Grønt alternativ til stationær elproduktion

Hvert år installeres flere hundrede tusinder mindre strømgeneratorer over hele verden. Det efterlader et enormt klimaaftryk. Blue World Technologies er klar med et grønt alternativ til det globale, stationære marked: CellPack™ Stationary, en strømgenerator baseret på methanol brændselsceller.

Hvert år installeres flere hundrede tusinder mindre strømgeneratorer over hele verden. Det efterlader et enormt klimaaftryk. Blue World Technologies er klar med et grønt alternativ til det globale, stationære marked: CellPack™ Stationary, en strømgenerator baseret på methanol brændselsceller. Foto: Blue World Technologies..

I december 2022 kunne den danske udvikler og producent af brændselsceller Blue World Technologies, beliggende i Aalborg, offentliggøre, at de startede serieproduktion af brændselsceller. Nu kan virksomheden melde endnu en nyhed ud. Blue World Technologies lancerer et nyt produkt. CellPack™ Stationary, der er det grønne alternativ til konventionelle strømgeneratorer, som i dag benytter fossilt brændstof.
CellPack™ Stationary er en strømgenerator, der er baseret på methanol brændselscelleteknologi. Det nye produkt er specielt udviklet til telekommunikationsindustrien, en industri, der hvert år installerer hundredtusindvis af mindre generatorer verden over.

Læs også: Batteriproducent Xolta får millioninvestering

Det er dog ikke kun inden for telekommunikationsindustrien at CellPack™ Stationary kan erstatte de konventionelle generatorer. Produktet kan tilpasses til andre behov, såsom opladning af elbiler eller den kan fungere som strømforsyning til installationer, hvor der enten ikke er elnet eller, hvor dette er dårligt.
CellPack™ Stationary kan leveres som et 5-, 10- eller 15-kW system til brug som enten backup, supplerende eller primær strømkilde afhængigt af kundens behov. Med høj effektivitet, en kontinuerlig effekt, et rent methanol-brændstofsystem og IoT-baseret fjernovervågning er CellPack™ Stationary et innovativt system, der kan erstatte konventionelle fossilbaserede generatorer.

"Med de mange fordele ved CellPack Stationary-systemet sammenlignet med fossilbaserede generatorer, men også andre brændselscelleløsninger på markedet, præsenterer vi et stærkt grønt alternativ til elproduktion", siger Mads Friis Jensen, medstifter og Chief Commercial Officer i Blue World Technologies og fortsætter:

"Generelt har brændselscelleteknologien et stort potentiale på forskellige markeder, særligt inden for tung transport og den maritime sektor, men det er stadig år fra en kommerciel udrulning. På markedet for mindre generatorer kan vi gøre en væsentlig forskel nu ved at nedbringe CO2-udledning og luftforurening. Så det er her vi starter, én generator ad gangen”.

CellPack™ Stationary består af en basisenhed kombineret med enten et, to eller tre 5 kW moduler afhængigt af kundens strømbehov. Systemet, der har et lille fodaftryk, kan installeres som en hybridløsning kombineret med vedvarende energikilder som solceller eller vindmøller. Da brændselscellesystemet kun har få bevægelige dele, er støj- og vibrationsniveauet meget lavt, hvilket gør det ideelt til brug i tætbefolkede områder.

"Vi oplever kraftig efterspørgsel fra potentielle kunder, der søger efter alternativer til dieselgeneratorer. Men det er ikke nok at reducere CO2-udledningen og luftforureningen, det skal også være en god forretning for dem. Så det er det, vi leverer med CellPack Stationary-systemet, en methanol brændselscelle-baseret strømgenerator, der giver vores kunder en lavere OPEX og TCO sammenlignet med dieselgeneratorer”, forklarer Prabhakar Tunuguntla, produktdirektør for CellPack™ Stationary hos Blue World Technologies, og fortsætter:

"Vi forventer, at vores systems unikke funktioner og den stærke business case vil gøre os i stand til at accelerere masseudbredelsen af dette produkt inden for de kommende år".

Blue World Technologies’ brændselscellefabrik i Aalborg har i øjeblikket en årlig celleproduktionskapacitet på 15 MW, hvad der svarer til 3.000 CellPack™ Stationary-systemer. Det er dermed en solid base, der gør Blue World Technologies i stand til nu at entrere markedet for mindre generatorer.
Inden for de næste par år forventes fabrikkens årlige produktionskapacitet at blive mere end tredoblet, da virksomheden forventer en voksende efterspørgsel efter udskiftninger af dieselgeneratorer. Samtidig planlægger man hos Blue World Technologies udrulningen af brændselsceller til andre markeder.

- PiB

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

17.01.2025GEMINA TERMIX A/S

Sponseret

Termix iControl: Intelligent regulering og komfort – din garanti for kvalitet

17.01.2025LEDVANCE A/S

Sponseret

LEDVANCE Renewables

17.01.2025Installator.dk

Banebrydende nyt LED-lys koncept taler ind i bæredygtigheds-agendaen

15.01.2025Installator.dk

Udsigt til travlhed: 250.000 boligejere vil benytte håndværkerfradrag

03.01.2025Dimex

Sponseret

På ISH 2025 styrer vi smart kontrol og AI mod nul i byggesektoren

19.12.2024Installator.dk

Undersøgelse: Mange dansker misser strømbesparelser i hjemmet

12.12.2024Scankab Cables A/S

Sponseret

Scankab gør fremtiden grønnere med #MovingGreen

Bæredygtighed og digital transformation går hånd i hånd

10.12.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Webinar
Bliv klogere på fremtidens varmepumpe (uden ude-del) til nybyggeri og udskiftning 🎓

Vi afholder et gratis webinar om den nye boligventilationsvarmepumpe S735, hvor du vil få mere viden om produktet, der skal installeres uden udedel, og som allerede nu bliver efterspurgt til fremtidens boligbyggeri.

Dato

24.01.2025

Tid

10:00

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Barmstedt Alle 9, 5500 Middelfart

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Solcelleteknik for VE-installatører

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Indeklima og energiforbrug i komplekse bygninger (Fag C)

Få redskaberne til at rådgive om sundt indeklima og energibesparelser i større bygninger.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
GPS - geometrisk tolerancesætning

Brug af GPS-tolerancer muliggør funktionsrigtigt tegningsmålsætning. Dette er helt afgørende for brug af underleverandører og da GPS-systemet er internationalt, vil landegrænser ikke være en hindring.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kursus