Lys over fremtiden

Lysarkitekt Asger Bay Christiansen mener at have fundet hemmeligheden bag godt diodelys. Dermed er vejen banet for, at dioder for alvor kan erstatte glødepærerne.

Ved at tage udgangspunkt i øjets behov i stedet for teknik, er det lykkedes lysarkitekt Asger Bay Christiansen at udvikle en serie af lysdiodelamper, der har samme lave strømforbrug som sparepærer, men som ifølge ham afgiver lys af langt højere kvalitet. Så højt, at dioderne nu skulle være tæt på at være lige så gode som traditionelle glødepærer.
Hemmeligheden består i at kombinere dioder i forskellige farver og styre dem efter en ganske særlig metode, som kun Asger Bay Christiansen og nogle få samarbejdspartnere kender. Han mener, at resultatet er en lyskilde, som kan lægge både glødepærer og sparepærer i graven.

Variabel farvetone
Som noget helt nyt kan farvetonen i diodelampernes lys varieres. Hænger man for eksempel en af lamperne op over et spisebord, kan lysets farvetemperatur gøres 'varmere', når der skal spises, og 'køligere' når der skal arbejdes koncentreret ved bordet.
”Det største problem med lavenergilys er, at det ofte virker for koldt. På vores breddegrader foretrækker vi lunt lys, fordi det får et rum til at virke varmere, end det egentlig er. Lyset fra vores diodelamper kommer fra en kombination af dioder i flere farver. Ved at skrue op og ned for de forskellige dioder, kan lyset gøres varmere, så det passer perfekt til hygge og spisning,” siger Asger Bay Christiansen.

25 års levetid
Dioderne i lamperne fra asger bc LYS skulle have en levetid på op til 50.000 timer. Bruges de gennemsnitligt fem timer om dagen, svarer det til en levetid på omkring 25 år.
I første omgang fastmonteres den særlige kombination af dioder ind i lamperne fra asger bc LYS. Men han ser ingen hindringer for, at teknikken også bruges til at lave løse diodepærer, der kan monteres i andre lamper.
Diodelyset er nu bygget ind i modellerne Berlineren, Dillen og Dyssen, men flere af lamperne fra asger bc LYS er på vej i diode-udgaver.

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Følger du installationsreglerne for sikringselementer i boligtavler?

Techem Danmark A/S

Sponseret

Spar på ressourcerne - anbefalingen er, sæt forbrugsmåling op hurtigst muligt i projekterne

Relateret indhold

01.07.2025Alcadon ApS

Sponseret

VIDSTE DU DET? Alcadon kan også hjælpe installatører med det her

01.07.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

1200W DC/AC inverter med indbygget UPS-funktion

01.07.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Installationsparate tilslutningsbokse til solcelleanlæg

30.06.2025LEDVANCE A/S

Sponseret

SURFACE CIRCULAR SENSOR

30.06.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Løsningen klar til kablede IHC-installationer

27.06.2025Installator.dk

Koble køber op i Region Midtjylland

27.06.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Ny underdel til elektronikhuse i ICS-serien

26.06.2025Alcadon ApS

Sponseret

Hvordan vælger du det rigtige fiberkabel?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
ECIT Consulting A/S
Webinar
Effektiv dokumentation af processer med Page Scripting i Microsoft Business Central

ECIT inviterer dig til et informativt webinar, hvor vi præsenterer den nye Page Scripting funktion i Microsoft Business Central. Lær, hvordan du kan bruge denne funktion til at dokumentere og teste dine forretningsprocesser effektivt, sikre kontinuerlig drift og undgå nedetid ved implementering af nye opdateringer.

Dato

09.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

25.08.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Lautrupvang 8, 2750 Ballerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Boliginstallationer og teknisk beregning på kredsløb

Vil du være med til at sikre el til danske boliger? Så få redskaberne til at planlægge, installere og beregne deres el-installationer.

Dato

25.08.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

DTU
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

25.08.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser, livscyklus og påvirkning af strategiske drivkræfter.

Dato

25.08.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

26.08.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup