Veltek skal administrere VA-mærket

VELTEK overtager i 2013 VA-godkendelsesordningen og viderefører den på stort set samme vilkår, som det er tilfældet i dag. Sverige og Finland viser stor interesse for at etablere en fællesnordisk ordning.

opdateret.

Den 1. april 2013 lancerer Energistyrelsen 'Godkendt til drikkevand'-godkendelsen, som udelukkende består af en sundhedsmæssig test, , vinker styrelsen samtidig farvel til VA-mærket og ordningen. Dermed bortfalder muligheden for at få medtaget en fysisk/mekanisk godkendelse af et vvs-produkt. VELTEK har derfor besluttet at overtage ordningen for at sikre, at VA-mærket videreføres og udvikles på en måde, der tjener hele branchen og forbrugerne bedst muligt. VA-godkendelsesordningen gøres med VELTEKs overtagelse frivillig og vil køre sideløbende med 'Godkendt til drikkevand'-ordningen.

Byggevarer, der falder under 'Godkendt til drikkevand'-ordningen, skal have opnået denne godkendelse, før der kan søges om en VA-godkendelse. Vvs-produkter, som ikke er i berøring med drikkevand, kan frit ansøge om VA-godkendelse.
”Vi har registreret rettighederne til VA-logoet og informeret Energistyrelsen om, at vi ønsker at overtage og videreføre VA-ordningen. Styrelsen har taget informationen til efterretning”. En branche uden en VA-ordning vil stille installatører og forbrugere væsentligt ringere, end det er tilfældet i dag. VA-mærket er et stærkt brand, som er garant for gode og sikre vvs-produkter. Vi vil arbejde målrettet for at videreudvikle ordningen på en måde, som tjener branchen og forbrugerne bedst muligt", fastslår Willy Goldby, direktør for VELTEK.

Naboer viser stor interesse
VELTEK er i gang med at nedsætte en styregruppe, som indtil videre består af TEKNIQ og DS Håndværk & Industri. Styregruppen skal være med til at forme VA-ordningens fremtid. Derudover vil VELTEK invitere Energistyrelsen for at udveksle idéer om og erfaringer med ordningen, ligesom Forsikring & Pension inviteres til dialogmøde. Mens VELTEK er den officielle indehaver af retten til at benytte VA-logoet, bliver den daglige drift og administration af VA-ordningen lagt ud til et uvildigt sekretariat, som vil blive udpeget af styregruppen.

Informationsmøde

VELTEK afholder informationsmøde for hele branchen om fremtidens VA-ordning fredag den 1. februar 2013 kl. 12-15 på Vodroffsvej 59, 5. sal. Energistyrelsen vil også deltage i mødet og informere om den nye "Godkendt til drikkevand"-ordning. Tilmelding skal ske til vo@veltek.dk senest fredag den 25. januar 2013.

"Der er stadig nogle uafklarede spørgsmål, som skal koordineres med Energistyrelsen i forbindelse med vores overtagelse af VA-ordningen. Men vi har orden i penalhuset før den 1. april næste år. VA-ordningen blev startet på initiativ af branchen for mere end 40 år siden.

Senere overtog myndighederne ordningen og logoet med branchens samtykke, og når myndighederne ej længere ønsker at benytte VA-godkendelsen, synes jeg, det er helt på sin plads, at VA-mærket kommer tilbage på branchens hænder," siger Willy Goldby og fortsætter: "Både Sverige og Finland viser stor interesse i at udforme en fællesnordisk godkendelsesordning, og vi skal i begyndelsen af det nye år mødes med vores svenske kolleger for at lægge en strategi for, hvordan vi kan omsætte idéen til virkelighed".

-KPE
 

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle