Forbedret arbejdsmiljø og en halveret energiregning

Et nyt belysningsanlæg med intelligent lysstyring forbedrede arbejdsmiljøet hos Solar. Samtidig blev energiregningen reduceret med 57% og man sparede 2.326 kg CO2 om året.

Nye loftbelysning med lysstyring.

En arbejdspladsvurdering i 2021 viste, at belysningen på Solars kontorer i Brøndby ikke længere var tidssvarende. Ifølge Arbejdstilsynet* skal kunstig belysning ved kontorarbejde være på 500 lux, hvor anlægget i Brøndby leverede 200 lux, hvilket svarede til kravene, da anlægget var nyt. Uden den rigtige belysning er det anstrengende for øjnene og kan lede til gener som træthed, hovedpine og nedsat effektivitet generelt.

Solars egen belysningsafdeling foretog lys- og energiberegninger, som viste, at man med nutidens moderne LED teknologi og ENVI armaturet fra Solar Light kunne opnå en energibesparelse på hele 57%, samtidig med at belysningsniveauet blev hævet fra 200 til 500 lux. Det viste sig også, at man kunne fjerne mange af de bordlamper, der var anskaffet som supplerende belysning. Det var muligt at lave en 1:1 udskiftning af i alt 311 stk. 600 x 600 armaturer, monteret i synlige T-Skinne lofter.

Lysstyring nedsætter energiforbruget
Alle 311 nye ENVI armaturer er leveret med L-Sense teknologi. Det betyder, at alle armaturer er forsynet med egen sensor, der registrerer bevægelse og indkommende dagslys.
Armaturerne deler herefter denne viden trådløst med hinanden, så de på alle måder fremstår som et samlet belysningsanlæg – bare helt uden den traditionelle ledningsforbindelse mellem armaturerne. Denne løsning er særlig interessant i forbindelse med renovering af ældre belysningsanlæg. Man kan således få et topmoderne belysningsanlæg med dagslysstyring uden at skulle foretage en omkostningstung renovering af den eksisterende installation.

"Det nye anlæg kan faktisk levere 700 lux, men vi har sat en begrænsning på 500 lux. Dels for at spare energi men også for at forlænge levetiden på armaturerne. Lysudbyttet af armaturerne bliver som bekendt mindre over tid, men i takt med dette vil armaturerne automatisk skrue op, så vi stadig har det rette belysningsniveau men uden at bruge mere energi end højst nødvendigt", siger
Carsten Løvgren, Salgschef - Solar Light.
De gamle armaturer brugte 100% kapacitet på at levere 200 lux, hvorimod de nye kun bruger ca. 80% på at levere 500 lux.

Fordele ved 1:1 udskiftning
Med en 1:1 udskiftning genbruger man den eksisterende installation. Det gør udskiftningen nemmere og hurtigere, og med en ny lysberegning, finder man også hurtigt frem til den rette armaturløsning med den rette lysmængde og den maksimale energibesparelse.

Besparelse pr. år
23.263 kWh/år - 93.051 kr./år - 2.326 kg CO₂/år

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Belysning

Mange har efterhånden set lyset med hensyn LED’s fortræffeligheder, hvad angår besparelser på elregningen og lavere CO2-udledning. Samtidig er både lysstyring og LED-kvaliteten inde i en rivende udvikling. Redaktionen ser i temaet nærmere på teknologien bag nogle af de spændende LED-projekter både inden- og udendørs landet over. 

Mere fra...

13.03.2024Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

Effektiv udskiftning af armaturer med smarte hurtigkoblinger

17.10.2023Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

Forbedret arbejdsmiljø og en halveret energiregning

26.09.2022Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

Ny downlight-serie INVERSO II

19.09.2022Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

Padelsporten i vækst: Solar introducerer Solar Light SPORT

07.06.2022Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

Det bedste lys til et hurtigt spil

18.04.2022Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

CENTURY P475 pendellampen er en hyldest til den skandinaviske designarv