Nyt dansk koncept optimerer energiproduktion i solcelleanlæg

Dansk iværksætter har udviklet en teknologi, som overvåger solcelleanlæg og optimerer ydeevnen i hele anlæggets levetid. Med to kapitalstærke investorer i ryggen, bliver virksomheden nu en del af den grønne satsning i Vejle Nord, og teknologien skal til sommer testes i hele landet.

Anders Rand har udviklet en teknologi, som overvåger solcelleanlæg. Han er bestyrelsesmedlem i EmaZys Technologies, der blev stiftet i 2011. .

På baggrund af sin Ph.d.-afhandling på Syddansk Universitet har iværksætteren Anders Rand i sin virksomhed EmaZys Technologies ApS udviklet en teknologi, som overvåger solcelleanlæg.
Det betyder, at hvis et solcellemodul i et anlæg begynder at afvige eller helt lukker ned, bliver det registreret af EmaZys-teknologien, og den løbende analyse af fejl giver anledning til helt nye muligheder for driftsoptimering i solcelleanlæg.

”Vores system kan præcist identificere uregelmæssigheder i solcelleanlægget og forklare dem. Teknologien er udviklet på baggrund af metoder og viden som hidtil var forbeholdt forskningslaboratorier, og det har potentiale til meget store besparelser på drift af navnlig store solcelleanlæg,” forklarer Anders Rand i en pressemeddelelse.

Læs også: Solceller må ikke erstatte energibesparelser  

Markedet efterspørger i dag en mindre risiko i forbindelse med investering i solceller, og EmaZys har derfor set en mulighed for at gøre nytte og skabe en forretning. Teknologien giver mulighed for hurtigt at sætte ind og yde service dér, hvor problemet er – og dermed sikre, at anlægget producerer optimalt. Samtidig vil konceptet akkumulere viden om, hvordan solceller egentlig nedbrydes i forskellige miljøer, hvilket tjener som input til forskning.

Fakta

  • EmaZys blev stiftet i 2011. Virksomheden flytter i løbet af 2012 til Green Tech Center i Vejle.
  • Investeringsfonden Insero Horsens, tidligere kaldet Energi Horsens Fonden, investerer i EmaZys Technologies og får en ejerandel.  Syddansk Teknologisk Innovation investerer ligeledes igen i EmaZys Technologies oven i deres første investering og får ligeledes en ejerandel i virksomheden.

Investorer parat til at investere
Ideen til den nye teknologi fik Anders Rand efter at have skrevet en Ph.d.-afhandling i et relateret emne omkring solcellers holdbarhed på Syddansk Universitet i samarbejde med Teknologisk Institut. Og fra start har investorer set den gode forretning i ideen. Innovationsmiljøet Syddansk Teknologisk Innovation, som investerer hovedparten af deres penge på vegne af Videnskabsministeriet, skød kapital i virksomheden, da den blev etableret, og nu investerer også investeringsfonden Insero Horsens flere millioner i virksomheden.

”Vi tror på, at solcellemarkedet både i Danmark og internationalt vil stige markant over de kommende år. EmaZys teknologi kan blive en vigtig brik i dette marked, og den intelligente teknologi har mange muligheder for kunder, markeder og dermed vækst. Den viden, som iværksætteren besidder, er unik, og vi forventer os meget af investeringen,” fortæller Ulrik Kragh, formand i Insero Horsens.

Læs også: Fagfolk skriver: Solceller bliver en del af bygningen

Med en investering fra Insero Horsens får EmaZys samtidig mulighed for at blive en del af fondens satsning inden for grønne teknologier, som er forankret i Vejle Nord i det kommende Green Tech Center.  Også investorerne fra Syddansk Teknologisk Innovation ser frem til at skyde en ekstra runde kapital i virksomheden.

”Vi har fra start troet på ideen og er glade for, at vi kan bidrage til at se ideen folde sig ud og blive til en forretning,” siger direktør Klaus Holmsberg fra Syddansk Teknologisk Innovation og forklarer: ”Det er lykkedes EmaZys på kun ni måneder at bygge noget op, som tiltrækker en kapitalstærk investor. Det er et eksempel på, at investeringer i den tidligste fase kan bære frugt.”

Prototyper testes til sommer
Med den nye kapital får virksomheden mulighed for at ansætte:

”Vi har allerede kørt en del tests på vores solcelleanlæg. Det ser lovende ud. Teknologien virker og er enkel at bruge. Grundlæggende kan vi sige, at vores kerneteknologi er på plads og stabil. Det, vi skal fokusere på nu, er at få softwaren helt på plads. Med den nye kapital er vi derfor nu ude at finde de fremmeste hoveder inden for softwareingeniører,” fortæller Anders Rand.

De næste par måneder færdigudvikler EmaZys deres kommende prototype. Herefter skal den testes over hele landet til sommer.

-LRI

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde