Tidligere indsatte gavner mindre virksomheder
Omkring 300 små og mellemstore firmaer har indgået et samarbejde med High:Five, der hjælper udvalgte unge med at få et meningsfyldt job efter endt afsoning.
Organisationen High:Five hjælper udvalgte unge med at finde passende arbejdsgivere til en uddannelse og en meningsfyldt fremtid. Hvert år løslades omkring 8.000 danskere efter endt afsoning i fængsel eller en anden institution under fængselsforsorgen. En stor del af dem er unge, som enten aldrig har fået færdiggjort en uddannelse eller er røget ud på et sidespor på et tidspunkt, hvor andre grundlægger deres karriere og familieliv.
325 unge i arbejde
For mange af de unge med plettet straffeattest er High:Five organisationen en hård, men direkte vej til at komme på ret køl igen. Indtil videre har High:Five kunnet hjælpe godt 325 unge i arbejde langt de fleste hos mindre og mellemstore virksomheder rundt om i Danmark. Mange af dem er håndværksfirmaer og entreprenører, men også butikker og kontorer er med på High:Fives liste over samarbejdspartnere.
Vi har i dag en lang kø af indsatte, der beder os om hjælp. Derfor har vi brug for at finde mange flere virksomheder, som vil tage chancen og hjælpe en eller flere unge på vej. Vi søger især efter små og mellemstore virksomheder, fordi de unge her kan starte deres nye liv i nære og trygge omgivelser. Det er vigtigt, at de får en personlig sejr og opmuntring, siger projektchef Ole Hessel.
High:Five udvælger nøje de unge, som de vil hjælpe i arbejde. De unge kal være topmotiverede, seriøse og have en lyst til at vende deres liv. Derefter matcher High:Five dem med virksomheder, hvor de passer ind.
Win-win-situation
Entreprenørvirksomheden Christiansen & Essenbæk i Glostrup har i øjeblikket fem medarbejdere, som er formidlet via High:Five. Alle fem er under uddannelse til bygningsstruktør, og ingen er sprunget fra undervejs. Det er win-win-situation, både for de unge og for arbejdsgiverne.
Jeg mener ikke, at en person skal hænge på sin fortid resten af livet. Når han har udstået sin straf, er den ting overstået. Han skal ikke efterfølgende straffes af samfundet og erhvervslivet ved at blive isoleret og uden arbejde, siger administrerende direktør Jon Buch fra Christiansen & Essenbæk