Teknikken rykker ind på badeværelset

Berøringsfri armaturer, som sikrer god hygiejne og avancerede douchetoiletter, der klarer rengøringen efter toiletbesøget med vand, rykker i stigende grad ind på danskernes badeværelser.

10.02.2014

Peter Mulvany og Lasse Andersen, Installator.dk

De seneste to år har mænd og kvinder siddet på douchetoiletter som aldrig før. WC-kummen, der skyller med en blid tempereret vandstråle og tørrer efter med varm luft bliver mere og mere populær hos danskere. Sidste år genåbnede det eksklusive hotel D’Angleterre i København med douchetoiletter i gæstesuiterne, hvor rigmænd og popstjerner kan klare rengøringen efter toiletbesøget hygiejnisk og uden brug af papir. Nu rykker tendensen ind i private danske hjem, hvor især ældre mennesker glæder sig over en løsning, der hjælper dem til at klare hverdagen, når den personlige bevægelighed svigter.

Claus Madsen fra Farum VVS er klar til at sælge badeværelses-automatik til den digitale generation..

Jette Yde fik salgssucces, da hun inviterede kunderne indenfor til et testbesøg på Bad & Designs douchetoilet (Pressefoto)..

Hos Geberit ser landechefen for Danmark, Bent Knudsen, en øget efterspørgsel på virksomhedens AquaClean douchetoiletter. Salget går ”efter planen”, og da Bad og Design i Aalborg op til jul inviterede kunderne til at teste butikkens douchetoilet, sagde 228 personer ja tak til et wc-besøg med vask og føn. Kunderne vil især have de dyre modeller, hvor vanddyse og tørrer er monteret i kummen frem for i sædet som på andre modeller. De første kundedemonstrationer krævede en ekstra dyb vejrtrækning inden medarbejderne var rolige ved teknikken og kunne slippe blufærdigheden i samtale om massagefunktion og ladydouche. Nu er salgsteknikken indøvet, og både sælgere og kunder er tunet ind på at handle douchetoiletter. På trods af prisen, der kan være helt op til 45.000 kroner for en hel løsning, bliver salget stort i år.

Læs også: Geberit fortsætter kampen for dusch-toilettet

“I år er det realistisk at sælge et douchetoilet om måneden”, siger butikschef i Bad og Design, Aalborg Jette Yde.

Det er især ældre kunder, der vil have et douchetoilet, så de kan være selvhjulpne og slipper for hjemmehjælp og plejebolig, når de bliver svagelige.

Teknikken hjælper ældre
I Nordsjælland ligger Farum VVS, der også har succes med at sælge ”fontæne-wc’erne” til danskerne. For to år siden forsøgte man at sælge de automatiske løsninger ind til børnefamilier, men siden er ældre mennesker i egen bolig og plejehjem kommet højt på listen over automatikkunder. De ældre er glade for kunne gå på wc uden at skulle tørre sig selv bagi. 

”Når ældre mennesker renoverer deres boliger med et automatisk wc, kan de se klare fordele her og nu, fordi de undgår hjemmebesøg, når de skal på toilettet”, siger baddesigner Claus Madsen.

Læs også: Danskerne skeptiske overfor douche-toiletter

Installatøren i Farum har solgt omkring 50 automatiske wc’er, siden det første blev installeret hos en kunde for et par år siden. Og Farum er ikke et specielt område i Danmark, men gennemsnitligt, vurderer Claus Madsen. Gennem sin tilknytning til den frivillige installatør-kæde Bedre Bad kender han salgstallene på landsplan, hvor der hver dag bliver installeret ti automatiske wc’er fra Duravit og især Geberit, hvor det for et års tid siden kun blev solgt et enkelt om ugen.

”Geberit presser på i boligmagasiner og dagblade, for de vil have det marked”, siger Claus Madsen.

<p>I princippet er det dem, der gør rent på badeværelset, der bestemmer</p>

Jette Yde, Butikschef, Bad & Design Aalborg

Douchetoiletterne har også en appel til installatørerne. Der er meget mere at tjene på et automatisk wc sammenlignet med et konventionelt, fortæller Claus Madsen. Mens et knapbetjent wc giver 1.500 kroner i fortjeneste på produktet og arbejdstid, kan installatøren tjene 4-5.000 kroner på levering og montering af et automatisk.

Berøringsfrit er et hit
Teknikken sniger sig også ind i armaturer, hvor ønsket om nem og sikker hygiejne skaber interesse hos sensorer, der kan lukke op og i for vand og sæbe med berøringsfrie vandhaner og sæbedispensere. Det betyder besparelse af vand og mindre rengøring. Typisk er det kvinderne, der har det afgørende ord i beslutningen om berøringsfri armaturer og trykkontakter.

“I princippet er det dem, der gør rent på badeværelset, der bestemmer”, siger Jette Yde.

De berøringsfrie armaturer skal næsten ikke gøres rent, og det er et tilstrækkeligt argument for mange kunder, der ikke vil bruge tiden på at gøre rent, bekræfter Claus Madsen. Hans kunder opfatter ikke længere automatik som noget eksotisk, men en naturlig del af et nyt badeværelse, hvor automatiske armaturer fra Hans Grohe, Grohe og Vola er populære med et elegant design i modsætning til tidligere klodsede modeller.

”Automatiske løsninger er absolut kommet for at blive. Ipad-generationen forventer, at tingene bare fungerer”, siger Claus Madsen.

Næste store skidt for high-tech på badeværelset er sundhedsløsningerne med sensorer i gulvet og display i spejle, der dokumenterer brugernes helbredstilstand.

”Det er en bestemt type, der vil vælge det, når produkterne bliver klar til markedet. Triatlon-generationen, der gennemfører en ironman to gange om året vil vælge det, fordi de ikke kan leve uden, og fordi de elsker at tale om teknik”, siger Claus Madsen.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

25.06.2024Installator.dk

Elafgifter får boligejere til at frakoble solceller

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

18.06.2024Elma Instruments A/S

Sponseret

Strategisk samarbejde om service på Minicam inspektionskameraer

12.06.2024wedi GmbH

Sponseret

Nyd yoga på opvarmet gulv med wedi - med en fantastisk udsigt til himmel og fjord!

07.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Delta-T-styring giver store energibesparelser og optimal drift

06.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Nedsæt bygningens energiforbrug, når du vælger ventiler

05.06.2024Installator.dk

Wavin har vundet største offentlige udbud af fjernvarmeløsninger

04.06.2024Geberit A/S

Sponseret

Geberit fejrer jubilæum med morgenbrød i alle grossistbutikker

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle