Roxtec indstøbt i HOFOR's nye, moderne vandværk

Hvordan støber man et hul i et betonfundament? Et hul, som kommer til at passe med en standard løsning når der skal tætnes omkring rør og kabler, som først skal føres om nogle måneder? Og som ovenikøbet forhindrer, at vand trænger ind i bygningen mens byggeriet står på?

Visualisering af det nye vandværk: Værket ved Gevninge. Foto: HOFOR.

Enkel indstøbning af åbninger til kabel- og rørgennemføringer.

Disse var nogle af spørgsmålene, som Assisterende Produktionsleder Desirée Verdier fra NCC søgte svar på, da hun begyndte sit arbejde i forbindelse med opførelsen af HOFOR’s nye, moderne vandværk, Værket ved Gevninge. Til de mange rør og kabler, der skal føres ind og ud af bygningerne, var Desirée fast besluttet på at finde en enkel løsning til in situ indstøbning i vægge og fundamenter, mest for at undgå den efterfølgende tidskrævende kerneboring. Desirée ønskede også at undgå problemet med fejlagtige boringer i armeringen, samt behovet for speciel designede tætningsløsninger.

Svaret var Roxtec Knock-Out Sleeve (KOS) – præcis dén løsning NCC havde ledt efter.

Holder byggeriet tørt

I perioden efter støbning og inden rørføring holder Knock-Out Sleeves vandet ude af bygningen, da de har en indvendig blanket, som først bankes ud når gennemføringen skal anvendes. Dermed sparer man tid og penge på afdækning og afskærmning for vand.

Jo tidligere, jo billigere

At tænke Roxtec Knock-Out Sleeve ind i byggeriet i et tidligt projektstadie kan spare både tid, penge og bekymringer senere i processen. Ligesom størstedelen af Roxtec’s løsninger, findes KOS også som BIM-objekt, som således giver automatisk tilgang til alle data om KOS hele projektet igennem – og kan let kopieres til et andet projekt.

Desuden kan Knock-Out Sleeves anvendes med Roxtec standard tætninger og rammer når rør og kabler skal trækkes. Hermed undgås fordyrende specielle tætninger med forlænget leveringstid.

Fremtidssikret byggeri

Ved integrering af KOS i deres byggerier har NCC sikret mod indtrængning af vand og skadedyr i hele byggefasen, og samtidigt opnået en fleksibel, pålidelig og økonomisk løsning til gennemføring af rør og kabler.

Kontakt os direkte

Vi står altid til rådighed og besvarer gerne spørgsmål til vores mange fleksible løsninger – også hvis der er brug for rådgivning eller vejledning.

Kontakt vores Infrastructure & Industry-team, tlf. 49 18 47 47.

Kort om Roxtec

Svenske Roxtec Group er verdens førende leverandør af modulbaserede kabel- og rørtætninger. Virksomheden blev grundlagt i 1990 og er i dag repræsenteret på mere end 80 markeder.

-AKJ

Mere fra...

15.12.2023Roxtec Denmark ApS

Sponseret

Hjælp mig med at byde vores nye kolleger velkommen til Roxtec-teamet!

07.06.2023Roxtec Denmark ApS

Sponseret

Discover Roxtec Transit Build™

23.06.2022Roxtec Denmark ApS

Sponseret

Roxtec indstøbt i HOFOR's nye, moderne vandværk

08.06.2022Roxtec Denmark ApS

Sponseret

Design dine tætningsløsninger online

28.04.2022Roxtec Denmark ApS

Sponseret

Undgå at rotter forårsager togulykker

10.02.2022Roxtec Denmark ApS

Sponseret

Roxtec rørtætninger beskytter avancerede byggerier i Norge