Flere unge vælger tekniske uddannelser

TEKNIQ Arbejdsgiverne ser med stor tilfredshed på årets optag til de videregående uddannelser, hvor der generelt er fremgang i optaget på de tekniske uddannelser. Det er godt for både industrien, installationsbranchen og den grønne omstilling.

”Det danske samfund og vores virksomheder har behov for flere dimittender med tekniske kompetencer til arbejdet med hele den grønne omstilling, omstillingen til bæredygtig produktion og den generelle håndtering af den teknologiske og digitale udvikling”, siger Jørgen Prosper Sørensen, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Foto: Tekniq Arbejdsgiverne..

Optaget på STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) er steget med 5 procent. Den positive udvikling i optaget på de tekniske uddannelser er et skridt i den rigtige retning mod at imødekomme fremtidens behov og samtidigt sikre, at Danmark forbliver konkurrencedygtig inden for ny teknologi, digitalisering, bæredygtighed og grøn omstilling.

Ikke mindst stigningen på 6 procent i optaget på de tekniske erhvervsakademiuddannelser, som omfatter for eksempe El-installatør og automationsteknolog, luner i installations- og metalindustribranchen, hvor der er en stor efterspørgsmål efter netop de kompetencer. 

”Det danske samfund og vores virksomheder har behov for flere dimittender med tekniske kompetencer til arbejdet med hele den grønne omstilling, omstillingen til bæredygtig produktion og den generelle håndtering af den teknologiske og digitale udvikling”, siger Jørgen Prosper Sørensen, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer samtidigt til, at man fra politisk hold har større fokus på fremtidens behov for kompetencer i den eksisterende arbejdsstyrke.

”Det er vigtigt, at regeringen og Folketinget i efterårets trepartsforhandlinger også sætter fokus på hele efter- og videreuddannelsesområdet for at fremme livslang læring. Vi står overfor et travlt arbejdsmarked, hvor der nu og her er et stort behov for, at man i f.eks. metalindustrien og installationsbranchen løbende opkvalificerer den eksisterende arbejdsstyrke til den hastige teknologiske og digitale udvikling”, fortsætter Jørgen Prosper Sørensen.

Læs også: Sårbare unge finder fodfæste via HF og erhvervsuddannelser

De ansøgere, som i første omgang har fået afslag på deres drømmeuddannelser, opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til at kigge på nogle af de tekniske uddannelser, hvor der fortsat er ledige pladser. Det er for eksempel uddannelserne til produktionsteknolog og vvs- og elinstallatør.

”For disse uddannelser gælder det, at der er mulighed for karrierer med gode job, da der generelt er stor efterspørgsel på veluddannede i branchen. Man har for eksempel med en uddannelse som el- eller vvs-installatør gode kort på hånden, hvis man vil arbejde selvstændigt som ansat inden for faget, eller hvis man ønsker at starte eget firma”, siger Jørgen Prosper Sørensen

- PiB

Daikin Denmark A/S

Sponseret

Deltag i åbningen af Service Academy og Experience Center

Installator.dk

Presset branche samler tunge profiler på Varmepumpedagen 2024

Relateret indhold

23.10.2024Installator.dk

Dansk Fjernvarme vil sætte turbo på elektrificeringen

23.10.2024Installator.dk

Solar A/S introducerer AI-assistent i mobilapp

23.10.2024Installator.dk

Solar A/S introducerer AI-assistent i mobilapp

22.10.2024wedi GmbH

Sponseret

wedi – din partner i bæredygtige badeværelser

22.10.2024Installator.dk

Dansk lys-virksomhed satser stort på gartnerier og p-huse

22.10.2024KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Sponseret

Videreuddannelse sikrer kvaliteten: KEA opdaterer IMS VVS montørers viden om afløbsinstallationer

21.10.2024Installator.dk

Ny bekendtgørelse på plads: Massivt bøvl aflyst

18.10.2024RIB Software

Sponseret

Skal du skrive IKT-leder på dit CV i år?

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle