Kun 1 ud af 4 danskere overvejer energioptimering af boligen

Den økonomiske effekt ved energioptimering af boligen øges i takt med de stigende energipriser. Men selvom energipriserne stiger, er det kun en ud af fire danskere, der overvejer energioptimering af boligen i den nærmeste fremtid. Det viser en ny undersøgelse.

”I den nuværende situation vil det for mange danskere kunne betale sig at energiforbedre boligen fx med efterisolering eller nye vinduer”, siger Bo Halm Andersen. Foto: NRGI..

Prisen på el nåede nye højder i august, og det kan mærkes i danskernes privatøkonomi. For boligejere kan løsningen være at banke regningerne på energi i bund ved at energioptimere hjemmet, men det er langt fra alle danskere, der går med de overvejelser.

I en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige og NRGi svarer blot hver fjerde, at de overvejer tiltag, der kan gøre deres bolig mere energivenlig. Der er ellers store besparelser at hente på sigt ved eksempelvis at skrotte oliefyret til fordel for en varmepumpe. Samtidig giver tiltagene en grønnere og mere komfortabel bolig, lyder det fra ekspert.

Selv om mange nok tænker, at energioptimering primært giver besparelser på opvarmning og strøm, så kan det også være med til at forhindre mange skader på boligen

Bo Halm Andersen

God mening i energiforbedringer
”I den nuværende situation vil det for mange danskere kunne betale sig at energiforbedre boligen fx med efterisolering eller nye vinduer. Der kan være tusindvis af kroner at spare årligt, og det betyder, at tiltagene ret hurtigt kan tjene sig hjem igen. Og så er det bestemt værd at tage med, at mange vil opleve, at komforten bliver forbedret, for eksempel ved at fjerne kuldebroer og trækgener”, siger Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi.

Læs også: Energioptimering går som varmt brød

Det kan også give større problemer på sigt, hvis boligen ikke er tilstrækkeligt isoleret eller opvarmet.

”Selv om mange nok tænker, at energioptimering primært giver besparelser på opvarmning og strøm, så kan det også være med til at forhindre mange skader på boligen. Det er desværre vores oplevelse, at det ikke bliver prioriteret særligt højt, og det risikerer at give problemer fra for eksempel utætte vinduer og døre samt gamle installationer. Vi ser blandt andet fugtskader med råd og svamp fra vand og kold luft, der trænger ind, skadedyr, der får let adgang til at lave skader på boligen, og løbende slitage, der kunne være undgået, hvis man sørger for at energioptimere i tide”, siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige.

Gode tilskudsmuligheder
Dette efterår åbner Bygningspuljen igen, der giver tilskud til energiforbedringer via Energistyrelsen. Pengene bliver uddelt efter først til mølle-princippet, og da kassen plejer at blive tømt efter få dage, kan det være en god idé at forberede sin ansøgning, så man er klar til at trykke på send-knappen, når puljen åbner, lyder rådet fra Bo Halm Pedersen.

”Puljen plejer at blive tømt ret hurtigt, og det gør mig, trods svarene i undersøgelsen, optimistisk på klimaets vegne. Der er mange incitamenter lige nu til at få energiforbedret boligen, men i en tid, hvor privatøkonomien i forvejen er presset, bør man undersøge de gunstige tilskudsmuligheder gennem Bygningspuljen og gerne i så god tid som muligt. Det vil både gavne privatøkonomien og klimaet.”

Læs også: Installatørpanelet om energikrisen og ordrebogen

For at opnå tilskud skal der foreligge et gyldigt energimærke med startdato for mærkningen fra 1. oktober 2012 og frem, hvis der søges om tilskud til andet eller mere end konvertering til varmepumpe.

Bygningspuljen åbner igen den 14. september med en pulje på 121 millioner kroner.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om energioptimering januar 2023

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

16.05.2024Installator.dk

Boligejerne overvurderer den energimæssige stand af deres bolig

09.05.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Hvordan kan man reducere sit ydelsestab på solcelleparken?

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde