Månedens udfordring: Installatører kan bidrage kæmpestort til energioptimering

Bygningsejere og branchen har i årtier satset på isolering, som har meget lang tilbagebetalingstid. Investeringer i tekniske installationer batter meget mere på energieffektiviteten og har en tilbagebetalingstid på tre til fem år. Der sker bare ikke meget. ”Vi har en udfordring her”, lyder det fra aktør.

"Jeg mener, at installatører i fremtiden i langt højere grad skal leve af deres viden og rådgive kunder om deres samlede løsning - frem for at satse på at sælge ét produkt, som for eksempel varmepumper fra en bestemt producent”, fortæller Anders Christensen. Foto: Lemvigh-Müller..

Anders Christensen har et opråb til alle installatører: Grib det kæmpestore potentiale for energieffektivisering: ”Vi har i årevis kendt til tallene fra Energistyrelsen om, at næsten 40 procent af Danmarks samlede CO2-udledning kommer fra bygninger. Jeg mener, at installatører her har en kæmpestor chance for både at udvikle egen forretning og bidrage markant til at reducere Danmarks energiforbrug og CO2-udledning”, fortæller han.

Anders Christensen er ’Market Development Project Manager’ hos Lemvigh-Müller. Det betyder, at han arbejder med koncepter på tværs af producenter, grossistled og installatører samt industri og har til opgave at være på forkant med nye potentialer for kunderne inden for industri, el, vvs, ventilation og andre tekniske installationer.

Han peger på, at vedvarende energi er et stort bidrag til klimamål, men at Danmark ikke når klimamål i 2030 og 2050 uden, at vi også optimerer vores forbrug af energi.

Læs også: Månedens udfordring: Styr på energimål, data og dokumentation

Nye krav fra kunderne
”Her spiller installatører en nøglerolle. Installatørernes kunder inden for både erhverv, det offentlige og private vil fremover stille krav om mere dokumenteret bæredygtighed. Det kræver viden hos installatører. Jeg mener, at installatører i fremtiden i langt højere grad skal leve af deres viden og rådgive kunder om deres samlede løsning - frem for at satse på at sælge ét produkt, som for eksempel varmepumper fra en bestemt producent”.

Han fremhæver, at installatører har en unik mulighed for at rådgive bygningsejere til for eksempel at ændre til den samlede varmeløsning, der passer bedst til bygningen. En varmepumpe kræver for eksempel vurdering af husets varmeafgivningsflade, isolering og forbrugsmønster. Han nævner tre hurtige eksempler på tekniske installationer, som for relativ små penge kan gøre en stor forskel for bygningsejerens energieffektivitet:

• Cirkulationspumpen.
• Blandekredse.
• Varmestyring så behov og forbrug matcher.

Om Anders Christensen

  • Position: Market Project Manager og ansvarlig for ansvarlig for ’Viden om Energi’ og ’Viden om Vand’, Lemvigh-Müller.
  • Uddannelse: Handelsuddannelse Saint Gobain Distribution / Business College Syd og forskellige lederuddannelser fra Solar School og Erhvervsakademi Dania.
  • Erhvervserfaring: Bred erfaring med salg og konceptudvikling fra både leverandører og grossister inden for byggebranchen.

Gul førertrøje i grøn omstilling
”Det er blot tre hurtige eksempler. Mit budskab er, at installatører i endnu højere grad med fordel kan satse på at indhente viden om energieffektivitet og bruge den til at rådgive kunderne om samlede løsninger. Det kræver et godt samspil med baglandet i form af leverandører, måske lidt uddannelse, orden i eget hus i form af intern uddannelse og interne koncepter samt en udviklingsplan for kompetencer. Hvem ved hvad, og hvor har vi videnshuller?”, fortæller Anders Christensen og tilføjer:

”Jeg mener, mange installatører med fordel kan gå til markedet med budskabet ’jeg kan optimere energi’, og ’jeg har den gule førertrøje i grøn omstilling’ frem for, ’jeg installerer varmepumper’. Der er stor forskel. Det er en mere proaktiv tilgang frem for at konkurrere på prisen med andre installatører om at installere varmepumper eller ladestandere”, fortæller han.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om energirenovering 2022

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

24.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Se de nye testkits til solarindustrien

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde