Gaspulje løber tør. Det er skidt for alle.

Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for at gøre op med først til mølle-princippet, når danske boligejere skal søge støtte til at komme af med deres gasfyr.

Snart må boligejerne vente til næste år, hvis de vil have dækket udgifterne til at blive koblet fra gasnettet. Foto: Arkivfoto.

Det er ved at være slut for i år med at søge støtte til at blive koblet fra gasnettet, hvis man som boligejer ønsker at sige farvel til sit gasfyr. Ifølge Evida.dk er den statslige afkoblingspulje således ved at være tømt for i år, og en ny forventes først at åbne i starten af 2023.

Det er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne problematisk, at boligejerne derfor må vente til næste år, hvis de vil have dækket udgifterne til at blive koblet fra gasnettet (typisk cirka 8.000 kroner), når det gamle gasfyr skal udskiftes med en varmepumpe eller fjernvarme.

”Når puljen er tom, bliver økonomien i at skrotte gasfyret til fordel for fjernvarme eller varmepumpe med ét dårligere. Og dermed bliver konverteringen til et grønt alternativ mere uigennemskuelig”, siger Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der som landets tredjestørste arbejdsgiverorganisation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

LÆS OGSÅ: Månedens udfordring: Styr på energimål, data og dokumentation

”Det viser bare, at først til mølle-princippet ikke er en sund måde at fordele tilskud på. I praksis belønnes de bygningsejere, som skrotter gasfyret først på året, mens man straffer dem, som først får deres fjernvarme eller varmepumpe etableret i årets sidst halvdel”, understreger han.

Et vigtigt incitament
Troels Hartung peger på, at skrotningen af gasfyrene er en bunden opgave. Men selv om der er rigtig god økonomi i at få varmepumpe og mange steder også fjernvarme, er det forbundet med store udgifter for den enkelte familie, der skal finde måske 100.000 kr. eller mere til en ny opvarmningsform.

”Derfor har vi brug for tilskuddene, som tager toppen af investeringen og kan bruges som udbetaling på et lån, hvis man har behov for det. Og med tanke på udmeldingerne om, at vi hurtigst muligt skal gøre os fri af russisk gas, nytter det ikke noget, at vi gør det mere besværligt end nødvendigt, at få del i støttemidlerne,” siger han og uddyber:

”Bygningspuljen oplevede i en periode også at løbe tør for penge, hvilket gav store frustrationer og flaskehalse hos både forbrugere og installatører. Det samme må ikke ske med afkoblingspuljen. Ellers risikerer vi at skubbe en pukkel af gasafmeldinger foran os, som vil betyde, at puljen tømmes endnu hurtigere næste år.”

LÆS OGSÅ: Combibeholder i Kalundborg skal lære at tale med solceller

Brug for nytænkning
TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger, at afkoblingspuljen ellers grundlæggende har det rigtige setup, hvor hele administrationen ligger hos Evida, og den enkelte bygningsejer får betalt sin afkobling automatisk, når gassen bliver afmeldt.

”Men når man ved, at op mod 400.000 bygninger de kommende år skal af med naturgas som opvarmningsform, ved man også, at afkoblingspuljen er alt for lille. Derfor bør den gentænkes, så det ikke bliver et lotteri, om man kan få betalt sin afkobling eller ej”, understreger Troels Hartung.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

28.05.2024Installator.dk

Industrinetværk nærmer sig 100 medlemmer

28.05.2024Installator.dk

Norlys har store planer med ny teknologidirektør

28.05.2024Installator.dk

Norlys har store planer med ny teknologidirektør

27.05.2024Installator.dk

Følsgaard og Panduit kan fejre et 60 år langt partnerskab

27.05.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: Hvorfor er dokumenthåndtering afgørende for at opnå vellykkede byggeprojekter?

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

24.05.2024RIB Software

Sponseret

Få fat i din plads på IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn

RIB Software
Uddannelse
Ønsker du at blive IKT-leder? Så tilmeld dig uddannelsen i Aarhus allerede nu!

BLC’s næste IKT-leder uddannelse i år er lige om hjørnet, og du kan stadig nå at tilmelde dig.

Dato

10.06.2024

Tid

08:00

Sted

Helnan Marselis Hotel