Lean er også for installatører

Der er penge at hente ved at effektivisere alle arbejdsgange i virksomheden. Det blev slået fast, da DS Håndværk & Industri i sidste uge holdt temadag om effektivisering via LEAN.

LEAN indeholder værktøjer så man IKKE (altid) behøver:

  • Lede efter værktøj
  • Afbryde hinanden unødvendigt i arbejdet
  • Køre mange ekstra kilometer for at udføre arbejdet
  • Ringe til hinanden for at få hjælp
  • Fundere over hvad opgaven går ud på
  • Overskue mange uløste opgaver

Torsdag den 30. maj var der effektivisering på programmet, da DS Håndværk & Industri holdt kursus i Kolding om praktisk erfaring i brug af Lean-værktøjer i håndværkerbranchen. Og deltagerne blev i den grad udfordret på deres vaner – især i forhold til spildtid i arbejdsgangen.

”Det er bestemt ikke fordi, virksomhederne klatter tiden væk”, siger konsulent Jens Krogsgaard fra DS Håndværk & Industri.

”Men hvis du skal styre en virksomhed med succes i dag, handler det ikke kun om dygtigt håndværk til den rette pris. Det er nødvendigt at have maksimal fokus på kunden og samtidigt se på alle arbejdsgange, så der skabes mest mulig værdi så hurtigt som muligt og med færrest mulige ressourcer.”

I løbet af dagen fik deltagerne en grundig indføring i Lean-værktøjerne, der gik tæt på hverdagen med emner som arbejdsgangene fra kunde til svend til faktura, reducering af køretid og minimering af lageromkostningerne.

En øjenåbner
Og Palle Nielsen fra Dræby VVS & Maskinværksted i Munkebo, som deltog i kurset, var positiv over de værktøjer, der er i Lean for netop hans virksomhed. ”Det var rigtigt godt. Der er jo egentligt ikke noget nyt i det. Det handler faktisk bare om helt almindelig sund fornuft og logisk tankegang, men tingene blev lige vendt om, så vi fik en øjenåbner i forhold til, hvordan man kan blive mere effektiv i hverdagen. Vi fik nogle gode løsningsmodeller til at få lavet om på nogle processer, som ikke er rentable. Man skal jo helst ramme den rigtige bane, og som leder blev jeg bekræftet i, at det er vigtigt at give dem ude på gulvet mest muligt ansvar for deres processer, så de på den måde bliver mere motiverede.”

Lean ser på helheden
Jens Krogsgaard fra DS Håndværk & Industri supplerer:

”Traditionelt kigger man jo ned i den enkelte silo, afdeling eller på den enkelte medarbejder og forsøger at optimere. Men i Lean-arbejdet går vi på tværs af siloerne og ser på helheden. Det giver forståelse og mulighed for vidensdeling. Og det med at fjerne spild flyttede virkeligt noget hos deltagerne. Det kræver jo mindst lige så stor indsats og hårdt arbejde at skabe spild som at skabe værdi. Og spild er aktiviteter, der bruger ressourcer uden at skabe værdi for kunden.”

DS Håndværk & Industri holder et nyt kursus om Lean for håndværkere i Silkeborg den 20. juni – læs mere her.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle