Installatørpanelet om arbejdskraft - mangler og muligheder

Månedens spørgsmål: Hvordan forventer du rekrutteringsmulighederne vil se ud de kommende år? Installatørpanelet giver en række svar.

Henrik Egemose, Egemose El & Energi: Det ser ud til at lysne i horisonten
Mulighederne for at ansætte nye medarbejdere med de rette kvalifikationer ser ud til at blive lidt nemmere fremover. Det er mit indtryk. Men det er vanskeligt at fornemme. Situationen har været næsten helt umulig de sidste år. Jeg oplever også, det er vanskeligt for mig for alvor at gøre noget ekstra for at fastholde medarbejdere. Vi gør i forvejen vores bedste for at skabe en god stemning og gode arbejdsvilkår. Det er vanskeligt at gøre mere på lønparameteren. Vi er privilegeret med en relativ stabil medarbejderstab, som er glade for at være her. Når medarbejdere har forladt os de seneste, så er det fordi, de har ønsket noget helt andet som for eksempel at komme ud at sejle. Den bedste måde at finde nye medarbejder på er via netværk og sociale medier.

Læs også: Installatørpanelet om energikrisen og ordrebogen

Palle Egelund Jensen, servicedirektør, Elcon: Vi arbejder på at gøre hverdagen spændende
Det har de sidste år været svært at tiltrække nye montører. Vi ser dog lige nu, at der kommer montører forbi og søger job. Vi gør en stor indsats for at fastholde medarbejdere. Vi har fx sammen med vores tillidsfolk udarbejdet et katalog for efteruddannelse som både ledere og montører benytter, ligesom vi tilbyder opgaver på tværs af afdelinger for at gøre hverdagen så spændende som mulig. Jeg mener, at staten kan hjælpe på manglen ved at sikre, det kan svare sig at arbejde og ved at skubbe på den grønne omstilling med fokus på tværfaglige opgaver. Efteruddannelse bør have særlig fokus på at forstå den grønne omstilling og de helt konkrete udfordringer, omstillingen medfører for elnet og den enkelte installation. Og selvfølgelig bæredygtige løsninger.

Læs også: Installatørpanelet: Hvordan skal badeværelserne se ud i dag?

Stig Andresen, Andresen’s VVS, Fredericia: Unge skal have bedre kendskab til håndværkeruddannelser
Jeg forventer, det bliver lettere den kommende tid, fordi nybyggeriet bremser op. Det har været næsten umuligt de seneste år, men vi har heldigvis formået at fastholde vores stab af 38 gode medarbejdere. Jeg er dog bekymret for, at vi snart kan opleve arbejdsløshed i branchen. Jeg mener, at branchen og uddannelsessystemet har en vigtig opgave med at fremme kendskabet til håndværkerfag og erhvervsuddannelser blandt de unge. Jeg tror, det vil være en god ide at genindføre erhvervspraktik for folkeskolens 7. og 8. klasse og at markedsføre elektriker-, vvs-, blikkenslager-, tømrer- og kloakteknikfagene samt alle de andre håndværksfag for de unge. Jeg tror ikke, folkeskoleelever i dag kender meget til de mange muligheder, håndværksfagene byder på.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om arbejdskraft & uddannelse februar 2023

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

24.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle