Forrygende start på VVS’23

En udsolgt VVS-messe kom godt fra start, da besøgende væltede ind på standene allerede fra morgenstunden. Messens første dag har også budt på flere interessante oplæg fra den faglige scene, hvor IDA Energi var vært, en studiedag for flere 100 lærlinge og uddeling af messens nystiftede legat.

Simon Plaugborg fra Hanning VVS blev den første modtager af VVS-messens nystiftede legat på 15.000 kr. Til højre er det Per Rømer, medarrangør og direktør for VELTEK. Foto: VELTEK/OCC..

Allerede kort tid efter, at dørene blev åbnet til dette års VVS-messe, blev de fire haller i Odense Congress Center fyldt godt op med forventningsfulde besøgende. De blev mødt af et imponerende syn af standene hos de flere end 180 udstillere.
”Det har været en meget positiv start på VVS’23. Allerede fra morgenstunden har der været mange besøgende, og man kan mærke, at de har savnet at være på messe. Hos udstillerne bemærker jeg også, at standene har et ekstremt højt niveau i år, hvor udstillerne virkelig har gjort noget ud af det. Samtidig er dem, der står på standene også meget motiveret og klar til at give de besøgende en god oplevelse, så det er fornøjelse at opleve”, siger medarrangør og direktør for VELTEK, Per Rømer Kofod.

Studiedag og 15.000 kr. til vvs-lærling
Messens første dag bød også velkommen til en række lærlinge, vvs-installatører og teknikere fra uddannelsessteder landet over, som først fik en række faglige indlæg om automatisering og digitalisering, ligesom to nyudlærte vvs’ere fortalte om, hvordan verden ser ud som nyuddannet.

Studiedagen kulminerede i overrækkelsen af et nystiftet legat, som messens to arrangører, VELTEK og Odense Congress Center, står bag. Det er stiftet for at styrke fokusset på vvs-uddannelserne og branchens efterspørgsel på arbejdskraft. Derudover har især arbejde med grøn omstilling været en del af udvælgelseskriterierne.

Legatet gik til den unge lærling, Simon Plauborg fra Hanning VVS, og dermed blev han den allerførste til at modtage VVS-messens legat på 15.000 kr.
Både VELTEK og Odense Congress Center (OCC) ser studiedagen som en vigtig del af messen, og som Per Rømer Kofod lagde ud med i sin tale ved legatoverrækkelsen:

”Selv de mest fantastiske komponenter og løsninger er ikke meget værd alene. Det er i kombinationen mellem teknologier og menneskets faglige kunnen, at værdien kommer frem”.

Spørger man messe- og eventchef fra OCC, Morten Ihlow, spiller vvs-lærlingene en stor rolle for, at eventet kan favne alle i en branche i udvikling.

”Vi vil gerne være med til at fremme fokusset på morgendagens arbejdstagere i vvs-branchen – og med det naturlige fokus, der er kommet på grøn omstilling i samfundet generelt og især i vvs-branchen, er de studerende med til at sikre udviklingen og dynamikken i branchen, så vi får nye teknologier i spil”, siger han.

IDA Energi med på Fagscenen for første gang
VVS-messen satte endnu engang fagligheden i fokus med en række spændende foredrag på Fagscenen i Hal B. På messens første dag var IDA Energi vært ved en række oplæg omkring samspillet mellem byggeriets installationer og energisystemerne, fjernvarme eller varmepumper og termonet.

Hos Lars Sønderby Nielsen, direktør for IN-Therm og bestyrelsesmedlem i IDA Energi, var der glæde at spore over de faglige oplæg og deltagerne:

”Jeg er positivt overrasket over, hvor mange engagerede folk, der lagde vejen forbi Fagscenen, men især også, hvor stort et spænd, der var blandt tilhørerne. Vi fik også vores budskab frem om, at samarbejdet mellem energisystemet og bygningsinstallationerne er forudsætning for energirigtige løsninger til den grønne omstilling”, siger Lars Sønderby Nielsen.

Udover de interessante indlæg på Fagscenen var der også indlæg fra Ian Wisler-Poulsen hos Brødrene Dahl, som satte fokus på at tage ansvar for kundeoplevelsen, ligesom BWT lancerede et helt nyt blødgøringsanlæg, BWT Perla One, for messens mange besøgende.

VVS’23 åbner igen torsdag d. 25. maj kl. 8.30 til 16.00 og fredag 26. maj fra 8.30 til 15.00. Det er gratis at besøge messen i Odense Congress Center, men det kræver tilmelding via messens hjemmeside.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om VVS-messen 2023

VVS-messen åbner dørene for at udforske de nyeste tendenser og teknologier inden for VVS-branchen. Fra banebrydende bæredygtige løsninger til de nyeste smarte teknologier, er dette stedet, hvor fremtidens VVS-løsninger bliver til virkelighed. Mød branchens eksperter, udvid dit netværk og få indsigt i de seneste branchenyheder og innovationer. 

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

15.05.2024Installator.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

14.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE BILLEDERNE] Første dag på El & Teknik’24 var rekord-dag! Hvad blev der talt om?

14.05.2024Installator.dk

El & Teknik ´24 skudt i gang

14.05.2024Installator.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Installator.dk

Energisektoren er stor aftager af nyuddannede

13.05.2024Installator.dk

Søg dit næste job på under to minutter

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde