Brancheorganisation støtter op om mål for CO2-reduktion

Tekniq Arbejdsgiverne er med på at understøtte Socialdemokratiet, SF og Enhedslistens mål om en CO2-reduktion på 70 procent i 2030. Men brancheorganisationen efterlyser samtidig reelle planer for finansieringen.

Tekniq Arbejdsgiverne savner konkrete planer og finansiering i kongelig undersøger Mette Frederiksen og støttepartiernes klimamål..

Siden folketingsvalget den 5. juni har forhandlinger om en ny regering stået på. Onsdag aften kunne Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten så fortælle, at de har forhandlet sig frem til den første delaftale: En CO2-reduktion på 70 procent i 2030 målt i forhold til niveauet i 1990.

Læs også: Tekniq: Erhvervslivet skal tilbage på den politiske dagsorden

Brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne er klar til at understøtte en 70 procentsreduktion og peger på, at den ambitiøse målsætning må slå igennem inden for både transport, energieffektiviseringer, en grønnere energisektor og en omfattende reduktion af drivhusgasser fra landbruget.

”Hvis vi skal nå et mål på 70 procent, skal alle områder i gang. Især på energieffektiviseringer er der meget at hente på et område, hvor Danmark ifølge både branchen og EU-Kommissionen halter efter de fleste europæiske lande”, siger underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne Simon O. Rasmussen og fortsætter:

”I installationsbranchen har vi kompetencerne og viljen til at sætte handling bag visionen. Men før vi kan komme i gang, er der behov for, at finansieringen kan følge med ambitionsniveauet”. 

Efterspørger konkrete planer og finansiering
To af de helt store klimasyndere er energi- og transportsektorerne, der står for over 50 procent af den samlede CO2-udledning. Her kan der være store besparelser at hente, hvis den nye regering er klar til enten at ændre regler, give tilskud eller fjerne skatter og afgifter. Men det vil ifølge Tekniq Arbejdsgiverne kræve andet og mere end blot ambitiøse måltal.

”Vi mangler konkrete planer og finansiering, der kan sætte gang i for eksempel omstillingen fra olie, gas og kul til grønne varmepumper. Installationsbranchen er klar til at udføre arbejdet, men vi mangler konkrete pejlemærker fra en kommende regering”, siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

”På samme måde er der ingen forbrugere, som køber elbiler, uden de kan lade dem op. Derfor er der brug for en omfattende udbygning af ladenetværket for at nå målsætningen om en million elbiler i 2030". 

Læs også: Investering i elektrificering kan sætte skub i grøn omstilling

Om Mette Frederiksen fremlægger en finansieringsplan af 70 procentsmålet på et senere tidspunkt, står p.t. hen i det uvisse.

- JMA

Daikin Denmark A/S

Sponseret

Deltag i åbningen af Service Academy og Experience Center

Alcadon ApS

Sponseret

Bliv "READY TO BLOW" med Jetting!

Relateret indhold

12.09.2024Installator.dk

Green Power Denmark i hård kritik af stigende eltariffer

12.09.2024Installator.dk

Undersøgelse: 3 ud af 4 virksomheder er tynget af administrative byrder

12.09.2024Kemper Danmark ApS

Sponseret

Ny medarbejder ved Kemper Danmark

11.09.2024RIB Software

Sponseret

Kun én uge til BIM World Copenhagen!

11.09.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller får hul salget af jordbaserede solpaneler

10.09.2024Installator.dk

Ny vidensportal for el- og vvs-branchen

10.09.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Tæt samarbejde skaber stærke fordele for kunder, forretning og partnere

Ordrestyring, Jublo og KlarPris får fælles ledelse og flytter sammen

09.09.2024KlarPris A/S

Sponseret

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle