Vattenfall når flere milepæle langs Vestkysten

Væksten i havvind er ikke kun positivt for klimaet og energiuafhængigheden, men også for de mindre lokalsamfund ved kysterne, som får vækstmuligheder og arbejdspladser. Vattenfall har været til stede i mange år i Esbjerg, men er nu i gang med at etablere sig i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn.

At Vattenfall er i færd med at øge sin tilstedeværelse langs Vestkysten og ikke kun i Esbjerg er et udtryk for, at havvinden generelt vokser. Foto: Arkivfoto.

Danmark bliver i 2023 to nye havmølleparker rigere, når Vattenfall afslutter byggeriet af Vesterhav Syd og Nord. Vattenfall ønsker at servicere parkerne fra Hvide Sande, og derfor er det positivt, at byggetilladelsen fra kommunen netop er kommet.

”Det er dejligt at have den formelle godkendelse i hånden, så vi kan komme i gang med byggeriet. Hvide Sande bliver knudepunktet for det løbende vedligehold og driften af Vesterhavs-parkerne. Det betyder nye faste arbejdspladser i byen”, siger Anne Mette Traberg, som er Vattenfalls danske landechef.

LÆS OGSÅ: Husk den gode strømforsyning på badeværelset

Længere mod nord i Thorsminde er Vattenfall også aktiv og har netop indgået aftale om, at den lokale havn kan anvendes til Vattenfalls ledelse af byggeriet af Vesterhav Syd og Nord. Nyheden kommer i kølvandet på, at RWE for nylig meddelte, at Thor havmøllepark skal serviceres fra Thorsminde.

”Thorsminde har virkelig placeret sig på landkortet for havvind. Vi er glade for at komme til byen, i første omgang i 2022-23, mens vi bygger Vesterhav-parkerne. Det er en god start for havnen, før Thor-parken skal servicers”, siger Anne Mette Traberg.

Ifølge Anne Mette Trabjerg rækker vækstmulighederne for Vestkysten dog potentielt ud over Esbjerg, Hvide Sande og Thorsminde.

”Vi forventer at skulle bruge havnen i Thyborøn som et støttepunkt i serviceringen af Vesterhav Nord-parken. Vi er ved at finde ud af, hvordan vores tilstedeværelse kunne se ud og har en rigtig god dialog med Thyborøn Havn. Vi håber at have nyt at fortælle i efteråret”, forklarer hun.

At Vattenfall er i færd med at øge sin tilstedeværelse langs Vestkysten og ikke kun i Esbjerg er et udtryk for, at havvinden generelt vokser.

”Esbjerg er en stærk havn og kommer forsat til at være et kraftcenter i udbygningen af havvind i Nordsøen. Men i takt med, at parkerne bliver flere og fordelt over et større areal, vil vi se, at aktiviteterne inde på land spreder sig over hele Vestkysten”, siger Anne Mette Traberg.

LÆS OGSÅ: Bravidas ordrebeholdning har aldrig været højere

I Esbjerg ligger Vattenfalls kontrolcenter, hvor energiselskabet styrer alle sine cirka 1.200 vindmøller på tværs af Europa. Samtidig er Vattenfall ved at opføre et nyt internationalt centrallager i byen på cirka 2.200 m2 under tag og over 10.000 m2 udendørsareal. Det nye lager står klar den 1. august i år.

Når de mange politiske ambitioner for endnu mere havvind i Nordsøen skal realiseres frem mod 2030 og efterfølgende, så kommer der endnu mere vækst til regionen, vurderer Anne Mette Traberg:

”Væksten i havvind de seneste år har været vigtig for Danmark og vindindustrien, men beskeden, når de nye ambitioner er målestokken. Men alligevel har væksten allerede betydet, at vi nu får aktiviteter mindst fire steder på vestkysten. Før var vi kun i Esbjerg. Man kan forestille sig, hvor Vestkysten så er henne i 2030!”

Regeringen har en ambition om at bygge 35 GW havvind i Nordsøen frem mod 2050. I Danmark generelt ønsker regeringen at opføre 9 GW frem mod 2030. I dag har Danmark 2,3 GW havvind, hvoraf Vattenfall driver de 1,2 GW. Dermed er Vattenfall den største havvindsopstiller i Danmark.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle