Nyborg Genbrugsplads ser dagens lys

I forbindelse med opførelsen af den nye genbrugsstation i Nyborg var der grundige overvejelser i forhold til få opsat moderne, effektiv og energirigtig belysning. På den gamle genbrugsplads var personale og besøgende plaget af blænding og af lamper, der kun lyste direkte ned på pladsen uden nogen særlig spredning og derfor med meget begrænset lysniveau. Strømforbruget var heller ikke noget, der var tænkt over.

”Det var vigtigt for os, at løsningen var optimeret ud fra forholdene på pladsen og samtidig energibesparende. Lamperne fra LED-TEK, som blev installeret af El & Teknik Otterup, opfylder vores forventninger, og vi er meget tilfredse med løsningen”, forklarer Søren Littrup Kristensen, der til dagligt driver pladsen i Nyborg.  

I dag er belysningen behagelig, minder meget om dagslys og giver mulighed for sikker gang rundt på pladsen. Lamperne er udført med vejoptik og giver dermed en langt mere effektiv spredning af lyset og bedre orienteringsmulighed i mørke end tidligere. Samtidig er blændingen minimeret, hvilket både er en fordel for pladsens brugere, nabolaget og for personalet, der tilbringer mange timer på pladsen.

Kyndig vejledning

Rasmus Møldrup Bagger fra El & Teknik Otterup var fast kontaktperson og rådgiver på projektet. Et samarbejde Søren har været tryg ved og sat pris på.

”Vores tilknyttede installatør har været god til at klæde os på i forhold til de beslutninger, der skulle træffes undervejs. Vi har f.eks. testet LED-TEKs lysdesign på pladsen og i bygninger, inden det endelige valg af lamper blev truffet. Det betød, at vi endte ud med et bedre og faktisk også billigere produkt, endt det vi startede ud med”, forklarer Søren.

LED-TEK leverede de produkter til El & Teknik Otterup, som Nyborg Genbrugsstation ønskede at se nærmere på og teste og i den sidste ende fik leveret. Og så tog Rasmus dialogen med Søren og de andre beslutningstagere.

Design
Valget af lamper blev selvfølgelig også truffet på baggrund af nogle æstetiske overvejelser.  

”Udover at få opfyldt de lysmæssige behov, så synes jeg bestemt også, at de sorte lamper lever op til det nye udtryk på pladsen. Flere af brugerne har rost belysningen, som de synes er flot. Der er sågar et par stykker, der har nævnt, at lamperne på afstand ligner et par smukke vinger”, fortæller en tilfreds Søren.

Lamperne på pladsen er fra LED-TEKs LED-800-serie og passer rigtig godt til de nyopførte sorte bygninger på Nyborg Genbrugsstation. I bygningerne er der bl.a. installeret armaturer fra LED-TEKs LUX-317-serie og LED-61x-serie.

05.11.2020LED-TEK A/S

Sponseret

Fokus på LED-TEK´s Floodlights & Vej- & Parkarmaturer

09.07.2020LED-TEK A/S

Sponseret

LED-TEKs nye LED-fjerkræarmatur

09.03.2020LED-TEK A/S

Sponseret

Konsolidering i LED-branchen.

31.01.2020LED-TEK A/S

Sponseret

Nyborg Genbrugsplads ser dagens lys

17.09.2019LED-TEK A/S

Sponseret

DSV lagerhaller i Roskilde

03.09.2019LED-TEK A/S

Sponseret

Roskilde Idræts- og Bevægelsescenter (RIBEN)