Skarpe indsigter og aktuelle problemstillinger på Fagscenen under VVS’25

Fra skærpede EU-krav og legionellaudfordringer til fjernvarmeservice og medarbejderfastholdelse – Fagscenen på VVS’25 stiller skarpt på store udfordringer i branchen.

Fra Fagscenen ved VVS´23.. Foto: OCC

Når VVS’25 slår dørene op i Odense Congress Center, er Fagscenen i Hal B stedet, hvor fagligheden folder sig ud i fuldt flor. Her samles branchefolk, eksperter og rådgivere om seks skarpt kuraterede oplæg og en live-podcast, der alle tager fat i både de tekniske og menneskelige udfordringer i en branche i forandring.

Energi og bygningsreglement: Få styr på kravene

Onsdag, torsdag og fredag starter kl. 10.00 med Line Nørmark fra Energistyrelsens Videncenter, som giver en praktisk gennemgang af de gældende energikrav i bygningsreglementet – både for installationer og klimaskærm. Oplægget tilbyder konkret viden og værktøjer, der kan tages med hjem og bruges i en travl arbejdsdag.

Kølecertifikater: Når regler møder virkeligheden

Nye krav til kølemontørcertifikater trådte i kraft i 2024, men implementeringen halter, lyder det fra Nikolai Alstrup fra Dansk Køl & Varme. I sit oplæg onsdag kl. 11.30 giver han overblik over både danske og europæiske certifikater og peger på de centrale udfordringer, som branchen stadig står over for.

Drikkevandsprodukter: Nye EU-krav på vej

Fra 1. januar 2027 skal alle produkter, der er i kontakt med drikkevand, være mærket med en særlig EU-certificering. Det forklarer Anders Pilgaard fra Miljø- og Ligestillingsministeriet i et oplæg onsdag kl. 13.00, der klæder installatører og producenter på til fremtidens dokumentationskrav.

Fjernvarme: God afkøling betaler sig

Mere end halvdelen af alle danske fjernvarmeinstallationer er ikke optimeret – det koster både på komfort og varmeregning. Kristian Vielwerth fra Teknologisk Institut fortæller onsdag kl. 14.30, hvordan hovedeftersyn og service kan gøre en forskel. Samtidig præsenteres det nye krav om certificering i fjernvarmeservice på VVS-uddannelsen – med obligatorisk recertificering hvert tredje år.

Legionella: Kan vi gøre det bedre?

Med et stigende antal tilfælde af legionærsyge i Danmark er fokus på varmt brugsvand blevet skærpet. Leon Steen Buhl fra Teknologisk Institut tager torsdag kl. 11.30 temperaturen på både projektering, udførelse og drift af brugsvandsinstallationer – og sætter lys på, hvordan EU-lovgivningen påvirker kravene i praksis.

Live podcast: Hvorfor blive, når naboen har alt det fede?

Torsdag kl. 13.00 rykker TEKNIQs podcast HØRT! ind på Fagscenen. Under overskriften "Hvorfor blive, når naboen har alt det fede?" inviterer vært Mikkel Nielsen tre gæster til en ufiltreret samtale om medarbejderfastholdelse i en branche med akut mangel på hænder. Er det lønnen, kulturen, ledelsen eller fællesskabet, der afgør, om folk bliver – eller søger væk? Podcasten lover ærlige svar og nye perspektiver.

Ventilation: Find den optimale løsning – med dokumentation i hånden

Torsdagens sidste oplæg kl. 14.30 handler om et nyt og praktisk værktøj til alle, der arbejder med ventilation. Andreas Egholm Kirt fra Teknologisk Institut præsenterer Det Grønne Ventilationskatalog – et beslutningsstøtteværktøj, der kombinerer tekniske analyser og praktiske erfaringer med konkrete bygningstyper. Kataloget hjælper med at finde dokumenterede løsninger, der balancerer indeklima, energi, økonomi og miljøpåvirkning – og er dermed et stærkt kort på hånden for enhver professionel, der arbejder med ventilationsprojekter.

-emte

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Følger du installationsreglerne for sikringselementer i boligtavler?

Techem Danmark A/S

Sponseret

Spar på ressourcerne - anbefalingen er, sæt forbrugsmåling op hurtigst muligt i projekterne

Denne artikel er del af et tema:

Tema: VVS´25 - Danmarks største fagmesse

Den danske VVS-verden vil strømme til Odense Congress Center, når dørene til VVS´25 bliver slået op den 21-23. maj. Arrangørerne håber på besøgsrekord, og der er med 184 udstillere i de propfyldte haller nok at udforske for de besøgende, der også kan blive lidt klogere på en række fagspecifikke emner på Fagscenen. Læs meget mere om, hvad VVS´25 tilbyder i dette tema.

Relateret indhold

01.07.2025Unidrain A/S

Sponseret

Her er modtagerne af Unidrains Talentlegat 2025

30.06.2025BRUGG Denmark A/S

Sponseret

Local Expertise Supporting Denmark’s Energy Transition

30.06.2025TOTO

Sponseret

TOTO passerer et salg på 13 mio. douche-toiletter

25.06.2025Purus

Sponseret

Miljødeklarationer med livscyklusperspektiv

23.06.2025TOTO

Sponseret

Skal du spules bagi?

17.06.2025Ordrestyring.dk

Sponseret

KUNDECASE: Øresund VVS

17.06.2025Brødrene Dahl A/S

Sponseret

En kuglehane er da ikke bare en kuglehane!

16.06.2025Minimax Danmark

Sponseret

Hvem har 40 års erfaring i ryggen?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
ECIT Consulting A/S
Webinar
Effektiv dokumentation af processer med Page Scripting i Microsoft Business Central

ECIT inviterer dig til et informativt webinar, hvor vi præsenterer den nye Page Scripting funktion i Microsoft Business Central. Lær, hvordan du kan bruge denne funktion til at dokumentere og teste dine forretningsprocesser effektivt, sikre kontinuerlig drift og undgå nedetid ved implementering af nye opdateringer.

Dato

09.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

25.08.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Lautrupvang 8, 2750 Ballerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Boliginstallationer og teknisk beregning på kredsløb

Vil du være med til at sikre el til danske boliger? Så få redskaberne til at planlægge, installere og beregne deres el-installationer.

Dato

25.08.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

DTU
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

25.08.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser, livscyklus og påvirkning af strategiske drivkræfter.

Dato

25.08.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

26.08.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup