KNX-multisensorer kan nemt tilsluttes med den nye version af ATMO-tilstedeværelsessensorer

Med deres multisensorer styrer ATMO-tilstedeværelsessensorer til KNX fra ESYLUX ikke kun belysning, men også klimaanlæg, ventilation og varmeanlæg efter behov og sørger dermed for energieffektivitet. En ny variant på højeste udstyrsniveau sørger nu for en nemmere installation: VOC-sensorerne til forbedring af luftkvalitet har kun brug for en ekstra forsyning på 30 V jævnspænding. Det er nemt at tilslutte denne via AUX-udgangen på en KNX-strømforsyning og to af de frie ledere i KNX-kablet.

ATMO-tilstedeværelsessensoren med flere sensorer forbedrer indeklimaet ved hjælp af styring af klima- og ventilationsanlæg. Kilde: ESYLUX.

Hvis man ønsker at forbedre indeklimaet energieffektivt via en sensorbaseret bygningsautomatisering, skal der så vidt muligt vælges styring på tværs af systemer. I KNX-anlæg lykkes dette med ATMO-tilstedeværelsessensorer fra ESYLUX: Med et omfattende udvalg af multisensorer til energieffektiv styring af belysning, klimaanlæg, ventilation og varmeanlæg. En ny udførelse på højeste udstyrsniveau gør nu installationen nemmere.

På det højeste udstyrsniveau har ATMO en luftkvalitetssensor til registrering af flygtige organiske forbindelser (VOC = Volatile Organic Compounds). Kilde: ESYLUX .

VOC-sensorer med 30 V-strømforsyning
PD-ATMO 360i/8 O AUX 30 V KNX registrerer ud over tilstedeværelse, lysstyrke, temperatur og luftfugtighed også flygtige organiske forbindelser (Volatile Organic Compounds (VOC)), så den kan forbedre indeklimaet afgørende med klima- eller ventilationsanlæg. Tidligere har VOC-sensoren haft brug for en separat 230 V-spændingsforsyning. Den nye udførelse har kun brug for 30 V jævnstrøm. Derfor er der ikke behov for et separat kabel: Den ekstra spænding kan nemt tilføres via AUX-udgangen på en KNX-strømforsyning og to af de frie ledere i KNX-kablet. Derudover forenkler tilstedeværelsessensoren planlægning og installation ved at samle alle sensorer i ét og samme apparat.

VOC'er – den vigtigste grund til udluftning
Flygtige organiske forbindelser er menneskeskabte eller biogene emissioner, f.eks. fra plast- og byggematerialer, tæpper og rengøringsmidler eller mennesker og fødevarer. I for høj koncentration påvirker de humøret hos mennesker, forårsager øjenirritation, hovedpine, træthed eller svimmelhed og reducerer ydeevnen. De er et hverdagsfænomen, især i lukkede rum som f.eks. konferencelokaler, kontorer, venteværelser og klasseværelser eller i sanitetsrum.

VOC-sensoren har brug for yderligere 30 V jævnstrøm. På den nye udførelse sker tilslutningen derfor nemt via de frie ledere i KNX-kablet. Kilde: ESYLUX.

Energi bruges kun, når der er behov
Styringen af klima- eller ventilationsanlæg med VOC-registrering sker med ATMO-tilstedeværelsessensoren via tre individuelt indstillelige grænseværdier. For temperatur og luftfugtighed er det to. Som med tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering er alle enheder desuden kun aktive ved tilstedeværelse af personer. Herved forbruges der kun energi, når der er behov for det, og i den påkrævede mængde. En akustisk sensor understøtter desuden de passive infrarøde sensorer ved at registrere bevægelse i områder, hvor en registrering er svær.

Mere fra...

12.04.2024ESYLUX Danmark APS

Sponseret

En hurtig måde at forbedre energieffektiviteten på: Tilstedeværelses- og bevægelsessensorer i BASIC EXPRESS-serien

11.04.2024ESYLUX Danmark APS

Sponseret

Tidsafhængig belysningsstyring på tværs af rum: DALI-2 COMPACT APC20-tilstedeværelsessensor

16.02.2024ESYLUX Danmark APS

Sponseret

Kompleksitet gjort enkelt: Intelligent automatisering og belysning fra ESYLUX på Light + Building 2024

27.06.2023ESYLUX Danmark APS

Sponseret

Sorte sensorer for et moderne look

23.05.2023ESYLUX Danmark APS

Sponseret

DALI-2 trykknapper fra ESYLUX - En intuitiv måde at overstyre intelligent automatisering på

17.02.2023ESYLUX Danmark APS

Sponseret

Funktionelt design, svævende lys - SVENJA loftslamper fra ESYLUX