Lille stigning af eksport af energiteknologi

Interessen for dansk energiteknologi er stor ude i verden. I 2022 eksporterede vi for 106,1 milliarder kroner, hvilket er en lille stigning i forhold til året før. Det viser en opgørelse lavet af DI Energi, Green Power Denmark, Dansk Fjernvarme og Energistyrelsen.

Interessen for dansk energiteknologi er stor ude i verden. I 2022 eksporterede vi for 106,1 milliarder kroner, hvilket er en lille stigning i forhold til året før. Det viser en opgørelse lavet af DI Energi, Green Power Denmark, Dansk Fjernvarme og Energistyrelsen. Foto: Dansk Industri..

Dansk eksport af energiteknologi steg en smule i 2022 fra 105,7 milliarder kroner i 2021 til 106,1 milliarder kroner. Det viser en årlig opgørelse lavet af DI Energi, Green Power Denmark, Dansk Fjernvarme og Energistyrelsen. Desværre faldt eksporten af vindenergiteknologi i 2022, hvilket trækker den samlede vareeksport ned. Til gengæld steg eksporten af services, som trækker den samlede eksport op.

2022 var et turbulent år grundet krigen i Ukraine, der blandt andet kastede verden ud i en energi- og forsyningskrise. Det har fået mange af vores største eksportmarkeder til at investere i alternative energikilder til gas og olie samt øget behovet for energieffektivitet. Det har givet et meget positivt udslag på vareeksporten af både bioenergi- og fjernvarmeteknologi, der aldrig har været højere. Eksporten af fjernvarmeteknologi steg med hele 8,9 procent sammenlignet med forrige år. Og vareeksporten af bioenergiteknologi rundede 10,6 milliarder kroner sidste år. Fordelt efter formål var energibesparende produkter den største salgsvare i 2022, som udgjorde 39 procent af den samlede eksport, efterfulgt af teknologi til produktion af energi, der udgjorde 32 procent.

Læs også: Landbrug huser brandfælder og livsfarlige elinstallationer

Storbritannien har tidligere været det største eksportmarked for dansk energiteknologi. Men i 2022 måtte Storbritannien vige førstepladsen for Tyskland, der nu er vores største marked. De 10 største importører af dansk energiteknologi modtager tilsammen 62 procent af eksporten. Det viser, at nogle markeder er vigtige for Danmark, men samtidigt at eksporten af energiteknologi langt fra er isoleret til få lande.

For første gang siden Storbritannien trådte ud af EU, er eksporten af energiteknologi til lande inden for EU større end eksporten til lande uden for EU. Inden for EU er eksporten steget med hele 17,7 procent sammenlignet med 2021, som blandt andet skyldes en stigning i eksporten til Frankrig på 55 procent. At eksporten inden for EU nu udgør den største andel af den samlede eksport skyldes ligeledes, at eksporten uden for EU er faldet med 16,5 procent. Blandt andet er eksporten af vindenergiteknologi til Storbritannien faldet.

Eksporttallene i opgørelsen omfatter eksporten fra produktionssteder i Danmark. Vindmøller, energibesparende produkter og anden teknologi, der produceres i eksempelvis Kina eller USA af danske virksomheder tæller ikke med i statistikken.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

16.05.2024Installator.dk

Boligejerne overvurderer den energimæssige stand af deres bolig

09.05.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Hvordan kan man reducere sit ydelsestab på solcelleparken?

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde