Hvordan vælger man den rette afstand mellem rørbøjler?

Det virker såre simpelt at installere og montere rør simpelt og effektivt. Men fordi omstændighederne og forholdene skifter for hver opgave, er det ofte et puslespil at løse. Et system har plastrør, et andet kobber og det tredje består af støbejern.

01.03.2017

Sponseret

Walraven

Eller måske en kombination af flere materialer. Effektiv installation og montering af rør, afhænger naturligvis også af omkostningerne, derfor råder Walraven dig til at være opmærksom på det følgende!

Montører stræber efter den mest effektive måde at installere på

Hvad er reglerne for at bestemme afstanden mellem rørbøjlerne? Der er ingen egentlige retningslinjer eller standarder indenfor ophæng af rørføringer. Det betyder, at du som installatør har en vis grad af frihed. En typisk faldgrube af denne frihed er, at afstanden mellem rørbøjler sommetider er lavet for bred. Dette kan betyde, især med plastrør, at rørene begynder at bøje. Noget du ikke ønsker med et afløbsrør.

En effektiv måde at montere på, er at kombinere forskellige rør, diameter, materiale eller endda fra en anden installation, i én ophæng/fastgørelse. En tommelfingerregel er, at rørene med den korteste afstand mellem rørbøjlerne(efter diameter eller materiale) bestemmer afstanden der bruges.

Men hvad er den maksimale afstand mellem rørbøjler?

Den maksimale rørbøjle afstand ifølge producenterne

Rørproducenterne giver næsten altid en maksimal tilladt (ophængs) afstand. Denne afstand bestemmes af kombinationen af det materiale, som røret er lavet af, og af diameteren (større diameter, stivere materiele) der bruges. Der er mange tabeller på internettet, der illustrerer dette.

Med stålrør er afstanden mellem rørbøjler tilladt op til 6 meter. Dog ses det sjældent i praksis. En undtagelse fra denne regel er lange lige rørstræk, fordi det ikke er praktisk at hænge 6 meter rør på én gang. Håndteringen af installatørerne/montørerne er en flaskehals i dette tilfælde.

Et andet vigtigt punkt er, at du nødt til at beregne vægten af 6 meter rør på de to rørbøjler/bæringer. Dette fører til brugen af kraftige rørbøjler og fikspunkter. Kort sagt er det meget vanskeligt at vise den korrekte afstand mellem rørbøjler i tabelform.

Den bedste løsning: Snak med vores eksperter!

Som installatør er du I sidste ende ansvarlig for at afgøre den passende afstand mellem rørbøjler. Det kan du gøre baseret på din egen erfaring eller ved at følge producenternes vejledninger. Du kan også kontakte Walraven og rådføre dig med vores eksperter.

Sammen med vores eksperter, kan du bestemme den mest effektive (og økonomiske) måde af montere dine rørophæng på. Den måde du arbejder på, i tæt forbindelse med den maksimale tilladte belastning på de materialer du anvender, er gældende.

Vi har viden og erfaring til at hjælpe dig med dine installationsspørgsmål. Vores eksperter beregner den ideelle afstand mellem rørbøjler, til netop dit projekt. Ring til os på +45 4637 0510 for skræddersyet rådgivning.

01.09.2017Walraven

Sponseret

Sådan overholder du lovgivningen for passiv brandsikring

01.08.2017Walraven

Sponseret

Hvordan undgår man korrosion af ophængssystemer?

01.06.2017Walraven

Sponseret

Hvordan undgår man øgede omkostninger som montør?

01.05.2017Walraven

Sponseret

Sådan undgår du skader ved ekspansion af rør

01.03.2017Walraven

Sponseret

Hvordan vælger man den rette afstand mellem rørbøjler?

02.01.2017Walraven

Sponseret

Den bedste lydisolering til dit næste ophængs projekt