Nyetableret solcellepark tilfører grøn strøm til otte virksomheders elindkøb

Atea, Coloplast, COWI, PwC Danmark, Teknologisk Institut, Tivoli, Toms Gruppen og Trioworld har alle indgået elkøbsaftaler med Better Energy og har dermed været med til at sikre, at en ny solcellepark leverer grøn strøm svarende til cirka 43.000 danskeres gennemsnitlige årlige elforbrug.

Solcelleparkens tilblivelse er særligt interessant, fordi virksomhederne hver især har valgt at indgå aftale med energiselskabet Better Energy fra 1. oktober 2023. Det er et nyt fænomen i både Danmark og Europa på den måde at pulje energibehovet fra otte forskellige virksomheder gennem direkte elindkøbsaftaler – på engelsk power purchase agreement (PPA).
Med den nyetablerede solcellepark bliver der tilført ny grøn strøm til det danske elnet, og energi fra vedvarende energikilder bliver en mærkbar andel af de otte virksomheders elindkøb.

Hos Coloplast er man glade for at påvirke den grønne omstilling i hele landet og ikke kun i egen organisation:
”Det glæder mig, at det, der svarer til Coloplasts samlede elforbrug i Danmark, nu bliver dækket af grøn strøm fra solcelleparken. Aftalen er et vigtigt skridt i vores målsætning om at indgå flere aftaler om vedvarende energi, der foruden at dække Coloplasts forbrug også bidrager til udvidelsen af ny vedvarende energi i samfundet”, siger Camilla Hjort Pagh, overordnede ansvarlig for Coloplasts bæredygtighedsindsats.

Også hos PwC deler man glæden over at bidrage til et grønnere Danmark.
“I PwC er vi stolte over, at vi sammen med Better Energy og en række andre organisationer går foran og sikrer mere grøn strøm til gavn for klimaet. Vi har på globalt plan forpligtet os til at være net zero, og produktion af grøn strøm er endnu en måde at sikre, at PwC reelt bidrager positivt ved at nedbringe vores eget klimaaftryk, samtidig med at vi er med til at sikre, at der udbydes endnu mere grøn strøm i Danmark”, siger Lars Baungaard, partner og COO i PwC.

I alt otte virksomheder på tværs af forskellige brancher bidrager til, at en solcellepark placeret tæt på Hoby i Lolland Kommune nu producerer vedvarende energi. Solcelleparken er 55 hektar stor, hvilket svarer til cirka 77 fodboldbaner, og forventes at producere 70 GWh strøm svarende til cirka 43.000 danskeres elforbrug.

Hos Toms Gruppen er man glade for at bidrage til den grønne omstilling i hele landet:
”Vi vil fortsat gøre vores for at bekæmpe klimaforandringer og har derfor tilsluttet os Science Based Targets, der netop nu validerer de reduceringsmål, vi har sat for hele vores værdikæde. Der skal handles på mange fronter for at opnå disse mål, og vores støtte til den grønne omstilling med PPA’en her er et af mange skridt, vi tager på denne vigtige rejse”, fortæller Annette Zeipel, administrerende direktør for Toms Gruppen.

Ny grøn strøm er afgørende for, at Danmark kan nå sine klimamål i 2025 og 2030. Udover klimakrisen viser energikrisen tidligere på året også, hvor afgørende det er med investeringer i ny vedvarende energi.

”Hos Better Energy mærker man i stigende grad, hvordan flere aktører på tværs af brancher går sammen om elkøbsaftaler”, siger Mikkel Thorup Hansen, der er ansvarlig for selskabets elkøbsaftaler og uddyber:
”Ved at konsolidere vores PPA-partneres strømbehov i ét solcelleprojekt skaber vi en gavnlig løsning for både dem og klimaet. Dette kollektive initiativ er vigtigt for den grønne omstilling. Vores PPA-partnere demonstrerer et stærkt klimalederskab, og aftalerne understreger, at den grønne omstilling med fordel kan ske ved fælles indsats”.

For Teknologisk Institut har aftalen været et stort skridt på vejen mod målsætningen om, at 100 procent af strømforbruget skal være produceret med vedvarende energi:
”Det er meget vigtigt for os at øge mængden af vedvarende energi i elnettet, som svarer til det, vi bruger til at drive vores faciliteter. Samtidig får vi muligheden for at komme tættere på vores bæredygtighedsmål samt støtte produktionen af grøn energi”, siger Juan Farré, administrerende direktør, Teknologisk Institut.

Mens den nyetablerede solcellepark i Hoby tilfører grøn strøm til otte virksomheders elindkøb på tværs af sektorer, så er den dog ikke det eneste unikke, grønne tiltag på Lolland. Lolland Kommune og Better Energy har netop indgået en aftale, som giver lokale virksomheder i kommunen mulighed for at komme forrest i køen og købe grøn strøm på attraktive vilkår.

Læs også: Sådan firedobler vi vedvarende energi på landet

Better Energy planlægger at etablere et solcelleanlæg ved Gerringe på Sydlolland, og det er herfra, der udbydes grøn strøm til lokale virksomheder.
Energi Danmark er balanceansvarlig og styrer produktion og forbrug fra solcelleparken med henblik på at sikre netstabilitet og en problemfri integration til det bredere energinet.

”Vores rolle som balanceansvarlig er at måle den nøjagtige mængde af produceret og forbrugt energi. Dette sikrer en effektiv drift og en enkel faktureringsproces for slutbrugerne. Vi ved, at virksomhederne ønsker tydelig og enkel afregning, også i deres PPA’er”, siger Kim Nielsen, Head of Sales hos Energi Danmark.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

24.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Se de nye testkits til solarindustrien

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde