Fagligt Forum skal fjerne faldgruber

VVS-messen 2023 i Odense tilbyder et fagligt forum som supplement til messeoplevelsen. Her kan de besøgende blive klogere på meget konkrete problemstillinger, der ofte giver anledning til tvivl eller fejl.

"Vi ved, at de faglige oplæg i meget overskuelig form og fokuseret på nyttig viden er meget efterspurgt af teknikere, så vi har store forventninger til, at de faglige oplæg vil trække mange professionelle deltagere”, fortæller Per Rømer. Arkivfoto fra VVS '21..

Hvordan skal et korrekt eftersyn af varmepumpeinstallationen gennemføres? Hvad er op og ned på området for kølemidler til varmepumper? Hvordan gennemfører du en effektiv gennemskylning af nye vandinstallationer? Det er eksempler på sprækker eller ’sorte huller’ i enten praksis eller regler inden for tekniske installationer, som besøgende på VVS-messen den 24.-26. maj kan blive klogere på.

Det sker på scenen ’Fagligt Forum’, hvor forskellige eksperter leverer korte faglige oplæg om aktuelle emner. Oplæggene har fokus på emner eller problemstillinger, der kan drille, når man som tekniker står derude i en bygning og skal etablere eller servicere en installation.

Læs også: VVS-messen 2023 er et kig ind i fremtiden

”Det er vores ambition med Fagligt Forum at tilbyde et appendiks til messeudstillingen, hvor de besøgende kan få meget aktuelle og håndgribelige opdateringer med hjem. Vi fokuserer i oplæggene på emner eller problemstillinger, der kan give anledning til tvivl, når man som tekniker står med en konkret installation. Hvordan gør man lige? Hvilke regler er egentlig gældende? Hvordan sikrer jeg, at installationen bliver korrekt og i overensstemmelser med regler og god praksis?”, fortæller Per Rømer, der er administrerende direktør for den ene af messens to arrangører, nemlig VELTEK. Den anden arrangør er Odense Congress Center.

30 minutter med nyttig viden
Oplæggene vil have en varighed på 20 til 30 minutter og være meget praktisk orienterede. Programmet vil have mange pauser, hvor de besøgende netop kan få lejlighed til at besøge de rekordstore stande på årets messe.

”Det er kun anden gang, vi arrangerer Fagligt Forum på VVS-messen, men vi har en del erfaringer fra søster-messen El & Teknik, der er orienteret mod elinstallationsverdenen. Vi ved, at de faglige oplæg i meget overskuelig form og fokuseret på nyttig viden er meget efterspurgt af teknikere, så vi har store forventninger til, at de faglige oplæg vil trække mange professionelle deltagere”, fortæller Per Rømer.

Læs også: VVS-messen er branchens vigtigste mødested

Energiingeniørerne indtager også scenen
Arrangørerne af VVS-messen har også indgået et samarbejde med Ingeniørforeningen IDAs faggruppe for energi, der supplerer Fagligt Forum med et eget arrangement. Det foregår den 26. maj og vil fokusere på mere overordnede energiemner som fjernvarme, varmepumper og termonet. Det sidste er en alternativ form for fjernvarme, der er baseret på jordvarme og kan levere fjernvarme til landdistrikter, der ligger fjernt fra de traditionelle fjernvarmenet.

”Vi har store forventninger til, at IDAs seminarer vil udvide besøgermålgruppen til messen til at omfatte flere rådgivende ingeniører, der beskæftiger sig med udvikling af hele energiområdet”. Afslutter Per Rømer.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle