Fagligt Forum skal fjerne faldgruber

VVS-messen 2023 i Odense tilbyder et fagligt forum som supplement til messeoplevelsen. Her kan de besøgende blive klogere på meget konkrete problemstillinger, der ofte giver anledning til tvivl eller fejl.

"Vi ved, at de faglige oplæg i meget overskuelig form og fokuseret på nyttig viden er meget efterspurgt af teknikere, så vi har store forventninger til, at de faglige oplæg vil trække mange professionelle deltagere”, fortæller Per Rømer. Arkivfoto fra VVS '21..

Hvordan skal et korrekt eftersyn af varmepumpeinstallationen gennemføres? Hvad er op og ned på området for kølemidler til varmepumper? Hvordan gennemfører du en effektiv gennemskylning af nye vandinstallationer? Det er eksempler på sprækker eller ’sorte huller’ i enten praksis eller regler inden for tekniske installationer, som besøgende på VVS-messen den 24.-26. maj kan blive klogere på.

Det sker på scenen ’Fagligt Forum’, hvor forskellige eksperter leverer korte faglige oplæg om aktuelle emner. Oplæggene har fokus på emner eller problemstillinger, der kan drille, når man som tekniker står derude i en bygning og skal etablere eller servicere en installation.

Læs også: VVS-messen 2023 er et kig ind i fremtiden

”Det er vores ambition med Fagligt Forum at tilbyde et appendiks til messeudstillingen, hvor de besøgende kan få meget aktuelle og håndgribelige opdateringer med hjem. Vi fokuserer i oplæggene på emner eller problemstillinger, der kan give anledning til tvivl, når man som tekniker står med en konkret installation. Hvordan gør man lige? Hvilke regler er egentlig gældende? Hvordan sikrer jeg, at installationen bliver korrekt og i overensstemmelser med regler og god praksis?”, fortæller Per Rømer, der er administrerende direktør for den ene af messens to arrangører, nemlig VELTEK. Den anden arrangør er Odense Congress Center.

30 minutter med nyttig viden
Oplæggene vil have en varighed på 20 til 30 minutter og være meget praktisk orienterede. Programmet vil have mange pauser, hvor de besøgende netop kan få lejlighed til at besøge de rekordstore stande på årets messe.

”Det er kun anden gang, vi arrangerer Fagligt Forum på VVS-messen, men vi har en del erfaringer fra søster-messen El & Teknik, der er orienteret mod elinstallationsverdenen. Vi ved, at de faglige oplæg i meget overskuelig form og fokuseret på nyttig viden er meget efterspurgt af teknikere, så vi har store forventninger til, at de faglige oplæg vil trække mange professionelle deltagere”, fortæller Per Rømer.

Læs også: VVS-messen er branchens vigtigste mødested

Energiingeniørerne indtager også scenen
Arrangørerne af VVS-messen har også indgået et samarbejde med Ingeniørforeningen IDAs faggruppe for energi, der supplerer Fagligt Forum med et eget arrangement. Det foregår den 26. maj og vil fokusere på mere overordnede energiemner som fjernvarme, varmepumper og termonet. Det sidste er en alternativ form for fjernvarme, der er baseret på jordvarme og kan levere fjernvarme til landdistrikter, der ligger fjernt fra de traditionelle fjernvarmenet.

”Vi har store forventninger til, at IDAs seminarer vil udvide besøgermålgruppen til messen til at omfatte flere rådgivende ingeniører, der beskæftiger sig med udvikling af hele energiområdet”. Afslutter Per Rømer.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

21.05.2024Installator.dk

Energisektoren runder 100.000 ansatte

21.05.2024Installator.dk

Arbejdstøj bliver til stilhed med nyt samarbejde

20.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE ALLE BILLEDERNE] Alcadons tanker efter El & Teknik’24

20.05.2024RIB Software

Sponseret

Skal du skrive IKT-leder på dit CV i år?

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde