Befolkningsvækst i Odense og København sætter krav til et bæredygtigt vandforbrug

Danmark er nordiske mestre, når det kommer til at spare på vandet. Men på trods af at vi er gode til at spare på vandet, er det samlede vandforbrug stigende.

”At undgå unødvendigt vandspild er en nem måde at reducere sit vandspild betydeligt", siger Mette Nielsen, Leader Marketing hos GROHE Danmark. Foto: GROHE Danmark. .

En opgørelse, der sammenligner vandforbruget mellem de tre største kommuner i hvert af de nordiske lande, viser, at man i København, Aarhus og Odense i gennemsnit bruger 44.349 liter vand per person om året. Forbruget for alle de nordiske storbyer til sammenligning er på 64.921 liter per person om året.

Den mere bæredygtige tilgang til vores vandforbrug mærker man også i Odense- og Københavns Kommune.

Igennem de sidste 21 år har Vandcenter Syd undersøgt husholdningsforbruget per person i liter per døgn. Hvor husholdningsforbruget i 2000 var på 129 liter per døgn, var det i 2020 faldet til 101 liter per døgn.

Til sammenligning har HOFOR undersøgt det københavnske, hvor husholdningsforbruget i 2000 var på 128 liter per døgn per person. I 2020 var det faldet til 107 liter per døgn per person.

Danskerne tænker på forbrug

Det faldende forbrug hænger sammen med en ny undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet Ipsos på vegne af GROHE, der viser, at 49 procent af danskerne selv mener, at de forbruger vand på bæredygtig vis. En tendens man også mærker hos Vandcenter Syd.


”Der er ingen tvivl om, at vi generelt er blevet mere bevidste forbrugere, og at vi derfor også tænker mere over vores eget vandforbrug,” siger Erling Nissen fra Vandcenter Syd og påpeger, at det er vigtigt, at vi fortsætter den positive udvikling og ikke bare stiller os tilfredse.

Undgå unødvendigt vandspild


De seneste år har Danmark oplevet en befolkningstilvækst i landets største kommuner, og ifølge Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning vil befolkningstallet i Odense stige med 5,6 procent frem mod 2030, samt 12 procent i Københavns Kommune.

Den fortsatte befolkningstilvækst betyder, at selvom husholdningsforbruget er faldende, så er det samlede vandforbrug stigende, det er derfor ifølge Mette Hansen, der er vandsparerådgiver hos HOFOR, fortsat vigtigt at spare på vandet.

Nemme vandbesparelser


Spørger man GROHE, er der dog mange nemme måder at spare på vandet. Et godt sted at starte er den enkelte husstands vandspild. Eksempelvis kan en dryppende hane udmønte sig i et vandspild på mellem 20 og 275 liter om dagen, og ifølge undersøgelsen om danskernes vandforbrug, har 9 procent af danske husstande sanitetsprodukter, der er beskadigede. Samtidig viser undersøgelsen, at de danske husholdningers årlige vandspild løb op i næsten 445 millioner kroner på grund af defekte sanitetsprodukter.

”At undgå unødvendigt vandspild er en nem måde at reducere sit vandspild betydeligt. Den første foranstaltning bør være at få et overblik over dryppende vandhaner og toiletter i hjemmet, og takket være vandbesparende teknologier, er det i dag muligt at sætte begrænsninger på både vand- og energiforbruget”, siger Mette Nielsen, Leader Marketing hos GROHE Danmark.

-CH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle