Manglende generationsskifter koster milliarder

Det koster erhvervsliv og samfund milliarder af kroner og op mod 30.000 arbejdspladser, at el-firmaer og andre virksomheder udskyder generationsskiftet. Det fremgår af en analyse fra generationsskiftegruppen i advokatfirmaet Nyborg & Rørdam.

Det er vigtigt at gennemføre generationsskifte i tide, lyder det fra dvokaterne bag analysen, Maryla Wróblewski, Henriette la Cour og Karin Absalonsen fra advokatfirmaet Nyborg & Rørdam..

Mange danske familieejede el-firmaer og andre virksomheder udskyder generationsskiftet i årevis. Det koster samfund og erhvervsliv milliarder af kroner og i tusindvis af arbejdspladser. Køberne har på grund af finanskrisen svært ved at låne penge til generationsskiftet. Sælgerne er usikre på blandt andet beskatningsaspektet og udskyder derfor beslutningen om generationsskifte.     

Det mener advokaterne Karin Absalonsen, Henriette la Cour og Maryla Wroblewski fra advokatfirmaet Nyborg & Rørdam. De rådgiver om generationsskifte i krydsfeltet selskabsret, skatteret og familieret.

Planer mangler
”Det kan blive en stor regning til samfund, erhvervsliv og ejerne, at generationsskiftet udskydes, hvis virksomhederne ikke overlever.  Vi skønner, at det inden for de kommende tre år kan koste 20-30.000 arbejdspladser. Den største økonomiske faktor er arbejdspladserne, der ud fra de seneste lønoplysninger fra Danmarks Statistik udgør gennemsnitligt 200.400 kr. pr. job, svarende til over 4 mia. kr. for de op til 20.000 virksomheder, der inden for de næste tre år skal gennemføre et generationsskifte,” siger advokat Henriette la Cour, der har speciale i generationsskifte herunder skatteret.

Ifølge analysen står op mod 10.000 virksomheder overfor et generationsskifte inden for det næste år. Inden for de næste tre år skønnes det at være 20.000 og for de kommende 10-15 år op mod 100.000. De familieejede virksomheder i Danmark beskæftiger 1,3 millioner personer og repræsenterer en pæn del af virksomhedernes samlede omsætning på 3.000 milliarder kroner.

 Advokaterne anfører, at op mod 75 procent af de familieejede virksomheder ikke har nogen plan for generationsskiftet. Over 25 procent af de mindre og mellemstore familieejede virksomheder mener, at de vil få nye ejere inden for de næste fem år. Over halvdelen forventer, at de vil forblive i familiens eje.

Salg i eller uden for familien
Advokaterne mener ikke, at det nødvendigvis er en fordel, at de familieejede virksomheder generationsskiftes til et andet familiemedlem.

”Mens ejerledede virksomheder ofte øger deres indtjening i de tre år op mod et generationsskifte, viser analysen,at indtjeningen herefter ofte falder, når et andet familiemedlem overtager ledelsen. Der kan være brug for en holdningsændring i disse virksomheder,” siger Henriette la Cour.

-KPE

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde