Skift til mindre toiletskyl og spar vand og penge

Du kan spare mellem 33 og 70 pct. på vandregningen ved at udskifte dit gamle toilet med et nyt toilet fra Ifö, som er de eneste på markedet, hvis toiletter skyller med 4/2 liter.

Vi ved alle sammen, at vi skal spare på ressourcerne – for miljøets og vores egen skyld. Vand til forbrug i hjemmet er et af de steder, hvor det bliver mere og mere mærkbart, at ressourcerne ikke er ubegrænsede. Og med de senere års store prisstigninger på vand, er det også blevet tydeligt på vandregningen, når der skylles unødigt meget vand ud i kloakken. Der er derfor gode grunde til at investere i vandbesparende løsninger i hjemmet – og det kan faktisk gøres nemt og uden den helt store investering. Hvis du har et eller flere gamle toiletter i hjemmet, kan en simpel udskiftning til Ifö 4/2 liter toiletter nemlig spare både dig og miljøet for en hel del – uden du overhovedet lægger mærke til det.

Spar op til 70 % på vandregningen
Ifös 4/2 liter toiletter kan anvendes i både parcelhuse og etageejendomme, og der er rigtig meget at spare. Har du fx et gammelt toilet fra før 1976 med 9 liter skyl, kan du spare hele 70 % på vandforbruget ved et skifte til et toilet med 4/2 liters skyl. Er det et toilet fra perioden 1976-96 med 6 liters skyl, så er vandbesparelsen 56 pct. Har du et nyere Ifö toilet med et kombineret 6/3 liters skyl (fx Ifö Cera, Ifö City eller Ifö Ceranova), behøver du ikke udskifte det, for her kan indstillingen af skyllet simpelthen ændres til 4/2 liter. På den måde får du en nem vandbesparelse på 33 pct.

Vand er penge
Vandpriserne varierer rundt om i landet, men overalt er de steget betydeligt de senere år. Det betyder lige nu, at en overgang til 4/2 liters skyl betyder et mærkbart fald i vandregningen på mellem ca. 1.200 og 2.300 kr. om året for en husstand på 3 personer. Derfor vil en investering i et nyt toilet tjene sig hjem i løbet af få år, hvorefter det vil være ren fortjeneste for dig – og en gevinst for miljøet.

Beregn selv din besparelse
På Ifös hjemmeside er der en vandberegner, hvor du selv kan beregne, hvor mange penge, du kan spare ved at skifte til et nyt 4/2 toilet, afhængig af hvor du bor, og hvor mange personer I er i husstanden.
For at hindre funktionsfejl i toilettets skyl, anbefaler Ifö at lade en VVS-installatør stå for både installation og eventuelle ændringer på skyllets indstilling.

Se mere på www.ifo.dk og beregn din besparelse på www.ifo.dk/vandberegner.

FAKTA: Ifö fører an med vandbesparelser
Ifö var først i verden med det vandbesparende toilet, der blev udviklet ved at anvende vandstrømmen mere optimalt, så der opnås større skyllekraft med en mindre mængde vand. I Sverige og Norge har toiletter med 4/2 liter skyl været standard siden 1996. I Danmark blev det standard i 2003. Ifö er stadig de eneste, der har 4/2 liter som standard på alle toiletter.

21.09.2015Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Ifö service film – en visuel hjælp til korrekt montering og vedligeholdelse

12.05.2015Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Innovation når det er bedst, kan ofte ikke ses

06.03.2014Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Knud Holscher har vundet red dot prisen 2 gange med Ifös produkter

19.04.2013Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Badeværelser på børnenes præmisser

18.04.2013Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Skift til mindre toiletskyl og spar vand og penge

17.04.2013Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Nye akrylbadekar kan monteres i de fleste badeværelser