Grønt alternativ til stationær elproduktion

Hvert år installeres flere hundrede tusinder mindre strømgeneratorer over hele verden. Det efterlader et enormt klimaaftryk. Blue World Technologies er klar med et grønt alternativ til det globale, stationære marked: CellPack™ Stationary, en strømgenerator baseret på methanol brændselsceller.

Hvert år installeres flere hundrede tusinder mindre strømgeneratorer over hele verden. Det efterlader et enormt klimaaftryk. Blue World Technologies er klar med et grønt alternativ til det globale, stationære marked: CellPack™ Stationary, en strømgenerator baseret på methanol brændselsceller. Foto: Blue World Technologies..

I december 2022 kunne den danske udvikler og producent af brændselsceller Blue World Technologies, beliggende i Aalborg, offentliggøre, at de startede serieproduktion af brændselsceller. Nu kan virksomheden melde endnu en nyhed ud. Blue World Technologies lancerer et nyt produkt. CellPack™ Stationary, der er det grønne alternativ til konventionelle strømgeneratorer, som i dag benytter fossilt brændstof.
CellPack™ Stationary er en strømgenerator, der er baseret på methanol brændselscelleteknologi. Det nye produkt er specielt udviklet til telekommunikationsindustrien, en industri, der hvert år installerer hundredtusindvis af mindre generatorer verden over.

Læs også: Batteriproducent Xolta får millioninvestering

Det er dog ikke kun inden for telekommunikationsindustrien at CellPack™ Stationary kan erstatte de konventionelle generatorer. Produktet kan tilpasses til andre behov, såsom opladning af elbiler eller den kan fungere som strømforsyning til installationer, hvor der enten ikke er elnet eller, hvor dette er dårligt.
CellPack™ Stationary kan leveres som et 5-, 10- eller 15-kW system til brug som enten backup, supplerende eller primær strømkilde afhængigt af kundens behov. Med høj effektivitet, en kontinuerlig effekt, et rent methanol-brændstofsystem og IoT-baseret fjernovervågning er CellPack™ Stationary et innovativt system, der kan erstatte konventionelle fossilbaserede generatorer.

"Med de mange fordele ved CellPack Stationary-systemet sammenlignet med fossilbaserede generatorer, men også andre brændselscelleløsninger på markedet, præsenterer vi et stærkt grønt alternativ til elproduktion", siger Mads Friis Jensen, medstifter og Chief Commercial Officer i Blue World Technologies og fortsætter:

"Generelt har brændselscelleteknologien et stort potentiale på forskellige markeder, særligt inden for tung transport og den maritime sektor, men det er stadig år fra en kommerciel udrulning. På markedet for mindre generatorer kan vi gøre en væsentlig forskel nu ved at nedbringe CO2-udledning og luftforurening. Så det er her vi starter, én generator ad gangen”.

CellPack™ Stationary består af en basisenhed kombineret med enten et, to eller tre 5 kW moduler afhængigt af kundens strømbehov. Systemet, der har et lille fodaftryk, kan installeres som en hybridløsning kombineret med vedvarende energikilder som solceller eller vindmøller. Da brændselscellesystemet kun har få bevægelige dele, er støj- og vibrationsniveauet meget lavt, hvilket gør det ideelt til brug i tætbefolkede områder.

"Vi oplever kraftig efterspørgsel fra potentielle kunder, der søger efter alternativer til dieselgeneratorer. Men det er ikke nok at reducere CO2-udledningen og luftforureningen, det skal også være en god forretning for dem. Så det er det, vi leverer med CellPack Stationary-systemet, en methanol brændselscelle-baseret strømgenerator, der giver vores kunder en lavere OPEX og TCO sammenlignet med dieselgeneratorer”, forklarer Prabhakar Tunuguntla, produktdirektør for CellPack™ Stationary hos Blue World Technologies, og fortsætter:

"Vi forventer, at vores systems unikke funktioner og den stærke business case vil gøre os i stand til at accelerere masseudbredelsen af dette produkt inden for de kommende år".

Blue World Technologies’ brændselscellefabrik i Aalborg har i øjeblikket en årlig celleproduktionskapacitet på 15 MW, hvad der svarer til 3.000 CellPack™ Stationary-systemer. Det er dermed en solid base, der gør Blue World Technologies i stand til nu at entrere markedet for mindre generatorer.
Inden for de næste par år forventes fabrikkens årlige produktionskapacitet at blive mere end tredoblet, da virksomheden forventer en voksende efterspørgsel efter udskiftninger af dieselgeneratorer. Samtidig planlægger man hos Blue World Technologies udrulningen af brændselsceller til andre markeder.

- PiB

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

27.02.2024Installator.dk

Rådet for Godt Indeklima: Behov for grænse for brændeovnes indeklimaforurening

27.02.2024Installator.dk

Sexchikane på erhvervsskoler og lærepladser skal være fortid

12.02.2024Fagerhult AS

Sponseret

Intellingent belysning - Undgå spild af lys, energi og plads

02.02.2024Installator.dk

Kiona indgår rammeaftale om energistyring med Rema 1000

09.01.2024Installator.dk

Fjernvarmedirektør: Vi lader stort varmeoverskud gå til spilde

05.01.2024Installator.dk

Danfoss opkøber software-forretning til effektivisering af fjernvarme

08.12.2023Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric deltager i COP28 og kommer med klart opråb

29.11.2023Installator.dk

Kunstig intelligens skal sikre lav-temperatur fjernvarme i etageboliger

Jobmarked

Se alle

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia