10 fordele ved mobilitetsdata: Se, hvordan du kan spare penge på flådestyring

Data fra tilkoblede køretøjer hjælper flåder der, hvor det betyder allermest – med at sænke driftsomkostningerne. Gennem mobilitetsdata får du indsigter, der gør det nemmere at definere de største syndere og optimere driften inden for brændstofforbrug, ve

I tvivl om, hvorvidt mobilitetsdata er det rette match til jeres virksomhed? Hæng på her, hvor vi har samlet de 10 største fordele ved mobilitetsdata, så du kan blive klogere på, hvor og hvordan du kan spare penge.

1. Det hele starter bag rattet

Er dine chauffører dygtige nok bag rattet? Det er værd at undersøge sagen, for dårlig føreradfærd øger ikke kun risikoen for ulykker – det øger også dine omkostninger betydeligt. Aggressiv kørsel betyder høje hastigheder, mange omdrejninger og hurtig acceleration. Og det betyder højere forbrug af brændstof og kortere levetid for dine køretøjer. 

Det er ikke nogen overraskelse, at dårlige chauffører er mere tilbøjelige til at være involveret i ulykker. Omkostningerne ved en ulykke kan være op til 36 gange højere end ved en almindelig reparation, så det er værd at sikre sig, dine chauffører gør det godt bag rattet. 

Med mobilitetsdata kan du sort på hvidt se, hvordan dine chauffører klarer sig bag rattet – og med Føreradfærd får de automatisk tips til at køre bedre, mere sikkert og mere økonomisk. 

2. Dine chaufførers kørestil og -adfærd er ikke ligegyldigt

Det er ikke ligegyldigt, hvordan dine ansatte kører firmabilen – ulykker, overskredne færdselsregler og generelt dårlig kørsel kan gøre det dyrere for dig at holde din flåde kørende. Hastighedsoverskridelser og hårde opbremsninger slider på motoren, og det betyder, at du skal sætte flere penge af i budgettet til vedligehold og fornyelse af biler. 

Det kan du sætte en stopper for med ABAX Føreradfærd, der gennem en kompleks algoritme giver hver enkelte chauffører point fra 0-100. Du kan nemt se, hvilke chauffører der gør det godt – og hvilke, der måske gør det mindre godt. Det betyder, at du får en bedre grundlag for at træffe de rigtige beslutninger og lære dine chauffører bedst muligt op. 

Og hvis du har en chauffør, der overskrider fartgrænserne, får du direkte besked i din app, så du kan reagere hurtig og konsekvent. 

3. Færre ulykker og skader = lavere omkostningerne

Aggressiv kørsel og hastighedsoverskridelser udgør ifølge NHTSA 29% af alle fatale ulykker (2020) – og det kan være alt fra meget trafik til en chauffør, der føler sig stresset, fordi de er sent på den, der fordrer aggressiv opførsel bag rattet. Og det er hverken sikkert i trafikken eller godt for jeres budget. 

“Der er 3% højere risiko for, at der sker en ulykke, bare du hæver hastigheden med 1 km/t – og der er hele 4-5% større risiko for, at et uheld resulterer i dødsfald” - WHO

Med Føreradfærd får du direkte indblik i, hvordan din chauffører opfører sig i trafikken – og det gør det nemt for dig at sikre, dine chauffører kører sikkert og ansvarligt. 

4. Spar brændstof med data-drevet brændstofstyring

Når det kommer til at reducere brændstofomkostninger, er data guld værd. Dine chaufførers kørsel kan nemlig påvirke brændstofforbruget med helt op til 20% – og med en hel flåde af biler, kan der være mange penge at spare. 

Hvis din chauffør laver hyppige, hårde opbremsninger, holder meget i tomgang, holder en ujævn hastighed eller ofte accelererer kraftigt, er det på tide at uddanne dine chauffører til at blive bedre, mere rentable bilister – og med mobilitetsdata og Føreradfærd ved du præcis, hvor og hvornår du skal sætte ind. 

Vores flådestyringssystem ser sammenhænge og tendenser i dataene, så du får serveret på et sølvfad, hvor du kan spare penge og gøre din flåde mere effektiv.

5. Reducer effektivt tomgangskørsel

Du bliver sandsynligvis overrasket over, hvor meget tomgangskørsel, du kan finde i din flåde – de fleste af vores kunder får et mindre chok, når de første gang ser dataene for mængden af tomgangskørsel i deres virksomhed. 

Tomgangskørsel er spild af brændstof – og så er det heller ikke særlig godt for hverken bil eller miljø. Ved at forbinde alle dine køretøjer får du konkrete rapporter, der gør det nemt for dig at tracke tomgangskørsel og ændre de gamle (dårlige) vaner.  

6. Sænk farten – og spar på brændstoffet

Hvis dine chauffører er lidt for glade for speederen og bremsen, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse for dig – men ofte kører dine chauffører (for) stærkt, når de har travlt. 

Med mobilitetsdata kan du både uddanne dine chauffører til at blive bedre bag rattet og sikre dig, at alle ture er planlagt bedst muligt. På den måde undgår du, at dine ansatte har unødigt travlt, så de kommer til at trykke speederen lidt for meget i bund.

7. Holder dine køretøjer fit for fight

En sund, vedligeholdt motor bruger mindre brændstof. Og ved at bruge mobilitetsdata kan du sikre dig, at alle dine køretøjer er vedligeholdt og overholder deres serviceeftersyn – du kan nemlig få direkte besked på din telefon ved problemer, eller når det er tid til service. 

Et helt konkret eksempel på vedligehold er, at du hurtigt og effektivt kan opsætte reminders om ugentlige tjek af dæktryk. 

“For lavt dæktryk kan få brændstofforbruget til at stige med helt op til 15%” - autotrader.co.za

8. Sørg for, at dine el-køretøjer bruger mindre strøm

Energipriserne, herunder prisen på strøm, er ikke noget at spøge med for tiden. Det kan få store konsekvenser for din flåde, hvis du ikke er ekstra opmærksom på dit forbrug – og her er mobilitetsdata guld værd. 

Ved at kombinere data fra dine elektriske køretøjer og AI, får du datarapporter, der giver dig indsigt i føreradfærd, trafikmønstre, ruter og meget mere – og det betyder, at du nemmere kan planlægge ruter og sikre den perfekte timing for opladning. 

På den måde sikrer du, at du bruger dine elektriske køretøjer såsom elbiler optimalt – og lader op hvor og hvornår, det er billigst.

9. Forebyggende vedligehold

Vedligehold er alfa og omega, når det kommer til at drive en omkostningseffektiv flåde – derfor er det vigtigt, du har styr på det forebyggende vedligehold. Det betyder nemlig, dine køretøjer holder længere og du undgår uventede sammenbrud. 

Med vores app kan du lave en effektiv vedligeholdelsesplan, der sikrer, at dine køretøjers vedligehold aldrig lander mellem to stole – i stedet får du 100% styr på jævnlig service, olieskift og udskiftning af reservedele. 

Du kan fx få automatisk besked, når dine køretøjer har kørt et bestemt antal kilometer eller der er gået x-antal tid siden sidste servicebesøg. 

Og det er en god forretning at holde godt styr på dine biler – bedre vedligehold og service sikrer mindre nedetid, mindre brændstofforbrug og færre reparationer.

10. Jo mere data, jo billigere forsikring

Hos ABAX arbejder vi blandt andet sammen med Zego og Tryg, der tilbyder forsikringer baseret på en bruger-baseret prismodel. Det betyder kort og godt, at din forsikring tager udgangspunkt i kørte kilometer, brug og føreradfærd – og det betyder billigere, mere præcise forsikringer. 

Nysgerrig på, hvordan du kan spare penge med mobilitetsdata? Svar på et par enkelte spørgsmål, så vi kan finde den bedste løsning til dine tracking-behovBook et møde her >>

Kilder:
https://www.nhtsa.gov/risky-driving/speeding

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/road-traffic-injuries

https://www.autotrader.co.za/cars/news-and-advice/car-ownership/can-incorrect-tyre-pressures-decrease-fuel-efficiency/3993

Mere fra...

20.03.2023ABAX DANMARK A/S

Sponseret

Med tracking hiver ABC Ikast 5-10.000 ekstra hjem hver weekend

16.11.2022ABAX DANMARK A/S

Sponseret

ABAX og Connected Cars tager smart mobility til næste niveau

16.11.2022ABAX DANMARK A/S

Sponseret

10 fordele ved mobilitetsdata: Se, hvordan du kan spare penge på flådestyring

04.11.2022ABAX DANMARK A/S

Sponseret

ABAX’s samfundsansvar - højdepunkter i 2021

17.05.2022ABAX DANMARK A/S

Sponseret

Hvad skal jeg med Geofence?

12.05.2022ABAX DANMARK A/S

Sponseret

Rejsen mod et mere bæredygtigt ABAX fortsætter