Regeringen vil fjerne tilsyn i byggesager

Forbrugerne bliver dårligere stillet i forbindelse med byggesager og boligkøb, hvis et aktuel lovforslag fra regeringen bliver en realitet. Sådan lyder advarslen fra Tekniq.

Som led i et lovforslag der skal reformere det nuværende autorisations-system, vil regeringen fjerne det kommunale tilsyn af vandinstallationer i forbindelse med byggesager. I dag sikrer tilsynene, at forbrugerne er sikre på, at eksempelvis installationerne i det nye badeværelse er udført lovligt. Tekniq advarer derfor mod ændringen

”Det er et vigtigt tilsyn at opretholde for forbrugernes skyld, fordi det kan være vanskeligt som forbruger at tjekke, om en given virksomhed har kompetencerne i orden, ligesom det giver potentielle købere en sikkerhed for, at installationerne i en bolig er lovlige. Særlig problematisk er det at fjerne tilsynet, fordi det i sidste ende er den enkelte boligejer”, der står med ansvaret, siger Simon O. Rasmussen, der er chef for teknisk afdeling i Tekniq.

Tilsynet virker i praksis sådan, at kommunen får besked om, hvad der skal laves i en byggesag og hvilken virksomhed, der skal udføre installationen.

”Kommunen kan så vurdere, om den pågældende virksomhed har det krævede autorisationsniveau, inden arbejdet går i gang. Der er altså ikke tale om, at kommunale medarbejdere fysisk efterser arbejdet”, siger Simon O. Rasmussen og fortsætter:

”Tekniq advarer mod fjernelse af dette tilsyn, fordi det giver forbrugerne en sikkerhed for, at installationerne er udført lovligt. Det gælder både i forhold til personer, der får udført arbejdet og personer, der skal overtage vandinstallationer i forbindelse med boligkøb”, understreger Simon O. Rasmussen.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle