Nordic Fan Company, Teknologisk Institut og ELFORSK indgår samarbejde omkring udvikling af særligt energieffektive HVLS (High Volume Low Speed) ventilatorer.

”At HVLS-ventilatorer i fremtiden vil spille en væsentlig rolle i den måde, vi tænker klimavenlig ventilation på, er vi ikke i tvivl om. Derfor ser vi frem til samarbejdet med Nordic Fan Company. Med dette projekt videreudvikler vi og tilføjer intelligens til den eksisterende teknologi. Resultatet bliver danskproducerede HVLS-ventilatorer, som medvirker til et reduceret kølebehov om sommeren og en bedre udnyttelse af varmen i højloftede lokaler om vinteren. Til projektet er ydet tilskud fra ELFORSK programmet og uden deres støtte er jeg ikke sikker på, vi var kommet i gang”, siger projektleder og Ph.d. Merete Lyngbye fra Teknologisk Institut.   

”Danmark er verdens førende vindmølle-nation, og Teknologisk Instituts viden og erfaring inden for udvikling af styresystemer og vingedesign er i en klasse for sig. Så selvfølgelig skal vi også være verdensførende indenfor loftmonterede ”møller” – særligt fordi det er en industri i kraftig vækst”, siger Dennis Thomsen, direktør i Nordic Fan Company.  

”Hybrid ventilation – det vil sige kombinationen af et traditionelt ventilationsanlæg og HVLS-ventilatorer – er den nemmeste og mest klimavenlige måde at sikre et godt indeklima med mindst muligt energiforbrug både sommer og vinter. Dette partnerskab vil for alvor sætte danskudviklet HVLS-ventilator teknologi på verdenskortet og samtidig give Nordic Fan Company en ny konkurrencemæssig fordel i kampen med vores amerikanske og kinesiske konkurrenter om den globale førerposition”, fortsætter Dennis Thomsen. 

OM TEKNOLOGISK INSTITUT: Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet innovativt for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Vi har specialister indenfor bl.a. områderne energi, klima, fødevareteknologi, kemi og mikrobiologi, 3D print, erhvervsanalyser, robotteknologi, materialer, produktion, byggeri og anlæg, planteteknologi, landbrug og erhvervsuddannelse. 

OM NORDIC FAN COMPANY APS: Nordic Fan Company designer, producerer og markedsfører energieffektive og klimavenlige distribuerede ventilationsløsninger. Vores løsninger hjælper vores kunder med at sænke deres energiforbrug, reducere deres CO2-udledning og forbedre deres indeklima.  Pressekontakt: Dennis Thomsen på tlf. 29892965

Mere fra...

18.10.2023Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

Er det på bekostning af sundheden, at vi sparer på energien?

Få styr på energistyring og lagring i smarte løsninger

16.08.2023Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

29.05.2023Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

Få kompetencerne til at udføre funktionsafprøvning af tekniske installationer og anlæg

29.05.2023Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

VE-installatører sikrer de gode installationer

15.05.2020Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

Nordic Fan Company, Teknologisk Institut og ELFORSK indgår samarbejde omkring udvikling af særligt energieffektive HVLS (High Volume Low Speed) ventilatorer.

17.12.2019Teknologisk Institut - Energi og Klima

Sponseret

Teknologisk Institut sætter fokus på plastrør på temadag