Gode råd til husejere med gasfyr

2022 er et hårdt år for privatøkonomien, og én gruppe boligejere har i særlig grad mærket de høje energipriser. Derfor henvender Energistyrelsen sig nu direkte til gasfyrsejerne med spareråd, der kan være med til at tage toppen af gasregningen.

2022 er et hårdt år for privatøkonomien, og én gruppe boligejere har i særlig grad mærket de høje energipriser. Derfor henvender Energistyrelsen sig nu direkte til gasfyrsejerne med spareråd, der kan være med til at tage toppen af gasregningen. Foto: Colourbox..

Der er trykket på knappen til udsendelse af digital post. Kuverterne er lukket og ligger i disse dage på postcentraler på vej til de danskere, der er fritaget for digital kommunikation. Brevene indeholder gode råd fra Energistyrelsen i forhold til at spare på gassen – og vil ramme godt 240.000 gasfyrsejeres digitale eller fysiske postkasser i denne uge.
I brevet inviterer Energistyrelsen desuden til en række webinarer, som er særligt målrettet gasfyrsejere. Her får deltagerne mulighed for at gå i dialog med Energistyrelsens eksperter og få konkrete råd til at spare på energien.
Energistyrelsen har afsendt breve til de personer, der ifølge BBR-registret ejer et naturgasopvarmet enfamilieshus. Omtrent 241.000 personer modtager derfor brevet enten digitalt eller fysisk. 

”Energistyrelsen ser det som en vigtig opgave at hjælpe blandt andre de borgere, der har gasfyr, med gode råd om, hvordan de bedst kan reducere varmeforbruget og tage toppen af gasregningen. I denne omgang har vi særligt fokus på dem, der bor i villa eller parcelhus, da de har oplevet de allerstørste stigninger på gasregningen”, siger kontorchef i Energistyrelsen Vincent Rudnicki.

Læs også: Danskerne planlægger lavere temperatur i hjemmet

Energistyrelsen er opmærksom på, at der også findes andre typer boliger, som opvarmes med gas – for eksempel lejeboliger, lejligheder, rækkehuse. Flere af sparerådene kan også være relevante for dem.
Energistyrelsen er ligeledes klar over, at der i nogle tilfælde kan være fejl i oplysningerne i BBR-registeret, så der er risiko for, at nogle vil modtage brevet, selvom de ikke længere har gasfyr, mens andre ikke får det, selvom de måske netop har et gasfyr.

”Men det er trods alt den bedste metode, vi har, i forhold til at nå borgerne med relevant og målrettet information. Og så kan det samtidig være en lejlighed til, at boligejeren får opdateret sine BBR-oplysninger, hvis der skulle være fejl. Som husejer har man nemlig pligt til at opdatere sine BBR-oplysninger, hvis man eksempelvis får skiftet varmekilde”.

Der er meget, danskere med gasfyr selv kan gøre for at spare på energien. Det er muligt at tage toppen af gasregningen, hvis du skruer ned for temperaturen og bruger mindre varmt vand.

Blandt de vigtigste råd er:

1) Sænk temperaturen

Du sparer 5 procent på gasregningen, hver gang du skruer 1 °C ned. Termostater i samme rum skal indstilles ens. Hvis du skruer 2 grader ned, kan du i et typisk hus på 140 m² med gasfyr spare 2500 kr./år med de nuværende gaspriser. Hold dog mindst 18°C i alle rum, hvor der opholder sig personer, så der ikke kommer skimmelsvamp.

2) Brug mindre varmt vand

Omtrent 1/3 af varmeforbruget går til at opvarme brugsvand, hvor det meste er badevand. Spar på det varme vand ved at tage kortere bade, skrue ned for temperaturen og vaske hænder i koldt vand. Hvis I er en familie på 4 personer i et hus med gasfyr, og alle korter jeres varme bad ned med 2 min. om dagen, kan I spare omkring 4.000 kr./år. Læs mere om at spare på det varme vand her 

3) Få service på dit gasfyr

Når dit gasfyr fungerer optimalt, kører det så energibesparende som muligt. Sørg derfor for, at der bliver udført service på det. Hold også øje med dit gasforbrug f.eks. ved at aflæse måleren 1 gang om ugen og sammenlign dit gasforbrug med andre husstande i Bygningsguiden.

4) Gå dit hus igennem

Der er penge at spare ved at gå sit hus igennem for utætheder, sprækker og steder, hvor du kan isolere bedre. Nogle gange er det lettere, end man forventer. Se tjekliste til, om dit hus er tæt her.

SparEnergi.dk/naturgas kan du læse meget mere om at tage toppen af gasregningen og måske endda tage skridtet videre ved at planlægge at energirenovere eller investere i en anden varmekilde end gas.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

27.06.2024Installator.dk

Andelshavere opløser kriseramt varmeværk

26.06.2024Installator.dk

Megafonmåling: Overvældende tilfredshed med fjernvarme

23.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Ny online-skole om bedre HVAC

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

19.06.2024Installator.dk

Nu bygges fundamentet til EU´s største geotermiske anlæg

13.06.2024Installator.dk

Konservative klandrer regeringen for at hindre udnyttelse af overskudsvarme

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle