Seks tips til energibesparelser på arbejdspladsen

Med vinteren for døren og pressede forsyningskæder i hele Europa er det vigtigt, at de danske arbejdspladser også bidrager til at spare på energien. Sådan lyder opfordringen fra Energistyrelsen, der med en ny kampagneindsats vil gøre det nemmere for arbejdspladserne at nedbringe energiforbruget.

Med vinteren for døren og pressede forsyningskæder i hele Europa er det vigtigt, at de danske arbejdspladser også bidrager til at spare på energien, lyder opfordringen fra Energistyrelsen. Foto: Arkivfoto..

”Sammen sparer vi på energien. Også på arbejdet”. Sådan lyder budskabet i en ny kampagne fra Energistyrelsen. Energistyrelsen vil have de danske arbejdspladser til at implementere gode energivaner. Bagtæppet for kampagnen er en undersøgelse, som Energistyrelsen offentliggjorde den 26. september. Undersøgelsen viser, at mange af os glemmer de gode energisparevaner, når vi tager på arbejde. Til gengæld viser undersøgelsen også, at der er vilje til at gøre mere - også når danskerne er på arbejde. Den vilje vil Energistyrelsen gerne understøtte.

Stine Leth Rasmussen, vicedirektør hos Energistyrelsen siger:
”Danmark og hele Europa står i en yderst vanskelig situation, der både presser forsyningssikkerheden og vores økonomi. Med kampagnen kommer vi i Energistyrelsen med en række konkrete og handlingsanvisende energispareråd, der skal hjælpe de danske arbejdspladser med at skrue ned for energiforbruget. Det handler om, at både private virksomheder og offentlige institutioner får set energiforbruget efter i sømmene, skabt dialog om, hvor der kan spares, og får skruet ned, hvor det er muligt”, siger hun og fortsætter:

”Vi bruger omkring halvdelen af vores vågne timer på arbejdet. Derfor gør indsatsen på arbejdspladserne også en forskel. Med kampagnen ønsker vi at give konkrete værktøjer til spareindsatsen. Hvis vi alle gør en indsats, kan vi sammen gøre en stor forskel. Vi håber derfor, at mange arbejdspladser vil gøre brug af det kampagnemateriale, Energistyrelsen har udarbejdet, og som findes på SparEnergi.dk”.

Læs også: Her er Energistyrelsens vigtigste energispareråd

Arbejdspladser inden for offentlig og privat handel og service står for omtrent 14 procent af det samlede energiforbrug i Danmark. 51 procent af energiforbruget går til opvarmning af rum, 27 procent af energiforbruget går til belysning og elektronik, mens 17 procent af energiforbruget går til elektriske motorer og ventilation/køling.

Der er altså store potentialer for at spare på energien, hvis alle gør en indsats. Konkret opfordrer Energistyrelsen arbejdspladserne til at følge seks spareråd:

1. Få overblik over energiforbruget – Skab et retvisende overblik over jeres nuværende forbrug til især varme, vand og el, og identificer sparepotentialer for jeres arbejdsplads
2. Skru ned for varmen – Varm kun rummet op til 19 ºC. Hold døren lukket mellem rum med forskellige temperaturer.
3. Spar på strømmen – Gør det til en vane at slukke for lys, skærme, computer og andet elektronik, når du forlader et rum eller går hjem.
4. Skift til LED-belysning – Undersøg muligheder for at skifte til LED-belysning. Det giver effektivt lys på kontoret og sparer udgifter på elregningen.
5. Brug mindre varmt vand – Brug mindst muligt varmt vand, når du vasker hænder eller vasker op. Når du starter opvaskemaskinen, så sørg for, at temperaturen ikke overskrider 50 grader.
6. Involver hele arbejdspladsen – Snak med jeres kollegaer om, hvor I kan spare energi på arbejdspladsen, og tænk gerne driften ind i jeres spareindsatser.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning