Nedtur for byggebranchen

Det samlede påbegyndte etageareal faldt med 26 procent fra første til andet kvartal i år, når man korrigerer for normale sæsonudsving. Udviklingen dækker over et fald i boligbyggeriet på 18 procent og et fald i erhvervsbyggeriet på 40 procent.

Den store tilbagegang for byggebranchen i andet kvartal i år viser sig tydeligt i nye tal fra Danmarks Statistik. Heraf fremgår det, at det samlede påbegyndte etageareal faldt med 26 procent fra første til andet kvartal i år.

I samme periode er det påbegyndte erhvervsbyggeri reduceret til et meget lavt niveau med et fald på 40 procent, hvor der i samme periode er sket et fald på 5 procent i fuldførte erhvervsbyggerier.

Inden for boligbyggeriet er der sket et fald på 18 procent i det påbegyndte boligbyggeri, hvilket er et halvt så stort fald som med erhvervsbyggerier. Det fuldførte boligbyggeri er i perioden faldet med 16 procent.

Regeringens kickstart skaber nybyggeri 
Regeringen vil stimulere byggeaktiviteten ved hjælp af ”Kickstarten af dansk økonomi”. Kickstarten vil blandt andet bevirke, at der vil blive fremrykket nybyggeri af kommunale skoler og institutioner.

Det varer måneder fra vedtagelsen i Folketinget i november 2011, til kommunerne og entreprenørerne underskriver kontrakterne om byggeprojekterne. Derfor forventer Dansk Byggeri, at kickstarten vil resultere i nybyggeri i løbet af de kommende måneder.

Tallene skal tages med forbehold
Ifølge Danmarks Statistik skal man tage opgørelsen af den seneste byggeaktivitet med store forbehold. Datagrundlaget er nemlig usikkert på grund af forsinkelser i kommunernes indberetninger til Bygnings- og Boligregistret.

Der er meget vanskeligt at korrigere for disse forsinkelser, fordi der ikke er noget fast mønster i forsinkelsernes omfang og årsager bortset fra, at der er en sammenhæng mellem størrelsen af byggeaktiviteten og omfanget af forsinkelserne. For eksempel vil en lavere byggeaktivitet typisk medføre færre forsinkelser, og omvendt vil en højere aktivitet give flere forsinkelser.

-KH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

24.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne har mistet sit største medlem

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle