Få styr på energistyring og lagring i smarte løsninger

Energistyring og lagring af energi på forbrugerniveau bliver mere og mere efterspurgt i jagten på et mere fleksibelt energiforbrug, der kan bidrage til en reduceret CO2-udledning, og i de sidste par år er der kommet en del nye produkter på markedet.

Dette gælder f.eks. husstandsbatterier og invertere, der kan oplade og aflade alt efter solcelleproduktion og elpriser.

Både solceller, varmepumper og ladestandere er meget aktuelle i øjeblikket og de kan i princippet fungere fint sammen hvis man vælger de rigtige typer. Der er et stort potentiale for den enkelte og for elsystemet i disse Smart-løsninger, som kan udnyttes til at koble flere teknologier sammen i et samlet system og skabe fleksibilitet.

Installatør af smarte løsninger

For installatører kan dette nye marked være en god mulighed for at udvide forretningen, men det kan også være en kilde til frustration. Der er mange ting, man skal være opmærksom på for, at anlægget fungerer effektivt og yder optimalt, og det er derfor vigtigt at have den rigtige viden og kompetencerne i forhold til at anvende og installere de forskellige værktøjer og løsninger.

Er flere teknologier koblet sammen, skal man skal kende noget til alle teknologierne. Der er f.eks. perioder i løbet af året, hvor solen ikke skinner så meget, og hvor varmepumpen derfor kører mere. For at få det største udbytte skal dette tænkes ind i det samlede system.

Bliv klog på teknologierne

Teknologisk Institut lancerer 21. november 2023 et nyt specialkursus, hvor vi fortæller om de muligheder der er for at lagre og styre energistrømmene i en bygning, ikke mindst hvordan man kan minimere elregningen ved at bruge strømmen på de rigtige tidspunkter og udnytte egen solcellestrøm optimalt.

Underviserne er specialister, som dagligt arbejder med flere af områderne i forbindelse med forskellige kundeopgaver, forsknings- og udviklingsaktiviteter og undervisning.

Du finder en oversigt over de forskellige kurser inden for solenergi, køleteknik og varmepumpeteknik på Instituttets hjemmeside (www.teknologisk.dk/c611).

Denne artikel er del af et tema:

Tema om grøn omstilling

226.000 varmepumper er klar til installation hos de mere end 1300 VE certificerede installatører.

Mere fra...

18.10.2023Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

Er det på bekostning af sundheden, at vi sparer på energien?

Få styr på energistyring og lagring i smarte løsninger

16.08.2023Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

29.05.2023Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

Få kompetencerne til at udføre funktionsafprøvning af tekniske installationer og anlæg

29.05.2023Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

VE-installatører sikrer de gode installationer

15.05.2020Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

Nordic Fan Company, Teknologisk Institut og ELFORSK indgår samarbejde omkring udvikling af særligt energieffektive HVLS (High Volume Low Speed) ventilatorer.

17.12.2019Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

Teknologisk Institut sætter fokus på plastrør på temadag