Hotel sparer penge ved udskiftning af brusere

Ud over at sænke rumtemperaturen og slukke for unødvendigt elforbrug er der også gode sparemuligheder i at bruge mindre varmt vand.

I private hjem kan man allerede mærke det på energiregningen, når man skifter en enkelt bruser eller vandhane til en vandbesparende af slagsen. Arkivfoto..

I den seneste tid er energipriserne steget kraftigt. Det kan mærkes i budgettet for både forbrugere og virksomheder. Ud over at sænke rumtemperaturen og slukke for unødvendigt elforbrug er der også gode sparemuligheder i at bruge mindre varmt vand. Her sparer man nemlig både på sit vandforbrug og på den energi, der skal varme vandet op. I private hjem kan man allerede mærke det på energiregningen, når man skifter en enkelt bruser eller vandhane til en vandbesparende af slagsen.
På et hotel eller andre steder med mange installationer er sparepotentialet endnu større. Hansgrohes nye vandspareberegner giver et overskueligt overblik over de potentielle vand- og energibesparelser ved et skifte til vandbesparende produkter med den innovative EcoSmart-teknologi og fortæller endda, hvor hurtigt investeringen vil have tjent sig hjem.

Hurtigt tjent hjem
Den nye vandspareberegner er let at betjene. De relevante informationer for eksempel et hotel indtastes. Antal brusere/vandhaner uden vandspareteknologi, gennemsnitlig brugstid per dag, belægningsgrad og aktuel vand-/energipris. Beregneren fortæller så den årlige besparelse på vand og energi i kroner og øre samt den sparede CO2-udledning. Ved at indtaste indkøbsprisen på den vandbesparende bruser/vandhane finder man samtidig ud af, hvor hurtigt investeringen tjener sig hjem i form af sparede forbrugsudgifter.

Læs også: Sådan beregner du sparepotentialet i hjemmet

Et eksempel er et hotel med 70 brusere, en belægning på 75 % og en gennemsnitlig badetid på 5 minutter dagligt. De eksisterende brusere har et forbrug på 15 l/min, men man overvejer at skifte til hansgrohe Raindance Select EcoSmart håndbrusere med et vandforbrug på bare 8,5 l/min. Beregneren viser, at der hvert år spares over 622 m3 vand og næsten 20.000 kWh energi til opvarmning af vandet. Med gennemsnitlige energipriser* svarer det til en årlig besparelse på næsten 60.000 kroner. Investeringen i nye brusere har dermed tjent sig hjem på under et år, forudsat at indkøbsprisen er vejledende udsalgspris.

Nye stråletyper bevarer oplevelsen
Det er oplagt at tænke, at brusebadet ikke er lige så skønt med en vandbesparende bruser – det er dog ikke tilfældet med en EcoSmart-bruser fra Hansgrohes mærker AXOR og hansgrohe. Takket være stråletyper som den behagelige PowderRain udnyttes vandet særligt smart og effektivt, så man stadig indhylles i masser af bløde dråber. Andre stråletyper udnytter Hansgrohes AirPower-teknologi, der blander luft i vandet, så dråberne bliver større og vandstrålen fyldigere. På den måde får man en dejlig bruseroplevelse og tænker slet ikke over, at der bruges mindre vand. Udviklingen af nye stråleteknologier og vandspareprodukter er et led i Hansgrohes strategi om at omstille hele produktsortimentet til vand- og energibesparende produkter inden 2030 til glæde for både kundernes pengepung og miljøet.

*Gennemsnitlige energipriser anvendt i beregningen (kan ændres individuelt i vandspareberegneren): Fjernvarme 0,8 kr./kWh, vand 70 kr./m3.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Mere ekstremt vejr: Sådan sikrer virksomheder sig

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

03.12.2024PETTINAROLI A/S

Sponseret

Undgå energispild med nyt anlæg til temperaturregulering

02.12.2024Minimax Danmark

Sponseret

Det lille, store anlæg – nemmest at få plads til!

29.11.2024Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Marco kan noget helt særligt med kundetilfredshed

28.11.2024PETTINAROLI A/S

Sponseret

Sådan sparede Thomas tid på gulvvarmeinstallationer

26.11.2024PETTINAROLI A/S

Sponseret

Effektiv, pladsbesparende løsning til gulvvarme til mindre rum

26.11.2024Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

20.11.2024wedi GmbH

Sponseret

Renoveringsprojekt med marmorbadeværelse i ældre Ribe-ejendom

18.11.2024Minimax Danmark

Sponseret

Duplex-parallel-system – hvad er nu det?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Aarhus)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

26.11.2024

Tid

08:00

Sted

Scandic Aarhus Vest, Rytoften 3, 8210 Aarhus V

Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
Teknisk videregående varmepumpe kursus

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik, og at du har deltaget på basis-kursus.

Dato

12.12.2024

Tid

08:00

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
CTS-anlæg - i teori og praksis

Tag med på en effektiv kursusdag, der sætter fokus på optimal drift og styring.

Dato

12.12.2024

Tid

09:00

Sted

Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Energikonsulent 1 - enfamiliehuse

Bliv certificeret energikonsulent for mindre bygninger.

Dato

22.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Elsikkerhed.dk
Gå-hjem-møde
Installatørmøde 2025 - Herning

Hvert år holder ELsikkerhed fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På møderne ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

22.01.2025

Tid

16:00

Sted

Herning

Elsikkerhed.dk
Gå-hjem-møde
Installatørmøde 2025 - Aalborg

Hvert år holder ELsikkerhed fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På møderne ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

23.01.2025

Tid

16:00

Sted

Aalborg