Schneider Electric indgår samarbejde med Syddansk Universitet

I et nyt samarbejde vil SDU og Schneider Electric forny kompetencedelingen mellem forskning og det private inden for systemer til bygningsautomatik.

Ved at dele viden og erfaringer håber både SDU og Schneider Electric på at kunne bidrage med konkrete løsninger inden for bygningsautomatik til både erhvervslivet og samfundet, fortæller Henrik Bindslev, der er dekan på SDU. Arkivfoto..

Der skal skubbes til udviklingen og vidensdelingen inden for smart buildings og energifleksibilitet. Sådan lyder tanken bag et nyt samarbejde mellem Schneider Electric og Syddansk Universitet (SDU).

Samarbejdet omhandler blandt andet udveksling af markedserfaringer, afprøvning af nye teknologier og SDU’s forskningsresultater i praksis:

”Formålet er at skabe et forsikringsmiljø, hvor der tages udgangspunkt i ’virkeligheden’. Adgang til Schneider Electrics viden, erfaringer og ikke mindst internationale udviklingsafdeling sikrer, at vores teorier bliver testet i praksis. Samarbejdet sikrer også, at vores forskning bliver til konkrete løsninger til gavn for både erhvervslivet og samfundet", siger dekan Henrik Bindslev fra SDU.

Med aftalen er der også mulighed for, at enkelte studerende kan få en praktikplads og et udvekslingsophold hos Schneider Electrics internationale udviklingsafdeling i Sverige.

Læs også: Schneider Electric lancerer ny rådgivertjeneste

System skal forudse bygningers belastning
Igennem det seneste halvandet år har blandt andre SDU Center for Energy Informatics og Schneider Electric arbejdet tæt sammen i et såkaldt Coordicy-projekt om bygningsmodellering, prædiktivt vedligehold og performance-test. 

Samarbejdet mellem SDU og Schneider Electric er allerede skudt i gang med opdateringen af Mærsk Bygningens bygningsautomationssystem.  

Systemet skal bruges til test af forskellige teorier inden for behovsstyring via "predictive controls", som forudser bygningens belastning blandt andet via avancerede softwaremodeller udviklet af SDU Center for Energy Informatics.

- EL

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Følger du installationsreglerne for sikringselementer i boligtavler?

Techem Danmark A/S

Sponseret

Spar på ressourcerne - anbefalingen er, sæt forbrugsmåling op hurtigst muligt i projekterne

Relateret indhold

30.06.2025Avidenz A/S

Sponseret

Arbejdstilsynet opdaterer og rydder ud i AT-vejledninger

30.06.2025Avidenz A/S

Sponseret

Vi søger en arbejdsmiljøkonsulent

30.06.2025Installator.dk

Navnet forvirrede - nu ændres det

30.06.2025Installator.dk

DM i Skills udpeger nye værtsbyer

27.06.2025Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO.dk udvider med Danmarks største udvalg af arbejdstøj

27.06.2025Inspectly ApS

Sponseret

Venter I med asbest-opgaverne?

27.06.2025OK a.m.b.a.

Sponseret

OK’s digitale tankkort øgede overblikket og reducerede dieselregningen

27.06.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Nøglen til fremtidens energisystem ligger i effektiv skalering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
ECIT Consulting A/S
Webinar
Effektiv dokumentation af processer med Page Scripting i Microsoft Business Central

ECIT inviterer dig til et informativt webinar, hvor vi præsenterer den nye Page Scripting funktion i Microsoft Business Central. Lær, hvordan du kan bruge denne funktion til at dokumentere og teste dine forretningsprocesser effektivt, sikre kontinuerlig drift og undgå nedetid ved implementering af nye opdateringer.

Dato

09.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

25.08.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Lautrupvang 8, 2750 Ballerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Boliginstallationer og teknisk beregning på kredsløb

Vil du være med til at sikre el til danske boliger? Så få redskaberne til at planlægge, installere og beregne deres el-installationer.

Dato

25.08.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

DTU
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

25.08.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser, livscyklus og påvirkning af strategiske drivkræfter.

Dato

25.08.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

26.08.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup