Netværksinstallation på plejecentre kræver ekspertviden

Installatørvirksomheden Poul Sejr Nielsen A/S har haft nytte af tæt samarbejde med netværksleverandør ved en større opgave på et plejecenter i Ølstykke. Samarbejdet har omfattet alt omkring netværkskabling lige fra tilbudsgivning til udlejning af måleudstyr.

Poul Sejr Nielsens pladsformand, Magnus Sørensen (th) sætter stor pris på den kompetente rådgivning, man som entreprenør får fra Alcadon – her ved Brian Jensen. Komplekse installationer kræver kompetente partnere. Foto: Alcadon..

Hvor starter og slutter en elteknisk entreprise i ombygninger eller nybyggerier? Det er nogle ganske flydende grænser for dagens el-tekniske entrepriser, og mange entreprenører bliver udfordret af, at opgaverne strækker sig et stykke tid ud over de traditionelle installationsopgaver.

Infrastruktur til kommunikation bliver en stadigt større del af byggeopgaverne, og det er langt fra sikkert, at man som elinstallatør er klædt på til at give et tilbud, der rammer plet, på eksempelvis en netværksinstallation. Opgaverne bliver så heller ikke lettere af, at el-branchen fortsat er temmelig underbemandet.

I disse tilfælde er det en stor hjælp at have en leverandør, der både har hele paletten af udstyr til udvikling, kundespecifik konfiguration, hardware og testudstyr til fiberoptiske installationer. Det omfatter et stort program og in-house produktion eller modifikation af skabe, racks og kabler/termineringer med mere ud fra detaljerede kundeønsker, og på toppen af det kommer et stort erfaringsgrundlag.

Læs også: Netværksaktør underviser lærlinge i kabler og netværk

Det danner basis for, at rollen som ”leverandør” kan blive suppleret af ”kompetent medspiller”, hvilket betyder, at en entreprenør kan få hjælp igennem et helt projektforløb - lige fra en meget præcis tilbudsgivning til testforløbet, der skal dokumentere installationens funktion.

”Det har været meget værdifuldt for os, at vi hos Alcadon altid kan få fat i en produktspecialist, der ved, hvilke krøller, der måtte være på en given opgave. Vi har stor glæde af Brian Jensen, der ud over at kende til alle Alcadons produkter også har en fortid som installatør af netværksinstallationer, og som derfor kender til de praktiske udfordringer, vi står over for. Det betyder, at vi kan give et tilbud, der både er konkurrencedygtigt og med den elastik, der altid skal være tænkt ind i projektet i forhold til fremtidige ændringer eller ændrede krav fra bygherren”, fortæller Magnus Sørensen, der er formand på pladsen hos Poul Sejr Nielsen A/S.

Ældre borgere har et stort kommunikationsbehov
Entreprenørvirksomheden Poul Sejr Nielsen A/S arbejder aktuelt på et projekt for Thormann A/S i Egedal, hvor Ølstykke almennyttige Boligselskab er ved at opføre et helt plejecenter med plads til 78 beboere. Modsat hvad de fleste nok regner med, så har ældre et meget stort behov for kommunikation. Dels har plejekrævende medborgere behov for en infrastruktur, der er let at anvende og med et minimum af forstyrrelser, så de let kan komme i kontakt med familie, se TV eller får adgang til de mange tjenester, som i dag næsten alle er digitaliserede.

”Ældre medborgere har jo ofte også et ganske stort plejebehov, og med misforholdet mellem plejere til rådighed og antallet af ældre i samfundet så bliver stadigt flere livstegnsmålinger digitaliserede. Det kræver også sikre og stabile web-baserede forbindelser, når beboere i et plejecenter skal monitoreres for deres helbred kontinuerligt og uden gener for brugerne. Det stiller sine egne krav til infrastrukturen og derfor er hver bolig i plejecentret forsynet med flere netværksudtag”, forklarer Brian Jensen fra Alcadon.

Læs også: Danmark er i færd med at tabe den grønne klima-førertrøje

Alcadon har fra starten hjulpet Poul Sejr Nielsens folk med tilbudsgivning og projektering. Det har blandt andet omfattet en liste, der har hjulpet til valget af de rette komponenter til opgaven. Disse ”favoritlister” har hjulpet entreprenøren til at få inkluderet en række vigtige forhold, for eksempel kommunikationsudstyr til beboerens lejlighed, som blandt andet hjælper det daglige plejepersonale med at monitorere den enkelte beboers medicinbehov samt tagging af de enkelte beboeres ejendele. Typisk er der en router per lejlighed, så det fortæller en del om omfanget af den digitale kommunikation i et moderne og tidstypisk plejecenter.

Langsigtet leveringsgaranti er vital
ODF-installationen (Optical Distribution Frame) i de 78 almene plejeboliger i Ølstykke følger overordnede krav såsom brug af Cat. 6A-kabling, og Brian Jensen har bidraget med at definere den samlede netværksløsning, som ud over de patchede kobber- og fiberløsninger, også omfatter seks racks, der er placeret centralt i det nye byggeri. De seks racks er fra Alcadons sortiment, der leveres af svenske Enoc og er kendetegnet ved et godt kvalitets-/prisforhold. Kablingen kommer fra ECS - Alcadons eget brand, der i Sverige sidder på rundt regnet 40 procent af netværksinstallationerne. Det borger for kvaliteten.

”Det er ikke uvæsentligt, at ECS lover en meget langsigtet produktgaranti på hele 25 år. Det sikrer os, at vi også i fremtiden vil kunne ombygge eller udvide de installationer, vi udfører i dag. Det giver både os og kommunens ingeniører ro i sjælen”, siger Magnus Sørensen.

Det letter også arbejdet, at alle patchede kobberkabler er RJ45-terminerede. Det reducerer arbejdsmængden for Poul Sejr Nielsen på byggepladsen, og test af anlægget og netværket bliver også enklere at udføre. Hos entreprenøren ser installatørerne det også som en stor fordel, at de kan leje testudstyr fra Fluke til opgaven hos Alcadon. Flukes DSX5000 er en let anvendelig tester, der laver en kabelanalyse af netværksinstallationen, herunder både forbindelser og hastigheder i netværket.

”Netværk er stadigt større og mere komplekse installationer, og derfor er der en stor tryghed ved at have en medspiller som Alcadon i ryggen. Det gælder ikke kun under projektering og tilbudsgivning, men i høj grad også, når det drejer sig om dokumentationen. Kravene bliver fortsat øget, og det kræver både viden og de rigtige måleinstrumenter. Så hjælper det jo i høj grad, at vi kan trække på den faglige viden hos blandt andre Brian Jensen, og det sparer både os og kunden for udgifter, at vi kan leje det rigtige måleudstyr til testen”, fortæller Poul Sejr Nielsens direktør for elafdelingen, Mikkel Gulbæk i en afsluttende kommentar.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

10.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Kalder ALLE netværksinstallatører!

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle