IBI på 230 Volt-nettet

Zensehome hedder et nyt IBI-system, som bruger det almindelige stærkstrømsnet til datatransmission. Systemet giver mulighed for både programmering og aflæsning af forbrug.

Intelligensen sidder i de enkelte kontakter..

Et nyt IBI-system, zensehome, har gjort det muligt at udnytte det eksisterende 230 volt ledningsnet til kommunikation og styring af et IBI-system. Systemet sælges ifølge salgschef Henrik Bruntse kun gennem elinstallatører.

”Der er især to ting, som adskiller vores system fra andre. For det første er der ingen central controller. Der ligger en kontrolenhed i hver enkelt stikkontakt betjeningstryk eller lampeudtag, så hvis de skal anvendes i en eksisterende bolig, skal de gamle passive enheder blot udskiftes med vores intelligente enheder,” siger Henrik Bruntse, som tilføjer, at man jo kan udskifte dem lidt efter lidt.

”For det andet er systemet ikke trådløst, men anvender det eksisterende 230 volt ledningsnet som transmissionsnet.” Det er ifølge Henrik Bruntse mere stabilt, fordi der i et trådløst netværk kan være ting, der skygger for signalet.

Systemets elementer
Systemet består af tre forskellige enheder, nemlig lampeudtag, stikkontakter og betjeningstryk. Controlleren er bygget ned i hver enkelt enhed, der både er forsynet med egen mikroprocessor, hukommelse og tidsdatakredsløb. Derudover er der indbygget strømmåler i alle enheder, så man via en pc dels kan se strømforbruget på den enkelte enhed og dels programmere systemet.

Vil man aflæse forbruget på apparatniveau, skal det pågældende apparat have sin egen stikkontakt.

”Man kan aflæse sit forbrug for hver enkelt stikkontakt eller lampeudtag – på en pc ved hjælp af vores PC-boks og gratis software, der fungerer som bindeled mellem pc’en og de målere, der sidder i stikkontakterne,” siger han.
Uanset om der er tale om et lampeudtag, en stikkontakt eller et betjeningstryk installeres zensehome som en plug and play løsning. Det betyder, at hvis en husejer ønsker en strømbesparende IBI-løsning, som ikke er trådløs, så er det nu ikke længere nødvendigt at fræse vægge op og trække nye ledninger.

Han mener derfor, at zensehome kan være med til at øge interessen for IBI-teknologien og give de mere end en mio. husstande, som i dag har en passiv elinstallation, nem adgang til at få en intelligent strømbesparende bygningsinstallation.

Som ethvert andet IBI-system kan zensehome programmeres. Funktionerne omfatter blandt andet lysdæmpning, gruppering af lamper, tænd flere med tryk på én knap, automatiske tænd/sluk- og dæmpefunktioner og sluk-alt-funktion, når huset forlades. Zensehome kan også bruges til at overvåge elforbruget for hele huset eller helt ned på den enkelte installationsenhed.

Henrik Bruntse oplyser desuden, at virksomheden i oktober lancerer en lampeudtag med indbygget bevægelsessensor og lysmåling.

”I virkeligheden kan vores system de samme ting som de systemer, der allerede eksisterer, men vi har så suppleret med funktioner der ikke er set før, f.eks strømmåling. Og så har vi gjort meget ud af at gøre programmeringen enkel. Vi har på forhånd truffet en række valg, så det er så intuitivt som muligt” siger han.

Sælges kun gennem installatører
Zensehome har været på markedet siden april og er blevet modtaget meget positivt af både kunder og forhandlere. Zensehome sælges og distribueres via partneraftaler med installatører landet over, og der er allerede lavet aftaler med mere end 50 forhandlere.

”Vores system er selvfølgelig gennemtestet før det nu slippes løs på markedet, og vi distribuerer alene vores produkter via installatørerne. At vi kun kommer ud til danskerne via professionelle kanaler giver kunderne en ekstra grad af tryghed og service,” slutter Henrik Bruntse.

Installator.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

07.05.2025Installator.dk

Odsherred Forsyning lukker 1.200 kunder ud af udtrædelses-fælde

07.05.2025Installator.dk

Organisation roser ny politisk aftale

06.05.2025Avidenz A/S

Sponseret

Mere end 1700 påbud vedr. Arbejdspladsvurderingen (APV)

06.05.2025Installator.dk

Fra 0 til 120 medarbejdere på 18 måneder

06.05.2025BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Nyt Interface fra DELTA Elektronika

05.05.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 åbner for nysalg af stande

05.05.2025Installator.dk

Ahlsell styrker industrifokus med nyansættelse

02.05.2025Solar Danmark

Sponseret

Thomas Phillipsen bliver Vice President i Solar Danmark

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Driftsleder søges til central rolle i Vølund Varmetekniks serviceteam

Som driftsleder hos Vølund Varmeteknik vil du få en central rolle i at sikre, at vores servicekunder får en professionel betjening. Du vil være ansvarlig for at afklare specielle og tidskrævende servicesager i samarbejde med eksterne teknikere og fungere som kompetenceansvarlig for disse teknikere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

AG ELECTRIC A/S

AG Electric A/S søger ambitiøs køletekniker/overmontør

Vores hidtidige leder af vores køleafdeling er blevet ansat hos en af grossisterne i branchen, og vi søger derfor en afløser for ham.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Jarnved K/S (Svanholm Gods)

VVS´ER SØGES TIL SVANHOLM GODS

Vil du arbejde med bæredygtige projekter og vedligehold på et af Danmarks kendteste godser?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

18.05.2025

DR

Tekniker til DR Ejendomme & Service i Aarhus

I DR er vi lige nu på udkig efter en tekniker, der har lyst til at arbejde med drift og vedligehold af DRs bygning i Aarhus. Huset rummer mange spændende aktiviteter, og du vil som tekniker få mulighed for faglig udvikling og en varierende hverdag, hvor du vil prøve kræfter med omfattende teknik, herunder ventilation, køl, CTS, elforsyning, generatorer og UPS-anlæg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

25.05.2025

Vølund Varmeteknik A/S

Bliv Projektansvarlig for fjernvarme

Vølund Varmeteknik A/S står foran en spændende rejse ind på fjernvarmemarkedet og søger nu en teknisk stærk og kommercielt tænkende Projektansvarlig.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.05.2025

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Schneider Electric A/S
Messe
ROBOTBRAG 2025! Prep din virksomhed med robotter

Find inspiration til, hvad der kan lade sig gøre med AI og robotteknologi – og hvordan du bedst forbereder din virksomhed til fremtiden. Kom til ROBOTBRAG – inklusiv DIRA Business – hos Teknologisk Institut i Odense

Dato

08.05.2025

Eaton Electric Danmark
Seminar
Teknisk seminar om 3 fasede UPS - Vejen

Eaton inviterer til teknisk seminar om 3 fasede UPS. Bliv klogere på hvordan du designer fremtidens UPS-løsninger til bygninger, sundhedssektoren, industrien og datacentre.

Dato

08.05.2025

Tid

07:30

Sted

Industrivej Vest 43, 6600 Vejen. (Hos Solar)

Danvak
Kursus
Linjetabsberegning med HEAT2, Udvidet kursus

Det påpeges i Bygningsreglementets kapitel 11, at kuldebroer er meget vigtige at medtage i beregningen af varmetabet, da kuldebroer potentielt kan medføre et 50-70% højere transmissionstab i en bygning. Det er derfor afgørende for bygningers energieffektivitet at kunne udpege og kvantificere kuldebroer.

Dato

08.05.2025

Tid

08:30

Sted

Teknologisk Institut - Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Skanderborg)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

13.05.2025

Tid

08:00

Sted

Hotel Skanderborghus, Dyrehaven 3, 8660 Skanderborg

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

13.05.2025

Tid

08:30

Sted

Teknologisk Institut - Aarhus

Danvak
Kursus
Lydforhold og støj fra ventilation og andre tekniske anlæg – krav i BR18, DGNB og SBi-anvisninger

Akustik-grundkursus, kravene og beregningsmetoder – hvad man skal være opmærksom på som projekterende, udførende eller som leverandør

Dato

15.05.2025

Tid

08:30

Sted

Teknologisk Institut - Taastrup