Energihåndværkere øger omsætningen

Energihåndværkerne i Odense, Kolding og Middelfart har øget deres omsætning med 29 procent i 2010-2012, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Om tallene

De 29 procent øget omsætning er målt i perioden første kvartal 2010 til første kvartal 2012. De landsdækkende tal går til 2011. Tallene dækker de 3 oprindelige partnerkommuner i det privat-offentlige partnerskab Grøn erhvervsvækst: Odense, Middelfart og Kolding kommuner.

Målet for Grøn erhvervsvækst er at skabe nye grønne job inden for energirigtigt byggeri. Det sker gennem efteruddannelse af håndværksmestre og afholdelse af aftenskoler og energimesser, for at skabe efterspørgsel på energirenoveringsopgaver.

De såkaldte ”energihåndværkere”, som er efteruddannet gennem projektet ”Grøn Erhvervsvækst”, har oplevet en vækst på 29 procent fra 2010 til 2012. Omsætningen for håndværkere i resten af Danmark har i perioden været status quo. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

De nye tal understøtter Grøn Erhvervsvæksts mål om at skabe nye grønne job inden for energirigtigt byggeri. Det sker blandt andet gennem efteruddannelse af håndværksmestre for at ruste dem til at udføre opgaverne samt gennem afholdelse af aftenskoler og energimesser, for at skabe efterspørgsel på energirenoveringsopgaver.

Michael Sarma fra Skovhavens VVS, er Energihåndværker og har haft succes med at være en del af projektet.

Ny viden = nye kontrakter
”Vi genkender tallene for vækst. Det kommer af ny viden og nye kontakter. Fokus flytter sig til at dreje sig om energi som nyt forretningsområde. Jeg har oplevet, at det er et rigtig godt salgsargument at kunne sælge energibesparelserne. Sidste år hentede jeg 200.000 kroner hjem i tilskud til mine kunder, som for eksempel skal have skiftet varmtvandsbeholder", siger Michael Sarma i en pressemeddelelse. Han henviser til tilskudsmuligheder fra blandt andet forsyningsselskaber.

Også i Kolding har der i den målte periode været stigende aktivitet med stor fokus på bygningsrenovering. "Vi har som virksomhed været godt rustet til at imødekomme den efterspørgsel, og vi har løbende ansat flere medarbejdere", siger tømrermester Finn Jul Vesterholm fra Ejstrup ved Kolding.

Gennem uddannelsen har håndværkerne ikke kun fået ny viden, men også et stærkt netværk.

”Vi vækster for hinanden gennem netværk,” siger Anders Larsen fra Ole Larsen og Co. og henviser til, at håndværkerne er blevet langt bedre til at henvise opgaver og anbefale hinanden. Gennem uddannelsen bliver håndværkerne netop opfordret til at netværke og ikke være bange for at give opgaver videre til hinanden.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

17.07.2024RIB Software

Sponseret

Kombiner modeller i RIB Projekt!

24.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

tic elkas/Eegholm-gruppen udpeger to nye bestyrelsesmedlemmer

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle