Energihåndværkere øger omsætningen

Energihåndværkerne i Odense, Kolding og Middelfart har øget deres omsætning med 29 procent i 2010-2012, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Om tallene

De 29 procent øget omsætning er målt i perioden første kvartal 2010 til første kvartal 2012. De landsdækkende tal går til 2011. Tallene dækker de 3 oprindelige partnerkommuner i det privat-offentlige partnerskab Grøn erhvervsvækst: Odense, Middelfart og Kolding kommuner.

Målet for Grøn erhvervsvækst er at skabe nye grønne job inden for energirigtigt byggeri. Det sker gennem efteruddannelse af håndværksmestre og afholdelse af aftenskoler og energimesser, for at skabe efterspørgsel på energirenoveringsopgaver.

De såkaldte ”energihåndværkere”, som er efteruddannet gennem projektet ”Grøn Erhvervsvækst”, har oplevet en vækst på 29 procent fra 2010 til 2012. Omsætningen for håndværkere i resten af Danmark har i perioden været status quo. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

De nye tal understøtter Grøn Erhvervsvæksts mål om at skabe nye grønne job inden for energirigtigt byggeri. Det sker blandt andet gennem efteruddannelse af håndværksmestre for at ruste dem til at udføre opgaverne samt gennem afholdelse af aftenskoler og energimesser, for at skabe efterspørgsel på energirenoveringsopgaver.

Michael Sarma fra Skovhavens VVS, er Energihåndværker og har haft succes med at være en del af projektet.

Ny viden = nye kontrakter
”Vi genkender tallene for vækst. Det kommer af ny viden og nye kontakter. Fokus flytter sig til at dreje sig om energi som nyt forretningsområde. Jeg har oplevet, at det er et rigtig godt salgsargument at kunne sælge energibesparelserne. Sidste år hentede jeg 200.000 kroner hjem i tilskud til mine kunder, som for eksempel skal have skiftet varmtvandsbeholder", siger Michael Sarma i en pressemeddelelse. Han henviser til tilskudsmuligheder fra blandt andet forsyningsselskaber.

Også i Kolding har der i den målte periode været stigende aktivitet med stor fokus på bygningsrenovering. "Vi har som virksomhed været godt rustet til at imødekomme den efterspørgsel, og vi har løbende ansat flere medarbejdere", siger tømrermester Finn Jul Vesterholm fra Ejstrup ved Kolding.

Gennem uddannelsen har håndværkerne ikke kun fået ny viden, men også et stærkt netværk.

”Vi vækster for hinanden gennem netværk,” siger Anders Larsen fra Ole Larsen og Co. og henviser til, at håndværkerne er blevet langt bedre til at henvise opgaver og anbefale hinanden. Gennem uddannelsen bliver håndværkerne netop opfordret til at netværke og ikke være bange for at give opgaver videre til hinanden.

-LA

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde