Anmeldelse: Fem stjerner til Danfoss-bog

”Danfoss – fra hønsehus til hele verden” er et inspirerende stykke Danmarkshistorie. Bogen fortæller i ord og billeder, hvordan det lykkedes Mads Clausen at opbygge en af Danmarks største industrivirksomheder på en pløjemark på Als.

"Danfoss - fra hønsehus til hele verden" beskriver i ord og billeder hvordan en af Danmarks største industrivirksomheder blev til..

I 1933 grundlagde entreprenøren Mads Clausen ’Danfoss’ i sine forældres hønsehus. Allerede i 1934 var Mads Clausen den i sognet, der tjente næstmest. I løbet af få år havde 5.000 mennesker deres udkomme fra virksomheden; i dag har Danfoss 23.000 medarbejdere globalt og 58 fabrikker i 18 lande.

Mads Clausens pludselig død som kun 60 årig i 1966 sætter fortællingen i gang. Vi kigger tilbage på hans liv med vægt på entreprenøren og fabrikanten Mads Clausen. Fortællingen løber i tre spor: virksomhedens start og udvikling, syv Danfoss- medarbejderes og deres familiers personlige beretninger samt verdenshistorien uden for virksomheden fra det økonomiske krak i 1929 henover to verdenskrige og frem til i dag.

Læs også: Danfoss går på TV med varmepumper

Virksomhedens udvikling fortsætter med en at gå tjept også efter fabrikantens død. Samme år, som Mads Clausen dør, lægger enken Bitten Clausen grundstenen til en ny fabrik i Indien, og året efter starter produktionen af frekvensomformere, VLT (trademark).

I 1940 begyndte Mads Clausen selv at producere sine bælge, som arbejderne her sidder med. I 1945 kunne de hydrauliske bælgformningsmaskiner producere 32 bælge i timen. I dag produceres 6.000 bælge i timen..

Store eksportmarkeder
Historien om Danfoss handler om store eksportmarkeder og mange penge, men også om lokal identitet i skyggen af Genforeningen og Anden Verdenskrig. Bogen er ikke en typisk erhvervsbog, men en krønike, som fortæller om samspillet mellem en stor virksomhed og et lille lokalsamfund. Den er velskrevet, god at bladre i og blive forstandig af.

Hvor dedikeret Mads Clausen var til virksomheden, viser denne barndomsberetning fra et af hans børn, Jørgen Mads Clausen, som senere blev administrerende direktør i Danfoss 1996-2008:

Om bogen

”Danfoss – fra hønsehus til hele verden”
Lene Shannon
Forlaget Presto
408 sider
399 kroner

”Hvis jeg ikke kunne finde på noget at spørge om, tog han en radiotermostat, og så sad vi og kiggede på den og skilte den ad. Og så fik han lavet et køleanlæg nede i kælderen, som var åbent, så man kunne se alle delene (…)”.

Det er en hyggelig bog, som kan hjælpe de unge med at få indblik i et stykke Danmarkshistorie.  Alle andre kan bruge bogen som hjælp til at huske begivenheder og tekniske fremskridt, hvad enten man selv har været en del af dem eller ej.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle