IoT-sikkerhed kræver forståelse for teknik, forretning og organisation

Flere virksomheder ser sikkerhed som et afgørende parameter, når de kobler deres produkter til nettet. Det viser en ny undersøgelse fra Alexandra Instituttet. Men det kan være svært for virksomhederne at finde det rette niveau for IoT-sikkerheden uden en klar afdækning.

Virksomhederne ønsker at øge deres viden om IoT-sikkerhed, og savner en standard i forhold til IoT..

Virksomheder oplever, at IoT-sikkerhed spiller en central rolle for deres produkt og forretningsgrundlag. Det viser en ny undersøgelse, som Alexandra Instituttet har foretaget.

På baggrund af desk research og interviews med 27 danske virksomheder har de lavet en modenhedsanalyse af virksomhedernes arbejde med IoT-sikkerhed. Her ser de på de tekniske, organisatoriske og forretningsmæssige faktorer, der tilsammen er afgørende for sikkerheden i virksomhedernes IoT-produkter.

Men fordi der ikke findes en afdækning af, hvordan udfordringerne omkring IoT-sikkerhed håndteres i danske virksomheder, er det svært for virksomhederne at finde det rette niveau for IoT-sikkerheden, som de har behov for.

Frygt for at blive hacket

Undersøgelsen fra Alexandra Instituttet fastlægger, at virksomhederne oplever, at IoT-sikkerhed spiller en central rolle for deres produkt. Men for at virksomhederne kan sælge deres funktioner og produkter, skal de have overblik over IoT-sikkerheden.

Et andet punkt i undersøgelsen viser, at virksomhederne også ser en mulighed for positiv brandingværdi i sikkerhed. Dog fylder den negative brandingværdi mindst lige så meget hos virksomhederne. De nævner gentagne gange, at de er bange for, at det er deres produkter, der bliver hacket og misbrugt.

Læs også: IoT-løsning hjælper Skive Vand med at overvåge og registrere overløb

Fordelen ved at kunne styre tusindvis af enheder i stedet for for eksempel at servicere dem manuelt skal hele tiden holdes op imod risikoen for, at systemet hackes og udnyttes. Jo mere IoT fylder i forretningen, desto større risiko er der også for virksomheden. At udnytte forretningspotentialet kræver derfor, at man har risikostyringen på plads.

Netop derfor søger virksomhederne at øge deres viden om IoT-sikkerhed, og så savner de en standard i forhold til IoT.

Ansvaret ligger ikke kun i it-afdelingen

It-sikkerhed ligger typisk i it-afdelingen, men IoT-sikkerhed er en mere hybrid størrelse, som ofte går på tværs af de eksisterende organiseringer. Sikkerhed er aldrig absolut, og man skal som virksomhed tage stilling til, hvilke risici man kan leve med. Det skriver Alexandra Instituttet i en pressemeddelelse på baggrund af deres undersøgelse.

Der er stor forskel på, hvordan virksomhederne i praksis håndterer og placerer opgaven med IoT-sikkerhed. Hvor nogle søger at håndtere mest muligt internt, har andre tiltro til, at deres underleverandører har helt styr på sikkerheden, men flere mangler forudsætningerne for at indgå i en dialog om det. Hos de mere modne virksomheder skabes en organisering, hvor produktets sikkerhed udvikles og evalueres i løbet af udviklingsprocessen.

Læs også: Avancerede hackere bliver hyret af stater til at spionere virksomheder

”Det viser sig i undersøgelsen, at jo mere virksomhederne ved, des mere ved de også, hvad de ikke ved. Efterhånden som virksomhederne bliver mere modne, vil de derfor atter begynde at benytte sig af out- og insourcing for på den måde at sikre ekspertviden på særligt kritiske og komplekse områder”, skriver de i pressemeddelelsen.

-CH

PCSCHEMATIC A/S

Sponseret

Optimer og effektiviser dine byggeprojekter

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

29.04.2024Installator.dk

Sejr til SMV-virksomheder i kampen for fair betalingsfrister

29.04.2024Installator.dk

Loven om ret til reparation passerer vigtig hurdle

29.04.2024Installator.dk

Loven om ret til reparation passerer vigtig hurdle

26.04.2024RIB Software

Sponseret

Ønsker du at blive IKT-leder? Så tilmeld dig uddannelsen i Aarhus allerede nu!

26.04.2024Installator.dk

Indtjeningen normaliseret i Norlys - faldt med godt 90 pct.

26.04.2024Installator.dk

Øget fokus på montørens arbejdsplads i bilen

25.04.2024Niko-Servodan A/S

Sponseret

Mød Niko på El & Teknik 2024

25.04.2024Prysmian Danmark

Sponseret

Massimo Battaini er ny CEO for Prysmian

Jobmarked

Se alle

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Field Service Engineer / tekniker med interesse i spændet mellem IT og automation

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

12.05.2024

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
TEKNISK VIDEREGÅENDE KURSUS Jordvarme og luft-til-vand varmepumper

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik, og at du har deltaget på basis-kursus.

Dato

07.05.2024

Tid

08:00

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Danvak
Kursus
Det optimale termiske indeklima med lavt energiforbrug

Få indblik i bygningsreglementets indeklima-krav og termiske komfort-krav ved lavtemperatur-opvarmning og højtemperatur-køling med udgangspunkt i eksisterende standarder (DS/EN/ISO 7730, DS/EN 16798-1/2, DS 469 og DS 447).

Dato

07.05.2024

Tid

08:30

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø