Stærk vækst i ladestandere

Salget af elbiler stiger markant, og det medfører selvfølgelig et kraftigt voksende behov for ladestandere – på hjemmeadresser, på virksomheder, ved etagebyggerier, på hoteller og restauranter, ved sportsanlæg, supermarkeder samt indkøbscentre og så videre.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel fra hotelgæster med elbil, og det vil vi gerne imødekomme. Tidligere var energikilden til gæsternes transportløsninger ikke en naturlig del af hotel- og hospitalitybranchen, men i dag er det nærmest en hygiejnefaktor”, siger Finn Kræfting. Foto: E.ON..

Salget af elbiler er stærkt stigende. Ifølge Danmarks Statistik steg bestanden af elbiler i Danmark med 69 procent i 2022, og der ruller nu 112.700 danskindregistrerede elbiler rundt på det danske vejnet. I 2021 var antallet 66.600.

Tilsvarende kører der i dag 600.000 elbiler med norske nummerplader, og det får nu Danmarks største hotelkæde til at styrke kædens grønne linje med flere elbil-parkeringspladser med opladning på kædens knap 70 hoteller. Den grønne oprustning sker i samarbejde med E.ON Drive Infrastructure, der har et af Danmarks største ladenetværk til elbiler med strøm fra vedvarende energi.

Det er blot ét eksempel på tiltag, der skal øge udbyttet af ladeløsninger til danske elbilstrafikanter. Et andet aktuelt eksempel er OK, som har indgået en aftale med AutoBranchen, der giver kunderne nem adgang til en fleksibel hjemmeladeløsning.

Afregnes for det faktiske forbrug
Med OK Ladepakke får man en komplet løsning, hvor OK står for det hele. Det eneste, man skal gøre, er ganske enkelt at sætte stikket i og oplade sin bil. Da aftalen afregnes ud fra bilisternes faktiske elforbrug, er der desuden gode muligheder for at planlægge sin opladning og spare penge. Med OK-appen kan man nemlig styre sin ladeboks fra sofaen og sætte næste opladning i gang, når elprisen er lav.

“Det er vigtigt for os, at det er enkelt og billigt for danskerne at skifte til elbil. Med denne aftale er det vores håb, at vi kan gøre flere forhandlere opmærksomme på vores gode aftale og produkter. Vi har allerede en del kunder i branchen, men der er selvfølgelig plads til flere,” siger Martin Kock Kjeldgaard, der er Partner Manager i OK.

Grøn strøm fra danske vindmøller
OK forventer, at den typiske kunde til ladepakken kører mellem 10.000 og 35.000 kilometer årligt, har egen husstand og mulighed for at oplade elbilen hjemme ved bopælen. Med løsningen har man desuden mulighed for at vælge grøn strøm fra OK, som blandt andet kommer fra danske vindmøller.

Læs også: Norlys investerer milliarder i ladestandere

“Den grønne omstilling har gjort, at formidling af ladeløsninger til købere af nye og brugte elbiler og plugin-hybrider er efterspurgt af vores medlemmer. OK har meldt ud, at de investerer en milliard kroner i ladenetværket frem mod 2025, og det er en særdeles positiv udvikling. Aftalen med OK supplerer vores øvrige fordelsaftaler rigtig godt, og giver vores medlemmer mulighed for at tilbyde bilkøbere en god og fleksibel hjemmeladeløsning, som passer til de fleste forbrugeres behov” siger Henrik Bitzer, Chef for partnerskaber, Autobranchen Danmark.

Hotelgæster vil have opladning
Ladeinfrastrukturen til elbiler er under kraftig udbygning, og det vender op og ned på mange indarbejdede strukturer. Det gør det som nævnt for eksempel for hotelbranchen, som skal tænke nyt.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel fra hotelgæster med elbil, og det vil vi gerne imødekomme. Tidligere var energikilden til gæsternes transportløsninger ikke en naturlig del af hotel- og hospitalitybranchen, men i dag er det nærmest en hygiejnefaktor. Mange norske gæster kommer i elbil, og tendensen går samme vej blandt danske gæster. Vi vil gerne være et skridt foran, og derfor er vi godt tilfredse med den grønne distributionsaftale med E.ON”, siger Finn Kræfting, som er administrerende direktør i Small Danish Hotels.

Læs også: Ny aftale om offentligt hurtigt ladenetværk

Samarbejdet med E.ON betyder, at energiselskabet kan indgå aftaler med de enkelte hoteller om etablering og drift af el-ladestandere på overnatningsstederne. Hotellerne stiller i princippet parkeringspladser til rådighed, mens E.ON står for drift, service og vedligehold. Hotellet skal således ikke bekymre sig om hverken forbrug, afregning eller service. Den el, der bruges i E.ONs netværk, er certificeret fra vedvarende energikilder.

I E.ON Drive Infrastructure ser man samarbejdet med Small Danish Hotels som en mulighed for at styrke el-infrastrukturen i Danmark og etablere ladeinfrastruktur til både turister og elbilister lokalt.

”Vi ønsker at tilbyde en bred vifte af opladningsmuligheder over hele landet. Vi er overbeviste om, at det ikke kun er overnattende gæster på hotellerne, der vil få gavn af de nye ladestandere, men også elbilister, som foretrækker at bruge ladetiden til en god kop kaffe eller et måltid. Hotelgæsterne kan samtidig lade op under dynen på en hyggelig kro eller et hotel”, siger Anders Krag, Managing Director i E.ON Drive Infrastructure Denmark.

App viser vejen
El-parkeringspladserne kan benyttes af både hotelgæster og elbillister på farten. Via E.ON Drive appen kan bilister finde de enkelte lokationer med lademuligheder. Med Small Danish Hotels’ hoteller i puljen vokser elbilnetværket, og det vil blive taget godt imod af både danske og norske elbillister, mener hotelkædedirektøren.

”Der kan være langt mellem strømstikkene til elbiler, når man kommer lidt ud på landet, så hotellernes lademuligheder gør det nemmere for bilister at være med på den grønne bølge. Vi er meget glade for at give et skub til den grønne omstilling, der samtidig understøtter den generelle infrastruktur i Danmark”, siger Finn Kræfting.

Godt en tredjedel af kædens kroer og hoteller har indtil videre tilsluttet sig aftalen. Det er Agerskov Kro og Hotel, Purhus Kro, Billum Kro, Gram Slotshotel, Benniksgaard Hotel, Hotel Thinggaard, Nymindegab Kro, Sdr. Omme Kro, Refborg Hotel Billund, St. Binderup Kro, Hotel Montra Sabro, Hotel Tønderhus, Hindsgavl Slot, Hotel Fjordgaarden, Tyrstrup Kro, Strandhotellet Vedersø, Abild Kro og Hotel, Hotel Gilleleje Strand med flere. Dertil har en stor del af kædens hoteller allerede etableret egne løsninger, så hotelkæden er godt rustet til at servicere elbilgæster.

Der er mulighed for at installere forskellige ladestandere på hotellerne, både lynladning, hurtigladning og byladere.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om bæredygtighed april 2023

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

24.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Se de nye testkits til solarindustrien

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde