Flere unge vælger tekniske uddannelser

TEKNIQ Arbejdsgiverne ser med stor tilfredshed på årets optag til de videregående uddannelser, hvor der generelt er fremgang i optaget på de tekniske uddannelser. Det er godt for både industrien, installationsbranchen og den grønne omstilling.

”Det danske samfund og vores virksomheder har behov for flere dimittender med tekniske kompetencer til arbejdet med hele den grønne omstilling, omstillingen til bæredygtig produktion og den generelle håndtering af den teknologiske og digitale udvikling”, siger Jørgen Prosper Sørensen, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Foto: Tekniq Arbejdsgiverne..

Optaget på STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) er steget med 5 procent. Den positive udvikling i optaget på de tekniske uddannelser er et skridt i den rigtige retning mod at imødekomme fremtidens behov og samtidigt sikre, at Danmark forbliver konkurrencedygtig inden for ny teknologi, digitalisering, bæredygtighed og grøn omstilling.

Ikke mindst stigningen på 6 procent i optaget på de tekniske erhvervsakademiuddannelser, som omfatter for eksempe El-installatør og automationsteknolog, luner i installations- og metalindustribranchen, hvor der er en stor efterspørgsmål efter netop de kompetencer. 

”Det danske samfund og vores virksomheder har behov for flere dimittender med tekniske kompetencer til arbejdet med hele den grønne omstilling, omstillingen til bæredygtig produktion og den generelle håndtering af den teknologiske og digitale udvikling”, siger Jørgen Prosper Sørensen, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer samtidigt til, at man fra politisk hold har større fokus på fremtidens behov for kompetencer i den eksisterende arbejdsstyrke.

”Det er vigtigt, at regeringen og Folketinget i efterårets trepartsforhandlinger også sætter fokus på hele efter- og videreuddannelsesområdet for at fremme livslang læring. Vi står overfor et travlt arbejdsmarked, hvor der nu og her er et stort behov for, at man i f.eks. metalindustrien og installationsbranchen løbende opkvalificerer den eksisterende arbejdsstyrke til den hastige teknologiske og digitale udvikling”, fortsætter Jørgen Prosper Sørensen.

Læs også: Sårbare unge finder fodfæste via HF og erhvervsuddannelser

De ansøgere, som i første omgang har fået afslag på deres drømmeuddannelser, opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til at kigge på nogle af de tekniske uddannelser, hvor der fortsat er ledige pladser. Det er for eksempel uddannelserne til produktionsteknolog og vvs- og elinstallatør.

”For disse uddannelser gælder det, at der er mulighed for karrierer med gode job, da der generelt er stor efterspørgsel på veluddannede i branchen. Man har for eksempel med en uddannelse som el- eller vvs-installatør gode kort på hånden, hvis man vil arbejde selvstændigt som ansat inden for faget, eller hvis man ønsker at starte eget firma”, siger Jørgen Prosper Sørensen

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle