Fagligt Forum skal fjerne faldgruber

VVS-messen 2023 i Odense tilbyder et fagligt forum som supplement til messeoplevelsen. Her kan de besøgende blive klogere på meget konkrete problemstillinger, der ofte giver anledning til tvivl eller fejl.

"Vi ved, at de faglige oplæg i meget overskuelig form og fokuseret på nyttig viden er meget efterspurgt af teknikere, så vi har store forventninger til, at de faglige oplæg vil trække mange professionelle deltagere”, fortæller Per Rømer. Arkivfoto fra VVS '21..

Hvordan skal et korrekt eftersyn af varmepumpeinstallationen gennemføres? Hvad er op og ned på området for kølemidler til varmepumper? Hvordan gennemfører du en effektiv gennemskylning af nye vandinstallationer? Det er eksempler på sprækker eller ’sorte huller’ i enten praksis eller regler inden for tekniske installationer, som besøgende på VVS-messen den 24.-26. maj kan blive klogere på.

Det sker på scenen ’Fagligt Forum’, hvor forskellige eksperter leverer korte faglige oplæg om aktuelle emner. Oplæggene har fokus på emner eller problemstillinger, der kan drille, når man som tekniker står derude i en bygning og skal etablere eller servicere en installation.

Læs også: VVS-messen 2023 er et kig ind i fremtiden

”Det er vores ambition med Fagligt Forum at tilbyde et appendiks til messeudstillingen, hvor de besøgende kan få meget aktuelle og håndgribelige opdateringer med hjem. Vi fokuserer i oplæggene på emner eller problemstillinger, der kan give anledning til tvivl, når man som tekniker står med en konkret installation. Hvordan gør man lige? Hvilke regler er egentlig gældende? Hvordan sikrer jeg, at installationen bliver korrekt og i overensstemmelser med regler og god praksis?”, fortæller Per Rømer, der er administrerende direktør for den ene af messens to arrangører, nemlig VELTEK. Den anden arrangør er Odense Congress Center.

30 minutter med nyttig viden
Oplæggene vil have en varighed på 20 til 30 minutter og være meget praktisk orienterede. Programmet vil have mange pauser, hvor de besøgende netop kan få lejlighed til at besøge de rekordstore stande på årets messe.

”Det er kun anden gang, vi arrangerer Fagligt Forum på VVS-messen, men vi har en del erfaringer fra søster-messen El & Teknik, der er orienteret mod elinstallationsverdenen. Vi ved, at de faglige oplæg i meget overskuelig form og fokuseret på nyttig viden er meget efterspurgt af teknikere, så vi har store forventninger til, at de faglige oplæg vil trække mange professionelle deltagere”, fortæller Per Rømer.

Læs også: VVS-messen er branchens vigtigste mødested

Energiingeniørerne indtager også scenen
Arrangørerne af VVS-messen har også indgået et samarbejde med Ingeniørforeningen IDAs faggruppe for energi, der supplerer Fagligt Forum med et eget arrangement. Det foregår den 26. maj og vil fokusere på mere overordnede energiemner som fjernvarme, varmepumper og termonet. Det sidste er en alternativ form for fjernvarme, der er baseret på jordvarme og kan levere fjernvarme til landdistrikter, der ligger fjernt fra de traditionelle fjernvarmenet.

”Vi har store forventninger til, at IDAs seminarer vil udvide besøgermålgruppen til messen til at omfatte flere rådgivende ingeniører, der beskæftiger sig med udvikling af hele energiområdet”. Afslutter Per Rømer.

Installator.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

02.05.2025Solar Danmark

Sponseret

Thomas Phillipsen bliver Vice President i Solar Danmark

02.05.2025Installator.dk

CSR-direktiv udskydes – godt nyt for installatørbranchen

01.05.2025DTU

Sponseret

Styrk dine kompetencer med en diplomuddannelse på DTU

01.05.2025Avidenz A/S

Sponseret

Arbejdstilsynet har fokus på regler og praksis for eftersyn af tekniske hjælpemidler

01.05.2025Coromatic A/S

Sponseret

Datacentre er en sårbar og kritisk infrastruktur

01.05.2025Installator.dk

VVS´25: Grundfos klar med app-styrede pumper

01.05.2025Installator.dk

Koble etablerer sig i Midtjylland med optagelse af AC i Vejle

30.04.2025Installator.dk

AO overtager webshop fra VVS-eksperten

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Eaton Electric Danmark
Seminar
Teknisk seminar om 3 fasede UPS - Brøndby

Eaton inviterer til teknisk seminar om 3 fasede UPS. Bliv klogere på hvordan du designer fremtidens UPS-løsninger til bygninger, sundhedssektoren, industrien og datacentre.

Dato

06.05.2025

Tid

07:30

Sted

Gammelager 14, 2605 Brøndby (Hos Solar)

Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
🔧 TEKNISK BASISKURSUS varmepumper 🔧

Kurset giver dig kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper - både jordvarme og luft-til-vand varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver.

Dato

06.05.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Dansk Standard
Kursus
El-sikkerhed, diplomkursus - 2 dage

Over 2 dage giver kurset et godt kendskab til lovgivning og standarder indenfor elektrisk sikkerhed, og til hvordan kravene efterleves i praksis.

Dato

06.05.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Kolding Kokholm 2 6000 Kolding

Danvak
Kursus
Linjetabsberegning med HEAT2, Grundkursus

Kuldebroer kan have væsentlig betydning for bygningers energiforbrug, og i værste fald kan de medføre kondens og risiko for svamp og skimmel i konstruktioner og på overflader.

Dato

07.05.2025

Tid

08:30

Sted

Teknologisk Institut - Aarhus

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Kvalitet, sikkerhed og miljø (EL)

Få kvalitet, miljø og sikkerhed til at gå op i en højere enhed.

Dato

07.05.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Schneider Electric A/S
Messe
ROBOTBRAG 2025! Prep din virksomhed med robotter

Find inspiration til, hvad der kan lade sig gøre med AI og robotteknologi – og hvordan du bedst forbereder din virksomhed til fremtiden. Kom til ROBOTBRAG – inklusiv DIRA Business – hos Teknologisk Institut i Odense

Dato

08.05.2025