Hvordan undgår man korrosion af ophængssystemer?

Som montør arbejder du meget med stål. Et fremragende materiale, som dog har én væsentlig ulempe: det ruster. Hvad er den bedste metode til at undgå korrosion af installerede ophængssystemer? Vi vil gerne forklare hvordan.

01.08.2017

Sponseret

Walraven

Korrosion opstår overalt

Alle jernholdige materialer, såsom stål og endda rustfrit stål, vil ruste med tiden. Derfor er det ikke mærkeligt, at dine installationer efter en vis periode vil begynde at ruste, hvis det ikke håndteres eller behandles ordentligt.

Rust udvider materialet og vrider installationen i det lange løb. Desuden kan den jernholdige installation, og materialet, blive så rustent, at der opstår huller. Selvfølgelig vil du gerne undgå dette, og heldigvis kan du!

Eksponering for oxygen og vand er begyndelsen på korrosionsprocessen. Ilt er i luften, så der er intet du kan gøre for at forhindre dette. Men du kan gøre noget ved vandet. For eksempel kan du på forhånd bestemme fugtigheden i rummet. Hvis området har en høj luftfugtighed, skal materialet have en højere modstandsdygtighed over for korrosion.

Forskellige løsninger

Løsninger for at undgå rust omfatter installationsmaterialer fremstillet af galvaniseret materiale, rustfrit stål eller pulverlakeret materiale. Desuden findes galvaniseret materiale også i forskellige grader af korrosionsbestandighed. Det er nyttigt, eftersom installationsmateriale der anvendes på tørre områder i bygninger, ikke behøver en stærk galvanisering.

Brug det rigtige materiale til den rigtige situation

I teorien, er skellene mellem de forskellige grader af modstandsdygtighed over for korrosion indlysende. Men i praksis bruges forskellige typer ofte i flæng. Udtrykket “galvaniseret” betyder ikke altid, at materialet er resistent overfor rust i netop din situation.

Der er f.eks. galvaniseret materiale til rådighed, som er perfekt til brug inde i bygningen. Men hvis dette materiale anvendes udendørs, vil det snart begynde at ruste. Som installatør er det derfor vigtigt at lave en nøgtern vurdering af hver enkelt situation. Du skal ikke kun tage hensyn til indeklimaet og det omgivende miljø. Men også have materialet i tankerne for at bestemme den passende korrosionsklasse (C1-C5). Er det nødvendigt med et tykkere lag af zink eller en anden legering for din situation?

Den bedste løsning: BIS UltraProtect® 1000

Hvis du vil være absolut sikker på, at dine installationer har en meget høj korrosionsbestandighed, er BIS UltraProtect® 1000 præcis, hvad du har brug for. Produkterne i BIS UltraProtect® 1000 kan uden besvær modstå en saltspray test på mindst 1000 timer* (iht. ISO 9227). Ideel til mekaniske installationer, solcelleanlæg og mange andre typer anlæg med høj korrosion, både indendørs og udendørs.

Ring på +45 4637 0510 eller skriv til vores eksperter på info.dk@walraven.com, hvis du vil vide mere om korrosionsklasser og BIS UltraProtect ® 1000.  

01.09.2017Walraven

Sponseret

Sådan overholder du lovgivningen for passiv brandsikring

01.08.2017Walraven

Sponseret

Hvordan undgår man korrosion af ophængssystemer?

01.06.2017Walraven

Sponseret

Hvordan undgår man øgede omkostninger som montør?

01.05.2017Walraven

Sponseret

Sådan undgår du skader ved ekspansion af rør

01.03.2017Walraven

Sponseret

Hvordan vælger man den rette afstand mellem rørbøjler?

02.01.2017Walraven

Sponseret

Den bedste lydisolering til dit næste ophængs projekt