Tidsafhængig belysningsstyring på tværs af rum: DALI-2 COMPACT APC20-tilstedeværelsessensor

Med APC20-tilstedeværelsessensorer i COMPACT serien introducerer ESYLUX et nyt specifikationsniveau for tilstedeværelsessensorer med integreret DALI-2-belysningsstyring på tværs af rum. Sensorerne kan aktivere eller justere funktioner baseret på ugedag og tid på dagen, og nabostyring/sværmfunktion forbedrer komforten i åbne kontorlandskaber. En central funktion giver mulighed for manuelt skift på tværs af grupper, mens standby-slukning til DALI-drivere optimerer energieffektiviteten. APC-tilstedeværelsessensorer tilbyder decentral automatisering af op til 16 grupper, som nemt kan konfigureres via smartphone og Bluetooth.

Foto: ESYLUX GmbH

APC-tilstedeværelsessensorer i ESYLUX COMPACT-serien muliggør decentraliseret automatisering på tværs af rum med op til 64 armaturer i op til 16 lysgrupper via deres integrerede DALI-2-styreenhed – kombineret med BMS-tilstedeværelsessensorer som inputenheder og uden behov for et building management system. Med APC20-tilstedeværelsessensorer introducerer ESYLUX et nyt specifikationsniveau med ekstra specialfunktioner.

Styring baseret på ugedag og tid på dagen

I mange tilfælde giver tidsafhængig styring mulighed for mere behovsbaseret automatisering, hvilket ofte er mere energieffektivt. APC20-tilstedeværelsessensorer kan derfor aktivere eller ændre funktioner og parametre afhængigt af ugedag og tid på dagen. Det betyder f.eks., at forskellige driftstilstande, orienteringslys for sikkerhed og scenarier kan aktiveres på bestemte tidspunkter. Standbytilstand for DALI-drivere kan også slås helt fra via en separat sensorudgang for at spare energi.

Sværmfunktion for ekstra komfort i åbne kontorlandskaber

Personer, der sidder alene ved et skrivebord i et åbent kontorlandskab, arbejder ofte i et isoleret lysområde, som kan være ubehageligt både mentalt og for øjnene. Sensorens sværmfunktion forhindrer dette. Når sværmfunktionen aktiveres, dæmper APC20-sensorerne belysningen i tomme områder af rummet til behagelig grundbelysning, der reducerer lysstyrkekontrasterne. Belysningen slukker først helt, når den sidste person har forladt kontoret.

Centrale funktioner til standardiseret overstyring

APC-tilstedeværelsessensorer styrer hver enkelt lysgruppe inden for DALIs rækkevidde individuelt ved hjælp af ekstra BMS-tilstedeværelsessensorer. Dette muliggør overstyring via en 230 V- eller DALI-2 trykknap. De nye APC20-sensorer har også tænd og sluk på tværs af grupper via en central funktion med justerbar lyseffektivitet. Det betyder f.eks., at rengøringspersonale, der kommer sent om aftenen eller tidligt om morgenen, kan tænde lyset via den centrale trykknap og arbejde med maksimal belysning.

Ligesom APC10-tilstedeværelsessensorerne kan APC20-varianterne også skifte grupper fleksibelt og desuden styre dem baseret på tidspunkt og ugedag.

Variable scenarier og tilsvarende forskellige gruppetildelinger af DALI-enheder gør det nemt at justere funktioner og parametre, så de passer til forskellige anvendelser. APC-tilstedeværelsessensorer fra ESYLUX har også integreret strømforsyning og integreret 16 A relæ til omskiftning af HVAC-systemer eller ekstra belysning. Sensorerne fås med et samlet detekteringsområde på 8, 24 eller 32 m i diameter og muliggør enkel konfiguration af hele systemet via smartphone.

Om ESYLUX – Performance for Simplicity

ESYLUX udvikler, producerer og distribuerer intelligente automatiserings- og belysningsløsninger, der giver en bedre livskvalitet og energieffektivitet i kontorbygninger, uddannelsesinstitutioner og sundhedsbygninger. Menneskets krav og behov er centrale for det, vi gør. Derfor lægger vi særlig vægt på at sikre, at vores produktløsninger er nemme at bruge. ESYLUX' kunder og partnere omfatter grossister, el-installatører, el- og belysningsrådgivere samt arkitekter, der har tillid til vores mere end 55 års markedserfaring og den personlige, specialiserede rådgivning fra ESYLUX-eksperterne. Desuden opfylder ESYLUX de højeste kvalitetsstandarder inden for forskning, udvikling og produktion på sin tyske facilitet i Ahrensburg. Vores salgsorganisation er global: ESYLUX opererer i samarbejde med erfarne handelspartnere og er repræsenteret af talrige distributionsfirmaer i Europa, Asien og Oceanien.

Yderligere oplysninger findes på www.esylux.dk

Denne artikel er del af et tema:

Tema: El & Teknik ´24 - Messen, der sætter strøm til Danmark

El-folk fra alle dele af branchen får mulighed for at nørde i alt fra kabelbakker til ladestandere, når El & Teknik ´24 fslår dørene op i Odense Congress Center til den største fagmesse på området i Danmark. Messen, der løber ad stablen fra 14-16 maj, er i år udvidet med en ekstra scene - Elektrificeringsscenen - hvor messens tema, Elektrificeringen af Danmark vil blive vendt og drejet. Og som altid bliver der rig mulighed for at netværke og møde både dem, du kender - og dem, du ikke vidste, at du gerne ville kende.

Veltek og Green Power Denmark, der arrangerer messen, forventer 8-9.000 besøgende.

Mere fra...

12.04.2024ESYLUX Danmark APS

Sponseret

En hurtig måde at forbedre energieffektiviteten på: Tilstedeværelses- og bevægelsessensorer i BASIC EXPRESS-serien

11.04.2024ESYLUX Danmark APS

Sponseret

Tidsafhængig belysningsstyring på tværs af rum: DALI-2 COMPACT APC20-tilstedeværelsessensor

16.02.2024ESYLUX Danmark APS

Sponseret

Kompleksitet gjort enkelt: Intelligent automatisering og belysning fra ESYLUX på Light + Building 2024

27.06.2023ESYLUX Danmark APS

Sponseret

Sorte sensorer for et moderne look

23.05.2023ESYLUX Danmark APS

Sponseret

DALI-2 trykknapper fra ESYLUX - En intuitiv måde at overstyre intelligent automatisering på

17.02.2023ESYLUX Danmark APS

Sponseret

Funktionelt design, svævende lys - SVENJA loftslamper fra ESYLUX