Månedens udfordring: Tillid og trivsel er nøglen til det gode sanitetssalg

De fleste private kunder i Frede Andersens VVS-butik bliver overrasket over, hvor omfattende og kostbart et nyt badeværelse er. Det er ikke mange mennesker, der har prøvet at renovere et badeværelse før, så der skal lige lidt snak til for at forklare dem omfanget af arbejdsopgaver og udgifter til henholdsvis håndværker og materialer

"Vi har alle brug for anerkendelse, og det er efter min mening det vigtigste ledelsesværktøj, når vi skal skabe trivsel og samarbejde", fortæller Hanne Nomanni. Foto: Frede Andersen VVS..

”De fleste kunder, vi får ind ad døren, bliver næsten overrasket over, hvor lang tid, det tager at renovere et nyt badeværelse og hvor kostbart, det rent faktisk er”, fortæller Hanne Nomanni. Hun er butikschef for Frede Andersen VVS’ butik med sanitetsløsninger på Sindalsvej i Risskov i det nordlige Århus. Hun fortæller, at det typisk tager seks uger at totalrenovere et badeværelse, og at det, hvis kunderne kun har ét badeværelse, for eksempel kan betyde, at kunderne derforuden må installere en toiletvogn i den periode. Eller måske helt flytte ud. Totalrenovering af et badeværelse koster 200- 250.000 kroner eller mere.

Læs også: 8 tendenser præger sanitetsområdet anno 2022

Den udfordrende dialog
”Det er lidt af en kunst at kommunikere med kunder til sanitet, fordi det handler om et rum i boligen, som er forbundet med intimitet og privathed. Det er lidt grænseoverskridende, og det er derfor vigtigt at finde den rette kommunikationsform, så kunderne føler sig trygge og godt tilpas. Tillid spiller en stor rolle, og det handler både om jargon, empati, engagement og faglighed eller viden”, fortæller hun og tilføjer:

”Tillid er også vigtig, når vi skal forklare kunderne, hvorfor det tager så lang tid, og hvorfor det er så kostbart. Det er dog min erfaring, at kunderne normalt finder frem til en forståelse for omfanget, når de får indsigt i, hvor kompliceret det faktisk er”.

Anerkendelse, anerkendelse og anerkendelse
Men den allerstørste udfordring er ifølge Hanne Nomanni at tiltrække og ikke mindst fastholde de gode medarbejdere, der kan sørge for, at kunderne får badeværelserne monteret i rette kvalitet og til rette tid.

”Vi er cirka 60 medarbejdere i Frede Andersen VVS, og cirka 15 er beskæftiget i min afdeling med at montere badeværelser. Vi færdiggør i snit mere end to badeværelser hver måned, og det er fagligt krævende og kompliceret arbejde. Det kan være svært at finde nye kvalificerede medarbejdere, som vil være med til at gøre en forskel - så vi lægger selvfølgelig stor vægt på at passe godt på vores eksisterende stab”, fortæller hun og supplerer:

”Det er min erfaring, at det vigtigste virkemiddel for at skabe god trivsel er tæt personlig ledelse og masser af anerkendelse. Vi har alle brug for anerkendelse, og det er efter min mening det vigtigste ledelsesværktøj, når vi skal skabe trivsel og samarbejde. Jeg plejer at sige, at ’vi er stærkest, når vi svagest’. Det betyder, at det er, når vi er udfordret – af en forkert måling, en skjult rørskade eller andet ” uforudset” – og i fællesskab finder en løsning, at vi vokser og skaber den gode holdånd”.

Læs også: Husk den gode strømforsyning på badeværelset

Høje lagerniveauer
Hun fortæller også, at Frede Andersen VVS prioriterer rettidig omhu i indkøb og store lagre for at takle de vanskelige forsyningsvilkår, der hersker i øjeblikket. ”Vores ordrebog er fyldt fire-fem måneder frem, og det samme gælder for vores lager. Det er muligt, at vi står over for en opbremsning i økonomien og derved efterspørgsel, men vi ser lyst på fremtiden”.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Elma Instruments A/S

Sponseret

Strategisk samarbejde om service på Minicam inspektionskameraer

12.06.2024wedi GmbH

Sponseret

Nyd yoga på opvarmet gulv med wedi - med en fantastisk udsigt til himmel og fjord!

07.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Delta-T-styring giver store energibesparelser og optimal drift

06.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Nedsæt bygningens energiforbrug, når du vælger ventiler

05.06.2024Installator.dk

Wavin har vundet største offentlige udbud af fjernvarmeløsninger

04.06.2024Geberit A/S

Sponseret

Geberit fejrer jubilæum med morgenbrød i alle grossistbutikker

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle