Solceller topper ønskelisten af flere årsager

Der er stor interesse for solceller – også fra andre typer håndværkere og virksomheder end installatører, som normalt er de største aftagere. Det oplever Lemvigh-Müller, som har fået et lager kun til grønne energiløsninger ud fra en forventning om, at efterspørgslen fortsat vil stige.

”Alle håndværkere, der udfører tagarbejde, er begyndt at efterspørge solceller - det er nyt”, fortæller Mikkel Lohmann Davidsen, Senior Sales Director med ansvar for Installation hos Lemvigh-Müller. Foto: Lemvigh-Müller..

De høje elpriser har gjort det økonomisk attraktivt for forbrugere og virksomheder at blive selvforsynende med strøm. Siden sensommeren sidste år har der været stigende interesse og efterspørgsel på solceller. Det mærker man hos Lemvigh-Müller:

”Selvfølgelig hænger efterspørgslen sammen med udviklingen i elprisen, men ikke kun. Vi mærker stor opbakning til bæredygtighedsagendaen på tværs af de mange brancher og virksomheder, vi handler med. Dét er også en driver for udrulningen af grønne energiløsninger. Med de vækstpotentialer, vi ser ind i, har vi valgt at etablere et lager kun til solceller og varmepumper”, siger Christian Herbert, CCO, Lemvigh-Müller.

Alle der arbejder på tagene
De ekstra 4.500 lagerkvadratmeter ligger tæt på stål- og teknikgrossistens centrallager i Kolding. Fire fastansatte og et par vikarer står for at få ekspederet ordrerne på solceller af sted til landets installatører – og andre fag- og kundegrupper:

”Traditionelt har vi primært solgt solceller til el-installatører. Nu er det et marked, som boomer i mange faggrupper, især håndværkere der udfører tagarbejde. Ud over el-installatører og specialiserede solcelleinstallatører, kommer en del af efterspørgslen også fra tømrere og vvs’ere, og det er nyt”, siger Mikkel Lohmann Davidsen, Senior Sales Director med ansvar for Lemvigh-Müllers installationsforretning.

Dyrere når vinterhjælp stopper
Lemvigh-Müller tilbyder en lang række såkaldte ”solcellepakker”, som indeholder alle de materialer, der skal bruges, og som gør det nemt for håndværkerne, uanset faglig baggrund, at specificere og dimensionere de rette løsninger.

Læs også: Varmepumpe, solvarme og solceller i ét anlæg

Timingen er ifølge Mikkel Lohmann Davidsen lige nu helt rigtig til at rykke på solceller, for elafgiften er kunstig lav. Det skyldes, at regeringen i forbindelse med elprisernes himmelflugt sidste sommer indgik en aftale om vinterhjælp, så elafgiften fra 1. januar til 1. juli i år er midlertidigt sænket fra cirka 70 øre til 0,8 øre pr. Kilowatt, som er EU's minimumssats:

”Elprisen toppede sidste sommer, men er stadig historisk høj, og udgifterne får et nøk op, når afgiften kommer tilbage til normalt niveau i juli. Hvis man overvejer at få et solcelleanlæg, er det en god ide at rykke på det nu, så man får udbytte af ”solsæsonen”, og så man kommer med, inden vinterhjælpen udløber”, siger Mikkel Lohmann Davidsen.

Hjælper med arme, ben – og viden
Også blandt store industrivirksomheder, som har fokus på energioptimering, mærker man hos Lemvigh-Müller en øget interesse for at producere og lagre egen strøm via solcelleanlæg. 

”De store solcelleanlæg kræver høj kapitalbinding, som ikke alle håndværksvirksomheder har økonomisk kapacitet til. Her kan industrivirksomhederne købe anlægget direkte hos os, og så kan vi også hjælpe med en installatør, som kan montere anlægget – eller populært sagt, arme og ben”, fortæller Mikkel Lohmann Davidsen.

Ud over arme og ben hjælper Lemvigh-Müller også med ”noget til hovedet”, nemlig viden, og tilbyder solcellekurser, blandt andet VE-uddannelsen ”Solcelleanlæg”, hvor man lærer at dimensionere og montere solcelleanlæg, samt et kursus som handler specifikt om dimensionering, produktvalg, installation og opsætning af Huawei-invertere. 

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning