TEKNIQ Arbejdsgiverne: Kommissionens forslag kan give forældet uddannelsessystem tiltrængt løft

TEKNIQ Arbejdsgiverne hilser Reformkommissionens anbefalinger velkommen. De falder på et tørt sted: Med et udfordret arbejdsmarked, hastig teknologisk udvikling og behovet for hurtig grøn omstilling, er det afgørende, at vi gentænker vores tilgang til uddannelserne, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det nuværende uddannelsessystem er fra en anden tid, hvor mange arbejdede inden for samme område og sågar i samme stilling hele livet, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne. Foto: Arkivfoto.

Det nuværende uddannelsessystem er fra en anden tid, hvor mange arbejdede inden for samme område og sågar i samme stilling hele livet. Sådan er det jo ikke i dag, hvor digitalisering og teknologiske spring stiller store krav til livslang uddannelse. Derfor er vi nødt til at give uddannelserne en opdatering, siger administrerende direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han peger blandt andet på efter- og videreuddannelse, hvor TEKNIQ Arbejdsgiverne er enig med Reformkommissionen i, at omkostninger ved deltagerbetaling på akademi- og diplomniveau skal nedbringes og på sigt helt fjernes. Det vil kunne skubbe på en tiltrængt forøgelse af tilstrømningen.

Også Reformkommissionens anbefaling om, at der udvikles flere opkvalificeringsforløb med egentlige jobprofiler for ufaglærte, bliver modtaget med åbne arme i arbejdsgiverorganisationen. Det vil nemlig give mulighed for at arbejde som ufaglært, men det kan også være en første trædesten til at komme i gang med en erhvervsuddannelse. Det er der rigtig gode erfaringer med blandt organisationens medlemmer.

”I øjeblikket er det alle mand på dæk, og vi er nødt til at være helt skarpe på, hvordan vi hjælper ledige i uddannelse og videre i job. Netop dette har vi gode erfaringer med, bl.a. i installationsbranchen, hvor vi har kortere opkvalificeringsforløb, som er meget succesfulde: Alle ledige kommer i arbejde eller påbegynder en erhvervsuddannelse. Det er bestemt et koncept, vi med fordel kan udbrede”, siger den administrerende direktør.

LÆS OGSÅ: Green Power Denmark: Behov for elektrificering af opvarmningen

Giver god mening med erhvervsrettede uddannelser
Universiteterne er og skal også fremover være en krumtap i samfundets uddannelses- og forskningsaktiviteter, og tankerne om en større vekselvirkning mellem de erhvervsrettede fuldtids- og deltidsuddannelser giver rigtig god mening, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne. Det vil føre til et mere dynamisk og fleksibelt uddannelsessystem, til gavn og glæde for såvel medarbejdere som virksomheder.

”Omlægningen af SU til lån på kandidatuddannelserne må ikke bruges til at trække midler væk fra uddannelse. Vi bør geninvestere dem og bruge dem til at løfte kvaliteten på uddannelserne. Samtidig kan vi med fordel hæve den erhvervsrettede støtte til voksenuddannelse, SVU, fra 60 til 100 pct. af dagpengesatsen for at give faglærte stærkere motivation til at vende tilbage til uddannelsessystemet - til glæde for den enkelte, virksomhederne og samfundet”, siger Troels Blicher Danielsen.

Endelig er der gode toner i kommissionens anbefalinger, som skal gøre det nemmere at drive virksomhed, at der skal være en mere effektiv og sammenhængende digital offentlig service samt en mere smidig procedure for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft. Men vi er ikke i mål, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Mange små og mellemstore virksomheder bruger dagligt unødigt meget tid og mange ressourcer på administrative opgaver og på ventetid ved rekruttering af udenlandske medarbejdere. Det er i mange tilfælde bøvl og byrder, som kunne og burde være undgået ved at luge ud i love og regler. Her er vi nødt til at grave dybere og skabe bedre vilkår for virksomhederne”, siger administrerende direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

27.05.2024Installator.dk

Følsgaard og Panduit kan fejre et 60 år langt partnerskab

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

24.05.2024RIB Software

Sponseret

Få fat i din plads på IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

24.05.2024Carlog System

Sponseret

Tak for besøget!

23.05.2024KlarPris A/S

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn