IBI på 230 Volt-nettet
Zensehome hedder et nyt IBI-system, som bruger det almindelige stærkstrømsnet til datatransmission. Systemet giver mulighed for både programmering og aflæsning af forbrug.
Intelligensen sidder i de enkelte kontakter..
Et nyt IBI-system, zensehome, har gjort det muligt at udnytte det eksisterende 230 volt ledningsnet til kommunikation og styring af et IBI-system. Systemet sælges ifølge salgschef Henrik Bruntse kun gennem elinstallatører.
Der er især to ting, som adskiller vores system fra andre. For det første er der ingen central controller. Der ligger en kontrolenhed i hver enkelt stikkontakt betjeningstryk eller lampeudtag, så hvis de skal anvendes i en eksisterende bolig, skal de gamle passive enheder blot udskiftes med vores intelligente enheder, siger Henrik Bruntse, som tilføjer, at man jo kan udskifte dem lidt efter lidt.
For det andet er systemet ikke trådløst, men anvender det eksisterende 230 volt ledningsnet som transmissionsnet. Det er ifølge Henrik Bruntse mere stabilt, fordi der i et trådløst netværk kan være ting, der skygger for signalet.
Systemets elementer
Systemet består af tre forskellige enheder, nemlig lampeudtag, stikkontakter og betjeningstryk. Controlleren er bygget ned i hver enkelt enhed, der både er forsynet med egen mikroprocessor, hukommelse og tidsdatakredsløb. Derudover er der indbygget strømmåler i alle enheder, så man via en pc dels kan se strømforbruget på den enkelte enhed og dels programmere systemet.
Vil man aflæse forbruget på apparatniveau, skal det pågældende apparat have sin egen stikkontakt.
Man kan aflæse sit forbrug for hver enkelt stikkontakt eller lampeudtag på en pc ved hjælp af vores PC-boks og gratis software, der fungerer som bindeled mellem pcen og de målere, der sidder i stikkontakterne, siger han.
Uanset om der er tale om et lampeudtag, en stikkontakt eller et betjeningstryk installeres zensehome som en plug and play løsning. Det betyder, at hvis en husejer ønsker en strømbesparende IBI-løsning, som ikke er trådløs, så er det nu ikke længere nødvendigt at fræse vægge op og trække nye ledninger.
Han mener derfor, at zensehome kan være med til at øge interessen for IBI-teknologien og give de mere end en mio. husstande, som i dag har en passiv elinstallation, nem adgang til at få en intelligent strømbesparende bygningsinstallation.
Som ethvert andet IBI-system kan zensehome programmeres. Funktionerne omfatter blandt andet lysdæmpning, gruppering af lamper, tænd flere med tryk på én knap, automatiske tænd/sluk- og dæmpefunktioner og sluk-alt-funktion, når huset forlades. Zensehome kan også bruges til at overvåge elforbruget for hele huset eller helt ned på den enkelte installationsenhed.
Henrik Bruntse oplyser desuden, at virksomheden i oktober lancerer en lampeudtag med indbygget bevægelsessensor og lysmåling.
I virkeligheden kan vores system de samme ting som de systemer, der allerede eksisterer, men vi har så suppleret med funktioner der ikke er set før, f.eks strømmåling. Og så har vi gjort meget ud af at gøre programmeringen enkel. Vi har på forhånd truffet en række valg, så det er så intuitivt som muligt siger han.
Sælges kun gennem installatører
Zensehome har været på markedet siden april og er blevet modtaget meget positivt af både kunder og forhandlere. Zensehome sælges og distribueres via partneraftaler med installatører landet over, og der er allerede lavet aftaler med mere end 50 forhandlere.
Vores system er selvfølgelig gennemtestet før det nu slippes løs på markedet, og vi distribuerer alene vores produkter via installatørerne. At vi kun kommer ud til danskerne via professionelle kanaler giver kunderne en ekstra grad af tryghed og service, slutter Henrik Bruntse.