Usynlige handicap gøres synlige for omgivelserne

For personer med usynlige handicap kan det være stressende eller belastende at være i omgivelser med mange mennesker omkring sig. Med Solsikkesnoren kan de gøre det usynlige synligt og signalere, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Bravida har tilsluttet sig Solsikkeprogrammet. Det betyder, at Bravida fremover vil udlevere Solsikkesnoren og at Bravidas medarbejdere trænes i, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder og hjælper en person, der bærer Solsikkesnoren. Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et usynligt handicap – for eksempel hjerneskade, angst, ADHD, tourettes, autisme og demens med videre. Snoren kan bæres af både børn og voksne. Foto: 123rf.com..

For personer med usynlige handicaps som adhd, autisme, ordblindhed eller eksempelvis stammen kan det nemlig være en ekstra barriere for at føle tryghed i hverdagen, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.
Bravida har derfor tilsluttet sig Solsikkeprogrammet. Det betyder, at Bravida fremover vil udlevere Solsikkesnoren og at Bravidas medarbejdere trænes i, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder og hjælper en person, der bærer Solsikkesnoren.

”Vi er over 3000 medarbejdere, og vi er alle forskellige - derfor vil vi gerne give den ekstra tryghed, samt signalere, at vi har plads til alle uanset handicap eller udfordringer. Vi ønsker at være tilgængelige og inkluderende, også selvom man har et usynligt handicap, så det giver kun mening, at vi nu også er en del af Solsikkeprogrammet”, siger HR-chef Tinne Bertelsen fra Bravida Danmark.

Læs også: En kæmpe serviceaftale til millioner til Bravida

Den grønne snor med solsikker kan bæres, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den. Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål fra Bravidas HR eller hos den ansvarlige på en af Bravidas lokationer.

”Solsikkesnoren signalerer tydeligt til omverdenen, at man kan have behov for lidt ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Derfor er vi glade for, at Bravida nu er en del af Solsikkeprogrammet, og dermed er med til at synliggøre det usynlige, samt at deres medarbejdere står klar til at vise hensyn”, siger Stine Marsal, Nordic Regional Director for Solsikkeprogrammet.

Om Solsikkeprogrammet:
Solsikkeprogrammet arbejder for at skabe og øge trygheden i mødet mellem mennesker, der lever med usynlige handicap, og alle andre mennesker. Det sker ved at udbrede viden om usynlige handicap og ved hjælp af Solsikkesnoren. Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et usynligt handicap – for eksempel hjerneskade, angst, ADHD, tourettes, autisme og demens med videre. Snoren kan bæres af både børn og voksne.

Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren blev skabt i 2016, da Gatwick Lufthavn i London ønskede at give passagerer med usynlige handicap en bedre og mere tryg rejseoplevelse.
I samarbejde med forskellige handicaporganisationer skabte man Solsikkesnoren - en gul solsikke på en grøn baggrund. Et diskret, men synligt symbol til omgivelserne, at man kan have brug for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

24.05.2024Carlog System

Sponseret

Tak for besøget!

23.05.2024KlarPris A/S

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

23.05.2024Frese A/S

Sponseret

Frese udvider direktionen – og ruster sig til yderligere vækst

22.05.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Tilslutningsløsninger til solceller

22.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Kom til Inspirationsdagen 2024

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde