TEKNIQ dumper regeringens nye solcellestrategi

I dag har regeringen fremlagt sin nye solcellestrategi. TEKNIQ mener, at tilbagebetalingstiden bliver for lang, og at der ikke er taget hensyn til smart grids.

De favorable skatteregler, en meget attraktiv nettomålerordning og faldende priser på solceller har ændret markedet for solceller markant. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Klima- Bygnings- og Energiministeriet som begrundelse for regeringens nye udspil om ændring af solcellestrategi.

Et udspil, som TEKNIQ langt fra er tilfredse med. Der mangler sammenhæng mellem regeringens mål og midler i udkastet til strategien.

”I udkastet står, at tilbagebetalingstiden på nye solcelleanlæg skal være på cirka ti år. Problemet er, at regeringens nuværende forslag medfører en tilbagebetalingstid, der langt vil overstige de ti år,” siger administrerende direktør i TEKNIQ, Niels Jørgen Hansen i en pressemeddelelse.

TEKNIQ kritiserer, at betalingen for solcelleproduceret strøm, der sendes ud på det kollektive net, sættes markant ned.

”Hvis regeringen virkelig vil have en tilbagebetalingstid på solceller på ti år, så skal regeringen komme op med et nyt udkast for rammebetingelserne. En prisreduktion på solcelleanlæg i fremtiden kan ikke kompensere for de meget markante forringelser af især nettomålerordningen,” siger Niels Jørgen Hansen.

Ingen sammenhæng til smart grids
TEKNIQ er også utilfredse med, at regeringens udkast til solcellestrategien ikke hænger sammen med visionerne inden for smart grids.

”Udkastet tilskynder forbrugeren til at bruge mere af den egenproducerede strøm, der produceres i dagtimerne. Det er lige modsat af, hvad samfundet har brug for,” siger Niels Jørgen Hansen og forklarer videre:

”Sol er et godt supplement til vind, fordi produktionen primært sker i dagtimerne, hvor forbruget er højt. På den måde har vi brug for, at der bliver sendt så meget el som muligt ud på det kollektive net i den periode. Derfor er det ulogisk, at regeringen med udkastet tilskynder borgerne til at hæve forbruget i dagtimerne og spare på energien i de mørke timer,” siger Niels Jørgen Hansen.

Brug for større udbygning
TEKNIQ mener desuden, at visionerne for udbygningen af solcellemarkedet er for uambitiøse i regeringens udkast til en solcellestrategi.

”Vi ser lige nu en af de største energimæssige succeser overhovedet. Det er positivt, at ministeren har lyttet til markedet og inkluderer sol i den samlede energipakke. Men en udbygning på solcelleområdet til 700-800 MW i 2020 er alt for uambitiøst, idet vi har brug for en udbygning på mindst 1.800 MW for at opnå en tilfredsstillende balance mellem sol og vind,” siger Niels Jørgen Hansen.

Samlet set mener TEKNIQ derfor, at den fortsatte udbygning af solcellenettet i Danmark kun sikres, hvis regeringen går tilbage til skrivebordet og laver et nyt udkast.

Se udkast til aftale om strategi for solcelleanlæg og øvrige små VE-anlæg her

-KH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle