Ny certificering kan give nye kunder

”Vi er hele tiden omgivet af farer. Derfor øger det overskueligheden og systematikken, når alle de regler, vi skal følge, er skrevet ned i en praktisk drejebog,” siger elinstallatør Benny Nielsen, som har været med til at afprøve TEKNIQs nye arbejdsmiljøcertificering.

Gennem de senere år har der vist sig et stort behov for at forbedre arbejdsmiljøet, fx svejsearbejde udført efter godkendte forskrifter. Det er bl.a. på denne baggrund, at TEKNIQ har udarbejdet sit eget arbejdsmiljøcertifikat. Foto: TEKNIQ.

”Vi arbejdede jo i forvejen med to systemer, Arbejdspladsvurderingen og SKS-systemet, så da vi fik mulighed for at indføre et helt nyt system, som opfylder kravene fra såvel Arbejdstilsynet som Sikkerhedsstyrelsen, slog vi til”.

Det siger Benny Nielsen, som driver en mindre elinstallationsvirksomhed, BK El-Service, i Dyssegaard ved Gentofte.
BK El-Service er blandt de syv installationsvirksomheder, som gennem nogle måneder har deltaget i forsøget, der skal bane vejen for en generel indførelse af det nye OHSAS 18001 som arbejdsmiljøcertifikat i installatørbranchen.
”I dagligdagen oplever vi i et stort behov for at vide mere om, hvad vi ikke skal gøre, hvilket skyldes, at vi til stadighed er omgivet af farer i form af vanskelige løft, risiko for el-ulykker og kemikalier og meget andet. Alle disse risici fører let til et dårligt psykisk arbejdsmiljø, fordi vi i forvejen har en stresset hverdag. Derfor øger det overskueligheden og systematikken, når alle de regler, vi skal følge, er skrevet ned i en manual. Gennem certificeringen får vi en praktisk drejebog, så reglerne ganske enkelt får større vægt. Dybest set er OHSAS 18001 således designet til at hjælpe os med at formulere og videreudvikle vores egen arbejdsmiljø- og sikkerhedspolitik”.

Benny Nielsen erkender, at implementeringen af OHSAS 18001 tager tid.
”Men når pilotprojektet er afsluttet, kan andre kolleger i branchen jo trække på vores erfaringer,” mener han.

Grøn Smiley med krone
Endelig spiller nye kunder en ikke ubetydelig rolle. "I fremtiden kan vi formentlig tiltrække nye typer af kunder, som skal have udført meget komplicerede og måske potentielt farlige opgaver, og som derfor gerne vil have en nagelfast dokumentation for at vi overholder samtlige arbejdsmiljøregler til punkt og prikke, og kan udføre dem uden at udsætte vores eget eller andres liv og helbred for fare. Certifikatet er en måde hvorpå vi kan synliggøre arbejdsmiljøarbejdet, og dermed får medarbejderne jo samtidig et ejerskab til det gode arbejdsmiljø, som virksomheden i sidste instans er afhængig af,” mener Benny Nielsen.

Han føler sig samtidig tryg ved, at virksomheden fremover ikke længere bliver screenet af Arbejdstilsynet, men derimod af et certificeringsbureau, som er 100 procent inde i OHSAS 18001.

”Endelig får vi også rabat på bidraget til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomsforsikring, lige som vi får ret til at få tildelt og offentliggjort en grøn Smiley med krone. Hermed mener vi selv, at vi sender et klart signal til omverdenen om, at vi har forenet kvalitet og godt arbejdsmiljø,” siger han.

Gennem de senere år har der vist sig et meget stort behov for at videreudvikle arbejdsmiljøet. Således er ikke mindst offentlige virksomheder begyndt at stille skærpede krav til entreprenørernes arbejdsforhold, herunder krav om korrekt udluftning og svejsearbejde udført efter godkendte forskrifter. Det er bl.a. på denne baggrund, at TEKNIQ har udarbejdet sit eget arbejdsmiljøcertifikat, som gerne skulle skabe den nødvendige sammenhæng mellem installatørernes mange forskellige opgaver.

Installator.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

06.05.2025BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Nyt Interface fra DELTA Elektronika

05.05.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 åbner for nysalg af stande

05.05.2025Installator.dk

Ahlsell styrker industrifokus med nyansættelse

02.05.2025Solar Danmark

Sponseret

Thomas Phillipsen bliver Vice President i Solar Danmark

02.05.2025Installator.dk

CSR-direktiv udskydes – godt nyt for installatørbranchen

01.05.2025DTU

Sponseret

Styrk dine kompetencer med en diplomuddannelse på DTU

01.05.2025Avidenz A/S

Sponseret

Arbejdstilsynet har fokus på regler og praksis for eftersyn af tekniske hjælpemidler

01.05.2025Coromatic A/S

Sponseret

Datacentre er en sårbar og kritisk infrastruktur

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Driftsleder søges til central rolle i Vølund Varmetekniks serviceteam

Som driftsleder hos Vølund Varmeteknik vil du få en central rolle i at sikre, at vores servicekunder får en professionel betjening. Du vil være ansvarlig for at afklare specielle og tidskrævende servicesager i samarbejde med eksterne teknikere og fungere som kompetenceansvarlig for disse teknikere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

AG ELECTRIC A/S

AG Electric A/S søger ambitiøs køletekniker/overmontør

Vores hidtidige leder af vores køleafdeling er blevet ansat hos en af grossisterne i branchen, og vi søger derfor en afløser for ham.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Jarnved K/S (Svanholm Gods)

VVS´ER SØGES TIL SVANHOLM GODS

Vil du arbejde med bæredygtige projekter og vedligehold på et af Danmarks kendteste godser?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

18.05.2025

DR

Tekniker til DR Ejendomme & Service i Aarhus

I DR er vi lige nu på udkig efter en tekniker, der har lyst til at arbejde med drift og vedligehold af DRs bygning i Aarhus. Huset rummer mange spændende aktiviteter, og du vil som tekniker få mulighed for faglig udvikling og en varierende hverdag, hvor du vil prøve kræfter med omfattende teknik, herunder ventilation, køl, CTS, elforsyning, generatorer og UPS-anlæg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

25.05.2025

Vølund Varmeteknik A/S

Bliv Projektansvarlig for fjernvarme

Vølund Varmeteknik A/S står foran en spændende rejse ind på fjernvarmemarkedet og søger nu en teknisk stærk og kommercielt tænkende Projektansvarlig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.05.2025

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Standard
Kursus
El-sikkerhed, diplomkursus - 2 dage

Over 2 dage giver kurset et godt kendskab til lovgivning og standarder indenfor elektrisk sikkerhed, og til hvordan kravene efterleves i praksis.

Dato

06.05.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Kolding Kokholm 2 6000 Kolding

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Kvalitet, sikkerhed og miljø (EL)

Få kvalitet, miljø og sikkerhed til at gå op i en højere enhed.

Dato

07.05.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Linjetabsberegning med HEAT2, Grundkursus

Kuldebroer kan have væsentlig betydning for bygningers energiforbrug, og i værste fald kan de medføre kondens og risiko for svamp og skimmel i konstruktioner og på overflader.

Dato

07.05.2025

Tid

08:30

Sted

Teknologisk Institut - Aarhus

Schneider Electric A/S
Messe
ROBOTBRAG 2025! Prep din virksomhed med robotter

Find inspiration til, hvad der kan lade sig gøre med AI og robotteknologi – og hvordan du bedst forbereder din virksomhed til fremtiden. Kom til ROBOTBRAG – inklusiv DIRA Business – hos Teknologisk Institut i Odense

Dato

08.05.2025

Eaton Electric Danmark
Seminar
Teknisk seminar om 3 fasede UPS - Vejen

Eaton inviterer til teknisk seminar om 3 fasede UPS. Bliv klogere på hvordan du designer fremtidens UPS-løsninger til bygninger, sundhedssektoren, industrien og datacentre.

Dato

08.05.2025

Tid

07:30

Sted

Industrivej Vest 43, 6600 Vejen. (Hos Solar)

Danvak
Kursus
Linjetabsberegning med HEAT2, Udvidet kursus

Det påpeges i Bygningsreglementets kapitel 11, at kuldebroer er meget vigtige at medtage i beregningen af varmetabet, da kuldebroer potentielt kan medføre et 50-70% højere transmissionstab i en bygning. Det er derfor afgørende for bygningers energieffektivitet at kunne udpege og kvantificere kuldebroer.

Dato

08.05.2025

Tid

08:30

Sted

Teknologisk Institut - Aarhus